親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

計劃聖誕去,由於假期有限,計計埋埋6日full day, 如果想去 gold coast 會唔會太短? 定有冇其他地方提議? 謝謝

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

6日只去 gold coast 都夠, 不過唔捨得啫

wcpcelia    發表於 18-5-24 10:11

複式洋房

Koala_Chu 發表於 18-5-23 18:02
6日只去 gold coast 都夠, 不過唔捨得啫

Any key sights which we must visit in gold coast and brisbane? Seems not much must-visits in brisbane?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

wittymom 發表於 18-5-23 18:07
Any key sights which we must visit in gold coast and brisbane? Seems not much must-visits in brisba ...

我兩次都冇留 Brisbane, 直接去 Gold Coast, Dream World, Movie World, Sea World, Wet and Wild, 跟 tour 睇螢火蟲, 動物園, 捉泥蟹, 餵塘鵝... 好多嘢玩

大宅

Koala_Chu 發表於 18-5-23 18:11
我兩次都冇留 Brisbane, 直接去 Gold Coast, Dream World, Movie World, Sea World, Wet and Wild, 跟 tou ...

thx, 想去gold coast 好耐

水晶宮

muimui2 發表於 18-5-23 18:16
thx, 想去gold coast 好耐

我去過兩次都仍然想再去

複式洋房

Koala_Chu 發表於 18-5-23 18:11
我兩次都冇留 Brisbane, 直接去 Gold Coast, Dream World, Movie World, Sea World, Wet and Wild, 跟 tou ...

Thanks for speedy reply.
We wl go sea world, watch whale cruise, movie world, paradise country, catch crab river.

Where else would u suggest? Wishing to explore more key sights.... ;) Hv u considered Tangalooma?

We wl fly back from Brisbane, but seems not many sights for kids....

水晶宮

wittymom 發表於 18-5-23 18:38
Thanks for speedy reply.
We wl go sea world, watch whale cruise, movie world, paradise country, ca ...

觀鯨要睇時候, 不是全年都睇到

Tangalooma Island 有去, 滑沙, 餵海豚, 都可以一去

大宅

Koala_Chu 發表於 18-5-23 18:44
觀鯨要睇時候, 不是全年都睇到

Tangalooma Island 有去, 滑沙, 餵海豚, 都可以一去

請問8月餵海豚落水會唔會好凍?你幾月去過?sea world可以玩1日嗎?

水晶宮

metrochung 發表於 18-5-23 21:25
請問8月餵海豚落水會唔會好凍?你幾月去過?sea world可以玩1日嗎?

我就係8月去, 凍呀! 喺嗰度租似漁夫d工人褲連靴, 外國人好壯, 背心短褲落水...

因為 Tangalooma Island 係我嘅第一站, 唔想病, 否則之後嘅行程就慘

Sea World 玩到大半日, 未關門我哋就走, 之後行去 Peter's 買海鮮返 apartment 煮

大宅

Koala_Chu 發表於 18-5-23 22:41

我就係8月去, 凍呀! 喺嗰度租似漁夫d工人褲連靴, 外國人 ...

謝謝你,我想觀鯨,坐直升機,玩快艇,Sea world,,我見都在Sea world附近集合,一日又玩唔晒甘多,分2日去又好似浪費時間,有冇建議比到我呀,謝謝

禁止訪問

回覆樓主

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

聖誕6日最好早d plan,因係當地黃金檔期,酒店有機會要求唔接短租(我中過招,果時仲經agent book只得seaworld一間肯接)

複式洋房

Koala_Chu 發表於 18-5-23 22:41

我就係8月去, 凍呀! 喺嗰度租似漁夫d工人褲連靴, 外國人 ...

由Gold coast 搭船去tangalooma island 會否太浪?是否搭公共ferry? 酒店reception 可否代購船飛?是否只有一間resort酒店?

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-5-23 23:07
聖誕6日最好早d plan,因係當地黃金檔期,酒店有機會要求唔接短租(我中過招,果時仲經agent book只得seawo ...

請問6天夠玩嗎? 我仲諗緊等唔等機票promo, 而家2大2小 $20k (BNE), 好似有啲貴。。。

水晶宮

metrochung 發表於 18-5-23 22:54
謝謝你,我想觀鯨,坐直升機,玩快艇,Sea world,,我見都在Sea world附近集合,一日又玩唔晒甘多,分2日 ...

或者你睇晒個 time table 有冇撞晒玩嘅嘢再決定, 不過如果係我就唔會玩直升機, 如睇遠境可上 Q1 頂層

直升機會留番去開恩茲大堡礁或Melbourne十二門徒石先坐, 比較值得

水晶宮

wittymom 發表於 18-5-23 23:35
由Gold coast 搭船去tangalooma island 會否太浪?是否搭公共ferry? 酒店reception 可否代購船飛?是否只 ...

我係 Brisbane 落機入 Tangalooma Island, 喺官網可訂船飛, 至於 Gold Coast 有冇船去, 我不太清楚

Tangalooma Island 有幾間 resort, 我都係官網訂

水晶宮

muimui2 發表於 18-5-24 07:02
請問6天夠玩嗎? 我仲諗緊等唔等機票promo, 而家2大2小 $20k (BNE), 好似有啲貴。。。
...

如果只去 Gold Coast, 還有香港航空直航去, 唔使喺 BNE 入, 但都係貴 ...

大宅

Koala_Chu 發表於 18-5-24 07:31

如果只去 Gold Coast, 還有香港航空直航去, 唔使喺 BNE ...

港航唔知做乜鬼,啲價錢超奇怪,要$13k一個人,無可能啦,所以我放棄左佢

wcpcelia    發表於 18-5-24 10:11

水晶宮

muimui2 發表於 18-5-24 08:21
港航唔知做乜鬼,啲價錢超奇怪,要$13k一個人,無可能啦,所以我放棄左佢
...

係呀! 貴得都幾誇張

首頁

尾頁

跳至