自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

tommyxsarah 發表於 18-5-24 13:44
其實唔出奇喎
果度大單位 ,銀碼大 而且買得起果度 我係買家會睇埋嘉享灣,杏花邨比較 ,加上上年又未好 ...

Agent都係咁同我講..... 唉上車盤的確易甩手啲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

JD930 發表於 18-5-24 13:57
Agent都係咁同我講..... 唉上車盤的確易甩手啲
家陣想換樓都唔易, 郁下就過千
放下自在

珊瑚宮

cattz288 發表於 18-5-24 13:57
算喇, 可能極低層呢?!話時話一樓真係唔會考慮囉, 入去睇可能都係想睇下間隔
...

一樓真係唔會考慮呀,商場來嘅

珍珠宮

JD930 發表於 18-5-24 13:56
冇人 “阻止“ 妳討論,純粹我自己覺得夏蟲不可以語冰,再講只係嘥時間 事實勝於雄辯。
...

呢句我明白,只係特別唔理解-30%(低於市價幾百萬來開價,真係非常高貴既業主)
好啦!知你唔like 聽,咁886

珊瑚宮

cattz288 發表於 18-5-24 13:58
家陣想換樓都唔易, 郁下就過千

的確係,上車盤都愈來愈貴,而再換都差不多要double嘅價錢....

珍珠宮

cattz288 發表於 18-5-24 13:57
算喇, 可能極低層呢?!話時話一樓真係唔會考慮囉, 入去睇可能都係想睇下間隔
...

最低層7樓,10樓以上當年放15xx

珊瑚宮

wantaima 發表於 18-5-24 13:59
呢句我明白,只係特別唔理解-30%(低於市價幾百萬來開價,真係非常高貴既業主)
好啦!知你唔like ...

請問乜嘢叫做 “低於市價幾百萬來開價,真係非常高貴既業主“ 呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wantaima 發表於 18-5-24 14:00
最低層7樓,10樓以上當年放15xx
千5萬???唔怪得你話-30%無可能
放下自在

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

咁我比較好彩,當年買二手樓時,睇完樓諗左幾日先還價,都仲買到

珍珠宮

JD930 發表於 18-5-24 14:01
請問乜嘢叫做 “低於市價幾百萬來開價,真係非常高貴既業主“ 呢?

晤係唔岩咀型?88左
你問我咪答:高貴形容你低於市價30%放,即大拿拿平幾百萬放樓,視$才如無物,如些不食人間煙火真係少有。
至於點解半年無人問津(不是獨市)真係莫名奇妙。只唉這些機會不是我的

珍珠宮

Moppyhaha 發表於 18-5-24 09:23
冇諗過咁誇張呀....好似拍戲咁,一個lunch 就俾人買咗...

唉!好癲

珍珠宮

cattz288 發表於 18-5-24 14:02
千5萬???唔怪得你話-30%無可能

嗱,我只根據前面所供資料9座&全海景而評1500萬(約1200尺樓皇)其他刻座100x 尺都要1100-1200萬以上既!-30%計一計非常之so .
其他size 無海景的(刻座)

珊瑚宮

wantaima 發表於 18-5-24 14:07
晤係唔岩咀型?88左
你問我咪答:高貴形容你低於市價30%放,即大拿拿平幾百萬放樓,視$才如無物,如些不 ...

何以見得係視錢財為無物呢?我已經講咗我當初係非常急放,如果放唔出的話撻訂條數係比呢35%更多,可能呢35%對妳來講係好大筆數所以妳覺得冇可能,但都係個句,事實勝於雄辯。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

一見啱就要買

大宅

wantaima 發表於 18-5-24 13:50
9座A and b單位係樓皇,1年幾前買價都15xx,如果-30% , 即比市價平450萬呀!而且個屋苑長期缺租&賣!一有 ...

樓皇市值15xx,如果-30% , 即10xx , 我見2017 樓皇成交至平都1200

子爵府

wantaima 發表於 18-5-24 14:13
嗱,我只根據前面所供資料9座&全海景而評1500萬(約1200尺樓皇)其他刻座100x 尺都要1100-1200萬以上既! ...

其實唔需要質疑人地賣價
急放價錢同吊高黎賣既價錢又唔同

好彩同唔好彩 又有分別

唯一可能您好好彩。
佢好唔好彩。

我自己早兩年買果度 ,人地都比市價平左20% 賣比我,因為人地急放周轉。可能今日上手賣家都好後悔。唔通又比人質疑做咩賣甘平?

寶石宮

回覆樓主:

珍珠宮

josephbaba 發表於 18-5-24 14:18

樓皇市值15xx,如果-30% , 即10xx , 我見2017 樓皇成交 ...

我以1年幾前計,1500係當時銀行估(emoji),1200萬係低位價,當$1200啦-30 = 平左360萬1200-360=幾百萬

水晶宮

熱血金章

tommyxsarah 發表於 18-5-24 14:21
其實唔需要質疑人地賣價
急放價錢同吊高黎賣既價錢又唔同

其實點解要唔信啫,人地話平,咪上網睇下啲成交價囉,好快搵到答案啫。

珍珠宮

9594 發表於 18-5-24 14:27
其實點解要唔信啫,人地話平,咪上網睇下啲成交價囉,好快搵到答案啫。
...

Check 左 2017年4月一個成交1200 萬,2017年8月一個成交1399萬,無成交(9座a and b 單位)under 30%成交。
唔係話唔可以信人地講乜,不過吹得太過份問一問姐

芝麻街    發表於 18-5-24 17:34

首頁

尾頁

跳至