自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如你要湊b 幾耐返娘家一轉?湊住bb每次返去都好多野拎 一大袋加bb車搭車好麻煩 身水身汗 吾返去娘家自己係屋企又屈悶

男爵府

我娘家 小巴+火車+巴士 最快1小時15分鐘,巴士轉巴士幸運既話都一樣時間。

以前b細一個月兩次。
而家小學 一個月一次,間中打下電話。
係屋企湊b唔悶,好忙,如父母行動自如可約街外飲茶,或者間中邀請佢地去你家。

利申:我同父母關係好一般。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

你可以等c6放假,多個人幫手拎嘢時去嘛

侯爵府

回覆樓主

因為我係全程地鐵,雖然都要一個半鐘先返到,但推車,袋掛係車,又唔洗收車都唔麻煩,再大少少,2歳幾就唔推車,一個背包拖住就行,小朋友未返學就2星期返一次,返左學就等放假先返去喇

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

回覆樓主:

以前爸爸未過身係遠,所以係2星期先返一次,有時成個月先一次或者佢地過黎囉!

伯爵府

回覆樓主:

我以前都系一條友帶B、帶車仔去娘家。叫做一程巴士(1個半钟),我覺得0K(可能5洗轉車)。每星期都返,因為5想留在夫家。

子爵府

至愛朱古力 發表於 18-5-23 19:28
我慣左自己一個帶bb出街用揹帶,去邊到方便

孭帶比推車仔方便
]

子爵府

回覆樓主:

以前b細都經常返 依家返左學 少左 好多時叫阿媽過黎我度 佢次次都左推右推 永遠只要求我過去

珍珠宮

回覆樓主:

都係一個月一次左右,返娘家要個幾鐘巴士加小巴,通常一去就成日,一早去,夜晚返,

子爵府

回覆樓主

我回娘家唔塞車的話五分鐘車程
所以我經常出入

男爵府

回覆樓主

我次次去都住返兩三日 諗起搭車就怕 好羨慕住得近娘家既姊妹 我爸話好彩住得遠 吾係成日走返去就敗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

以前兩小朋友仲細時,會等星期日或假期C6放假...先一齊番娘家,因為有車會方便好多,通常都stay全日,夜晚食埋飯先走。

小朋友大左,就無所謂,同佢地坐鐵路就直到娘家,大概一小時十分鐘左右。

寶石宮

2023年兔年勳章

manman1118 發表於 18-5-23 20:19
我次次去都住返兩三日 諗起搭車就怕 好羨慕住得近娘家既姊妹 我爸話好彩住得遠 吾係成日走返去就 ...

如果可以成日返 應該開心先係

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

住得近, 日日返去食飯

子爵府

manman1118 發表於 18-5-23 18:57
如你要湊b 幾耐返娘家一轉?湊住bb每次返去都好多野拎 一大袋加bb車搭車好麻煩 身水身汗 吾返去娘家自己係 ...
我同你都差唔多. 住將軍澳娘家係元朗(不是市中心), 正常地鐵+ SHUTTLE BUS 要1.5 小時所以先到. 由於太遠有時我都2-3個月先返去一次, 平時就中間點食晚飯. 尋日咁熱索性CALL 85 折的入去...
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我而家幾個月先返一次,住幾日,因仔女返學,又有活動。不過會隔2日視頻,每日都有家庭group chat,我媽間中出嚟咁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如你要湊b 幾耐返娘家一轉?湊住bb每次返去都好多野拎 一大袋加bb車搭車好麻煩 身水身汗 吾返去娘家自己係 ...

我住新界東,娘家港島東!果時生完無坐月,都日日返過去!果邊支援多D!我又唔洗拎太多嘢,因為果時已每樣嘢都買雙份!咁我又一程車一頭一尾就到!我返去唔會用B車!手抱或孭,行得穩就佢自己行!
一路到啊女開學,先唔再日日返去!

子爵府

美好大世界2017勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前B細,的士來回

子爵府

回覆樓主

我近呀 行既20 mins 小巴就10 mins
不過都係一星期度1 次 以前密d
近真係好好 ,如果遠真係唔知有無一個月一次

首頁

尾頁

跳至