夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我覺得自己好似已經唔愛對方,好多嘢睇佢唔順眼,又唔想同佢sex,唔太想同佢生BB,唔知㸃行落去。

P.S講講背景先,同佢一齊十幾年,佢都一直爭人錢,每次以為佢還哂又發現有新數,咁多年旅行未去過,連自助餐都唔敢食。當年呃我話還哂啲錢,我先同佢註冊結婚,諗住從頭開始,㸃知婚後先發現佢爭人成百萬,存心欺騙我,諗起之前話擺酒,禮金都係呃我。

份人孤寒小家又自私,同佢捱咗咁多年,有時買嘢連一百蚊都問我攞番,洗碗又淨係洗自己果個,令我覺得捱咗咁多年唔知為乜。

之前仲試過偷我錢,仲係唔止一次,係俾我發現先揭發,我一直為呢件事耿耿於懷,真係唔明白㸃解可以咁狠心,你無錢我同你捱,你一見我有啲錢就咁,懷疑佢到底有幾愛我。

佢優㸃係就得我,會買餸煮飯住家男人,而且專一,一齊咁多年都無識過其他女仔,不過我有時會諗,佢長年爭人錢都唔會有女仔想要佢啦。

佢呢幾年成日話想生BB,因為大家都3x歲,而且眼見身邊朋友個個都有小朋友,佢都好想有;但係佢仲爭人錢,而且成日斤斤計較,我覺得最後辛苦嘅都係自己,不過自己年紀唔細,怕錯過生育年齡就無機會,各位jm可以俾啲意見我嗎?

翡翠宮

咁既人你都可能一齊10幾年你真係勁
比我1個月已經

梗你止蝕啦, 可見既將來都係得個捱字, 仲要生埋仔真係地底泥.

水晶宮

回覆樓主:

嘩咁都仲留底唔走, 唔通係真愛。。。

瑪瑙宮

我都為你鼓掌, 咁 ge 男人都可以咁耐, 都想同佢生 b , 唯有祝你同 b 好運吧.

佢優点係尊一? 有女要先奇. 同埋煮飯? 梗係喇, 連尼点都無, 你走埋點算, 無人頂佢 d 數.

你問我, 梗係唔生喇, 尼件包袱重唔够你受咩?

伯爵府

回覆樓主:

生左你預仲捱得辛苦

大宅

生左邊個俾錢養, 雖然話可以粗養啫, 但點都要花唔小錢同心力, 你地可以負擔起嗎?

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

生 B 要 $
坐月 要 $
養 B 要 $

諗清楚呀!

子爵府

chloey888 發表於 18-5-23 10:07
我覺得自己好似已經唔愛對方,好多嘢睇佢唔順眼,又唔想同佢sex,唔太想同佢生BB,唔知㸃行落去。

P.S講講 ...
唔好為生BB 而生, 攪清楚他可以比到咩妳, 對妳有什麼保障? 承諾?

妳要D 咩, 他可以做得到嗎? 唔可以齋講....

生左會因為湊BB, 女方有機會轉全職湊仔, 或影響工作, 前途得, 單靠對方人工, 是否可靠? 生小朋友更要大家一起捱, 一起慳, 一起辛勞, 一條心, 才易養/教小朋友...

如果這人跟本不可靠, 妳和他一起便沒意思, 就算他煮飯, 都是沒用, 妳要養他和小朋友, 他肯唔肯湊又係另一件事, 之後突然跟妳反面又唔定, 他太多事情騙妳, 到時妳就進退兩難.

真係跟其他C9 講, 止蝕吧! 不要自我挑戰高難到, 賭注太大了.

** 男人偷女人錢.... 真係好差, 已經平時不出錢, 真係渣宰來, 點解唔找個會比錢妳又有相量和分擔的人呢?

男爵府

P.S講講 ...

欠債累累,理財不善,完全睇吾到將來會有幸福。樓主仲話生仔,吾好害左D細路啦。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

瑪瑙宮

rayhong9 發表於 18-5-23 12:55
欠債累累,理財不善,完全睇吾到將來會有幸福。樓主仲話生仔,吾好害左D細路啦。
...

偷開錢連細路利是都偷, 之前有 jm 老公係咁.

子爵府

回覆樓主

其實點專一都好,咁既男人唔好要啦

男爵府

回覆樓主

佢點解借錢,D錢使咗係邊? 點解還極唔完,仲有冇繼續借,係咪賭錢,問題根源沒解決,點同呢個人過人世,仲生B?

子爵府

P.S講講 ...
係未賭,呢D男人有鬼用,洗女人錢,你當放過自己,唔同佢一起你生活會好好多,識個好男人,你重後生.

公爵府

回覆樓主

真係睇唔過眼啲女人咁唔自愛,咁嘅賤男,你都忍佢咁耐?俾我晨早兜佢去南極啦。

唔該你,就算唔同佢離婚,都拜託唔好生小朋友,咁嘅男人冇資格為人父,害咗下一代咋。

你好自為之。

男爵府

建議你儘快分手,有更值得你去愛既男人等緊你,
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

大宅

你唔洗問點算啦
恭喜你已經唔愛佢
你千其唔好同佢生呀!佢連自己都未攪得掂
之前仲試過唔只一次偷你錢
唔好理佢啦,呢啲人冇責任感
怕佢爭人錢會連累埋你
唔好再信佢話冇爭人錢

子爵府

回覆樓主:

你自己已經有答案啦
使乜喺度問

子爵府

回覆樓主

千萬唔好生 減少一宗悲劇

大宅

bobo88hk 發表於 18-5-23 20:28
千萬唔好生 減少一宗悲劇

唉!同我前夫差不多!我就係蠢材一結婚就生,重要3年抱兩子走吾甩掉!先要捱到兩個成年先佼離婚!希望你不要行我條舊路係好辛苦好冇面!

大宅

P.S講講 ...

止蝕啦
無錢仲想生B
餓死老婆仔女咩
偷錢的男人, 唉! 你心中有數!

首頁

尾頁

跳至