親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

月希 發表於 18-5-24 21:44
渣車果個唔可以唔帶腦啦....
點都要睇路花精神....

個人經驗,揸車嗰位可以唔帶腦,導航(睇GPS)嗰位就一定要帶腦

wcpcelia    發表於 18-5-25 14:51

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ramj 發表於 18-5-24 21:53
個人經驗,揸車嗰位可以唔帶腦,導航(睇GPS)嗰位就一定要帶腦
咁就重衰...即係渣唔渣車都唔得閒...

我未用過GPS...渣車一向自己睇路的
而老公渣車...
我對佢冇期望...佢自己都

子爵府

月希 發表於 18-5-24 19:43
同埋...得2個大人..自駕遊係咪必要呢?
我睇書話單軌車好似都好方便咁..
但睇地圖又覺得沖繩都唔細...

我個人覺得美國村都幾好,住間好d的酒店…又可行沙灘放煙火

機場附近個outlet都ok

水族館我為左小朋友先去...反而水唔個咩搭好似幾特別…但我怕暈船浪無去

大宅

月希 發表於 18-5-24 21:58
咁就重衰...即係渣唔渣車都唔得閒...

我未用過GPS...渣車一向自己睇路的

香港,識路,當然用眼睇路。冲繩,未去過,唔通讀哂d地圖先出發咩,唯有靠GPS。

禁止訪問

珊瑚宮

chanpeimui 發表於 18-5-24 22:00
我個人覺得美國村都幾好,住間好d的酒店…又可行沙灘放煙火

機場附近個outlet都ok
水唔個咩搭好似幾特別???

即係乜??係邊架?

美國村..旅遊書都有介紹...好似都係SHOPPING既多....

珊瑚宮

Sukebe 發表於 18-5-24 22:12
真係一大堆用肺講的話

講到尾 ... 都係伸手, 最好講埋點去、點搭車、點安排 ...
咁...原來依度唔問得??

問下其他去過既人..有冇D地方旅遊書冇介紹或者小介紹...
但覺得好玩好睇值得去既都唔得??

咁旅遊版可以出乜POST?
只可開TOPIC分享唔可以開TOPIC問?

我都有睇左依度有D沖繩POST啦..

太親子...親親海豚依D我同老公興趣不太...
而且以前係其他地方旅行都試過...
跟住公園,動物果D..我老公又麻麻...

象牙宮

月希 發表於 18-5-24 21:42
但要諗住邊度...所以周圍遊都要諗下..遊邊一PART....

如果有指定景點...PLAN行程..揀酒店都易D..

係,有想去地方搵酒店好d,不過旅行我就揀方便酒店,同附近多野食,唔會太就個景點!或者你上網睇下blog,呢度有jm教我住美國村,去水族館無市區咁遠,夜晚有商場行一陣,因為住到北,即係水族館夜晚好靜,旅行書無寫有其他野行,有jm仲話d路好黑無街燈!我去5日,住美國村2晚,市區2晚!岩岩早幾日有朋友唔知邊度睇左個台灣人行程,可以參考

珊瑚宮

無話可說 發表於 18-5-24 22:35
係,有想去地方搵酒店好d,不過旅行我就揀方便酒店,同附近多野食,唔會太就個景點!或者你上網睇下blog, ...
我都有睇話住美國村...去北或南都差唔多時間..唔駛轉酒店

但老實..渣車的是我....所以我偏向轉酒店...
唔駛每程都渣太遠....

所以都會就景點...
睇邊南邊住幾日..北邊又住幾日

問題係..依家未搵到有乜好景點...
SHOPPING地方就多

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

其實你都睇咗咁多資料,唔啱你口味,我都唔知仲可以比咩建議你!每個人要求都唔一樣!我呢?住海邊酒店,日日睇海睇日落,夜晚睇星,玩吓煙花就係我想嘅渡假!由於今次會同仔玩,所以打算玩佢地鍾意嘅嘢,潛水、浮潛、獨木舟、釣魚、吹玻璃!旅行對我嚟講,最緊要係同邊個一齊,對住鐘意嘅人,放鬆心情,咩都美好!
未經許可,請勿轉載

象牙宮

月希 發表於 18-5-24 22:40
我都有睇話住美國村...去北或南都差唔多時間..唔駛轉酒店

但老實..渣車的是我....所以我偏向轉 ...

我自己都會轉酒店,唔會困同一間酒店咁多日,就算去泰國住villa都係咁!慢慢黎啦,決定左幾時飛未?同埋飛幾多日,而住幾多間囉

禁止訪問

珊瑚宮

大笨鐘 發表於 18-5-24 22:49
其實你都睇咗咁多資料,唔啱你口味,我都唔知仲可以比咩建議你!每個人要求都唔一樣!我呢?住海邊酒店,日 ...
想問下有冇人會有D特別D既IDEA嘛..即係你話人人口味唔同..
或者我會覺得原來有人口味咁得意..又想去睇下囉..

因為我睇完旅遊書....
講真...我真係冇睇到有乜景點係...會一睇到就好想去...好想試下的....
但又唔係完全冇地方吸引....

珊瑚宮

無話可說 發表於 18-5-24 22:53
我自己都會轉酒店,唔會困同一間酒店咁多日,就算去泰國住villa都係咁!慢慢黎啦,決定左幾時飛未?同埋飛 ...
想7月尾至8月頭所以其實都要快決定....

珊瑚宮

CruBa 發表於 18-5-24 22:54
人地介紹你去, 你睇完資料覺得冇興趣, 唔去就是了

沖繩暑假機票唔平, 靚 Resort 每晚三千、四千、五千... ...
睇旅遊書唔係都係旅遊書比建議...再自己慢慢揀邊D岩?咁上網再問下其他真係去過既人既意見....就係懶??

如果唔睇旅遊書...唔上網問?
應該點得到外地既資料??

點先叫唔懶??PLAN去旅行要點勤力??

用戶要求終止服務

牛年勳章

月希 發表於 18-5-24 22:59
想問下有冇人會有D特別D既IDEA嘛..即係你話人人口味唔同..
或者我會覺得原來有人口味咁得意..又想去睇下囉. ...

抱歉,搭錯線,我無你要嘅 idea。好在你唔係我旅伴。
未經許可,請勿轉載

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

CruBa 發表於 18-5-24 23:14
咁你不如先講下, 睇過什麼 1、2、3、4... 100 個 “冇興趣” 的景點及活動

等人可以明白你的傾向, 提供第 ...

我對公園興趣不大
烤肉魚生甜品都岩 旅遊書太多,但又冇好特出的,一望到就非試不可

水上活動我岩 但老公麻麻,所以想問有冇d好好玩的,唔試可惜?(我自己浮潛,水底慢步,香蕉船,降傘果d都岩玩)
因老公唔好,所以佢意思係試1,2樣就夠,唔會全日

另外,雖然我鍾意shopping但對裝飾物冇興趣(旅遊書好多裝飾物舖介紹)

珊瑚宮

CruBa 發表於 18-5-24 23:17
這段時間唔好, 今年暑假去沖繩旅遊, 最好係 11~16 Aug.

咦?點解既?唔係7-8都係旺季??summer嘛?
因為有慶典?

我地只有七月中到八月頭有時間咋

首頁
12345...7

尾頁

跳至