心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

好嬲⋯⋯好嬲!點解工作上總有一個衰人係左近!做同事既野夾手夾腳分工合作做好件事唔係幾好咩!點解成日都要側側膀,糧就佢出野就我地做!有時真係火到來!幾十歲人出來做野唔係咁囉!EQ 又低!人又燥底,只會開罪人!我真係黑心啲都要講句睇你點⋯⋯屎(emoji)

別墅

Holly@@ 發表於 18-5-23 10:03
好嬲⋯⋯好嬲!點解工作上總有一個衰人係左近!做同事既野夾手夾腳分工合作做好件事唔係幾好咩!點解成日都 ...

你情況同我好似,但佢就咩都唔洗做,咩都俾晒我做⋯

瑪瑙宮

對著尼 d 人真係煩, 重要日日見.
我公司都有一个丫, 對左咁多年, 可以開一个叫做 '做又死, 唔做又死' 事件部

別墅

leeemilysg 發表於 18-5-23 10:12
你情況同我好似,但佢就咩都唔洗做,咩都俾晒我做⋯

原來真係好多呢啲人⋯⋯有時真係好嬲架但又可以點!同佢嘈咩!日日對住做同事唔通面左左咩!所以又係忍氣吞聲!好苦惱,不知何時忍唔住大爆發(emoji)

別墅

Holly@@ 發表於 18-5-23 12:34
原來真係好多呢啲人⋯⋯有時真係好嬲架但又可以點!同佢嘈咩!日日對住做同事唔通面左左咩!所以又係忍氣 ...

佢連係email print張單都懶,日日講私人電話,玩電玩電話,上網,返工成日早走(最早3,最遲5點),公司唔扣假,我頂左佢6年,考慮緊轉工。

翡翠宮

leeemilysg 發表於 18-5-23 12:43
佢連係email print張單都懶,日日講私人電話,玩電玩電話,上網,返工成日早走(最早3,最遲5點),公司唔 ...

依D生物好命硬!自己人工高。但工作能力連刚出來工作妹妹仔不如。勝在工作運好。克走身边人!

大宅

ngwong2 發表於 18-5-23 15:53
依D生物好命硬!自己人工高。但工作能力連刚出來工作妹妹仔不如。勝在工作運好。克走身边人!
...

對,喜歡尅就晒好同事

翡翠宮

yuenmeimei 發表於 18-5-23 17:28
對,喜歡尅就晒好同事

吾唒睇宮心計都知好人,做得野下埸不好。廢牙,擦鞋狗果D就步步高昇和命硬!

大宅

ngwong2 發表於 18-5-23 17:35
吾唒睇宮心計都知好人,做得野下埸不好。廢牙,擦鞋狗果D就步步高昇和命硬!
...

唔看 攻心計,放工就唔想再攻心

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

mmm321 發表於 18-5-23 19:26
最憎a 字膊既人 功就爭住領 獲就永遠人地咩

還有一樣有利用價值搭膊扮fd,
反抗不想被利用當你就是敵人。

以前常聽到,做人留一線,現在大多數人只會自我感覺良好可以去到盡。

大宅

回覆樓主

工作好唔好老細有眼睇既

首頁

尾頁

跳至