想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

35歲,AMH 1,FSH 13,day3去左台灣睇瑋哥,照基礎卵泡得6粒,一邊四粒2大2小,一邊兩粒小的,佢話最多抽到3粒卵,不建議今週期開針,好煩惱,我怕我以後的週期會更差,考慮緊要不要照開針谷卵,因為黎緊下半年又難攞假過去,等到明年又怕身體更差,真係好煩,要個bb都咁難.....
有無經驗可分享?無人同我傾訴,好想喊

男爵府

回覆樓主

Amh低點谷都唔會多,因為都係谷個6粒,做到梗係做啦,時間寶貴

大宅

回覆 nenebb12 的帖子

有冇食梗supplements/ 睇中醫/ 針炙? 不如調理幾個月先開針啦~

別墅

nenebb12 發表於 18-5-23 14:16
35歲,AMH 1,FSH 13,day3去左台灣睇瑋哥,照基礎卵泡得6粒,一邊四粒2大2小,一邊兩粒小的,佢話最多抽到 ...

建議你先睇中E條理下針灸,如果你而加開針真系浪費你D$同時間,amh要2或以上先可取卵,急5來jm

別墅

kimchi0328 發表於 18-5-23 17:17
回覆 nenebb12 的帖子

有冇食梗supplements/ 睇中醫/ 針炙? 不如調理幾個月先開針啦~ ...

食左個幾月中藥和DHEA,CoQ10就食左幾個月了

大宅

AikoMok 發表於 18-5-23 21:46
建議你先睇中E條理下針灸,如果你而加開針真系浪費你D$同時間,amh要2或以上先可取卵,急5來jm : ...

點樣可以令AMH升到2??

大宅

fairymeow 發表於 18-5-26 17:28
點樣可以令AMH升到2??

好似係無得改變的

別墅

AikoMok 發表於 18-5-23 21:46
建議你先睇中E條理下針灸,如果你而加開針真系浪費你D$同時間,amh要2或以上先可取卵,急5來jm : ...

點會amh多過2先可以取卵,好多人就係因為amh低過2先去ivf
Amh低都可以順利取卵的
要中一粒都可以成功
記住,重質不重量!

別墅

35歲,AMH 1,FSH 13,day3去左台灣睇瑋哥,照基礎卵泡得6粒,一邊四粒2大2小,一邊兩粒小的,佢話最多抽到 ...

你唔好唔開心 我都係咁差架 我都係amh 底 係香港做左3次都唔得 2016年去台灣翁醫師到做 生左個女 剛剛再做想生第2胎
我照時 都係得6粒基礎卵泡 最後抽左7粒 有3粒去到d5 我fsh 14 高高你 你可以去試下找翁醫師 如果好想開針既話

大宅

happyvc 發表於 18-5-26 17:57
好似係無得改變的

係囉。。。咁如果AMH有2先做得ivf..咁咪一世都唔駛做

大宅

我也只抽到3粒卵,我記得上年仲抽到6粒、今次在打針期間隔日補黑豆水飲,之後成功3粒受精,放左2粒,剛驗ok

大宅

我是香港ivf,等待放雪胎,我未開針都是6粒,開針有11-12粒,但抽時得6粒授精,最後得4粒成功,分裂到得2粒合格雪胎,希望個2粒順順利利

大宅

我係瑋度做ivf 既。
AMH 1.77 , day3 基礎有9粒。
後來抽到11粒,8粒去到Day3 ,後來2粒培育去到day5 , 其他雪係day3 ,當月植入2粒day3 , .

瑋當日開針後都評估我得4-6粒。
不過瑋真係好專業既醫生,佢建議得既一定有佢道理,或者可先等一個月再照。

別墅

leungbb2018 發表於 18-5-26 23:57
你唔好唔開心 我都係咁差架 我都係amh 底 係香港做左3次都唔得 2016年去台灣翁醫師到做 生左個女 剛剛再做 ...

請問你有食什麼supplement嗎?7粒有3粒去到day5,卵質素好好呀

別墅

Kkk1126 發表於 18-5-27 12:46
我也只抽到3粒卵,我記得上年仲抽到6粒、今次在打針期間隔日補黑豆水飲,之後成功3粒受精,放左2粒,剛驗o ...

恭喜你呀!
你放day3定day5胎?係咪都建議你放鮮胎?

別墅

pkh0207 發表於 18-5-27 13:30
我係瑋度做ivf 既。
後來抽到11粒,8粒去到Day3 ,後來2粒培育去到day5 , 其 ...

我可能因為睇不到瑋ec,只睇左謝ec,所以信心不是好夠....

別墅

pkh0207 發表於 18-5-27 13:30
我係瑋度做ivf 既。
後來抽到11粒,8粒去到Day3 ,後來2粒培育去到day5 , 其 ...

恭喜你!
你是第幾天開針?謝ec叫我day2就好打針了

別墅

nenebb12 發表於 18-5-29 07:32
請問你有食什麼supplement嗎?7粒有3粒去到day5,卵質素好好呀

我食coq10 白黎盧醇 同vit d 但我覺得運動是最大幫手架 我一星期做3次運動架 所以你都試下做下運動 食下 supplement

大宅

nenebb12 發表於 18-5-29 07:34
恭喜你呀!
你放day3定day5胎?係咪都建議你放鮮胎?

Day3 ,放鮮胎,我開頭也唔開心,只有3粒,比上年差一半,仲打定輸數

首頁

尾頁

跳至