懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有做呢個手術既媽媽 做完會唔會有宮縮情況啊?我係醫院做完只係比抗生素我食 到我出院第2日去私家睇先開抗宮縮藥比我食 30mg早晚一粒 過左一個星期都仲有宮縮情況 唔知係味正常

大宅

shan_0125 發表於 18-5-23 18:40
請問有做呢個手術既媽媽 做完會唔會有宮縮情況啊?我係醫院做完只係比抗生素我食 到我出院第2日去私家睇先 ...

公立醫院會開啲「安胎藥」比你夜晚塞下面。佢話個啲藥已經有鎮靜子宮嘅作用。之於抗宮縮藥,佢地唔會咁嘅情況開,係要到差唔多生,為爭取時間先開。所以你要自己去私家叫醫生開,但唔係個個醫生肯開⋯

複式洋房

Conniekiki 發表於 18-5-24 08:22
公立醫院會開啲「安胎藥」比你夜晚塞下面。佢話個啲藥已經有鎮靜子宮嘅作用。之於抗宮縮藥,佢地唔會咁嘅 ...

你係味有做宮頸環紮手術啊?我想知其他人係味做完都會有宮縮情況

大宅

回覆樓主

我有做呀,之後繼續短佐,後尾連托都加埋。我22週做手術個陣就未有好密宮縮,但去到26就有一排密佐啲,公立話唔會開,私家話唔係咁好⋯所以我都而家29週幾都無食抗宮縮藥⋯但呢幾日突然假陣痛多佐,我都諗住下次搵私家,睇佢肯唔肯開。希望呢段時間,阿B唔好出嚟住⋯你試下睇下有無其他人介紹私家醫生比你,有啲都好肯開抗宮縮藥。

複式洋房

Conniekiki 發表於 18-5-24 15:51
我有做呀,之後繼續短佐,後尾連托都加埋。我22週做手術個陣就未有好密宮縮,但去到26就有一排密佐啲,公立 ...

上星期睇私家 有開到抗宮縮藥比我
我想問你會唔會朝早醒左急尿 容易令到有宮縮情況啊? 因為我發覺朝早醒左急尿會有宮縮

大宅

回覆樓主:

通常有尿個陣,我都有好多事⋯唔係肚硬就可能係假陣痛,一係就分泌突然多到泌一泌⋯小便完,個肚有時會再硬多次先正常返。不過我大多數係半夜⋯所以好少一覺瞓到天光⋯

首頁

尾頁

跳至