自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

識了廿幾年的網友,未見過面。bbs 年代到現在,由 bbs 到電郵到電話到 whatsapp。
這麼多年來,我拍拖失戀結緍育兒離婚,他一直在我身邊,不離不棄。
開心時分享,傷心時通宵達旦不眠不休陪我傾計,安慰我。
多得他,陪住我走過了這麼長的路。
在我心中,忚已是親人。

近來開始講啲"窄界"的野,
例如好想同我去旅行.......
想比我摸下佢啲肌肉......
我好識照顧人, 相比之下,他太太......
又說因他對人太好,有女人想做他的小三......
諸如此類。

男人,是否都一樣?

還是我自己太天真,以為男女之間,真的會有純淨如蒸餾水的友誼?

公爵府

回覆樓主:

中間有無發生過d咩?雖然男人都係咸濕 ,但佢忍左廿年先黎講呢d野 ,遲左廿年先咸濕 ,廿年都無見過嗎?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

1010mum 發表於 18-5-24 11:23
識了廿幾年的網友,未見過面。bbs 年代到現在,由 bbs 到電郵到電話到 whatsapp。
這麼多年來,我拍拖失戀 ...
不經不覺,在你身邊20年,是個不可多得的朋友,你唔應該咁快對呢個人失望。人是軟弱的,可能他是一時軟弱吧了。觀察下先吧,我相信你既回應會讓佢明白,有些事是沒可能就是沒可能的。

別墅

回覆 1010mum 的帖子

算係咁 ~ 廿年喎
宜家個D 兩個月都比多

子爵府

babyco 發表於 18-5-24 11:27
中間有無發生過d咩?雖然男人都係咸濕 ,但佢忍左廿年先黎講呢d野 ,遲左廿年先咸濕 ,廿年都無見過嗎?
...

無正式見過。
佢多年前給我看過他的照片,坦白講,現在回想,是否真的是他本人也未可知。
至於我,佢知道我公司地址/名字,有送過禮物來公司給我。有冇用其他途徑望過我,也未可知。

最近發生過甚麼事?
你這樣一問,我才感覺很慚愧:
這些年,似乎他關心我,多過我關心他。
我的事,順順逆逆高高低低,都是他安慰我,我依賴他。
若他有事,我似乎也懵然不知。

子爵府

tester5 發表於 18-5-24 11:34
不經不覺,在你身邊20年,是個不可多得的朋友,你唔應該咁快對呢個人失望。人是軟弱的,可能他是一時軟弱吧 ...

謝謝您!

經剛才那位 jm 一提,我猜他可能有事發生了。

這個時候,我應該去問去關心嗎?

侯爵府

回覆樓主:

如果你珍惜呢段親情,不妨將你在樓上講嘅感覺講佢知。不過你自己要嚴守條界,你清楚這時佢軟弱,如果你稍一鬆弛,會是一個好差的結局。

珍珠宮

回覆樓主:

同太太關係太枯燥
試探你底線
你唔接受佢會收手

珊瑚宮

畀面勳章

甜甜兒 發表於 18-5-24 11:39
回覆 1010mum 的帖子

算係咁 ~ 廿年喎

不過好佩服樓主,竟然現今社會可以一路只靠文字往來二十年而無見面!

子爵府

不是。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

公爵府

1010mum 發表於 18-5-24 11:39
無正式見過。
佢多年給我看過他的照片,坦白講,現在回想,是否真的是他本人也未可知。
至於我,佢知道我 ...

我覺得對一個素未謀面既人,做左廿年朋友 ,陪你走過高山底谷 ,可能好多真正朋友都未必做到 ,一個男人要講咸濕野 ,邊會忍廿年先同你講 ,我覺得可能發生了點事 ,或佢同佢老婆可能出現了問題 ,太寂寞亂諗野

男爵府

等左廿年仲要中間陪你走過高山低谷無見過面而家先講鹹濕/踩界說話都真係相當正人君子喇

大宅

回覆樓主:

繼續保持住朋友間嘅“距離”做朋友就夠,怕你過份關心令他亂想更多……

珍珠宮

回覆樓主:

未見過就算吧啦
朋友都不是

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

1010mum 發表於 18-5-24 11:41
謝謝您!

經剛才那位 jm 一提,我猜他可能有事發生了。

可能佢真係發生左d事,一時軟弱了。
我唔識教你好唔好去關心佢。但呢個人關心了你20年,若你覺得你唔需要關心佢既,即是20年來你只是消費了他,那你還是放手吧,無謂係佢軟弱時,再傷害佢更多。

對別人不要太殘忍。

水晶宮

回覆樓主:

我都有BBS年代識嘅男性朋友, 當年有成班出嚟玩, 我有男朋友, 我教佢追女仔, 到出嚟做野, 我地同一間公司唔同dept, 大家交換情報, 傾下工作, 投資, 家庭。每次佢加人工, 我都提議佢買禮物俾老婆, 我地食過d餐廳, 又互相介紹俾大家同另一半去食, 我覺得我地keep到純友誼, 有時會呻d唔會同老婆/c6講嘅野,eg 遇見ex, 工作前途...

珍珠宮

咩野係bbs?

joetreemo    發表於 18-5-24 14:32

子爵府

回覆樓主

相信真係同老婆生活太枯燥。對你有無限幻想,講真,唔係住堆一齊生活過,單單文字上溝通一定係最夢幻最美好。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至