婆媳關係

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-5-25 00:51
唔係掛? 所以我提你要攪清楚而家間屋你c6負責供, 但佢有無業權先? 佢係同太麻聯名定點樣?
如果無業權, 唔好 ...

老人家立左平安紙!業權分比老爺同我老公

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 00:48
聽老公講佢同太嫲上年上左律師樓簽平安紙!老公同老爺一人一半業權
除非是長命契(但我唔清楚平安紙是否可以做長命契), 咁正路老爺仙遊左就你老公要晒
如果係分權契, 每人佔50%個種, 你老爺死後, 奶奶同姑奶都有權分老爺0個50%
除非老爺都立平安紙寫俾你老公

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-5-25 00:56
除非是長命契(但我唔清楚平安紙是否可以做長命契), 咁正路老爺仙遊左就你老公要晒
如果係分權契, 每人佔50% ...

老爺講明我地搬走就一定姑奶有份分!我地唔搬層樓就係c6!而姑奶講明我地唔搬佢唔會要層樓!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 00:53
sorry我有點離題, 講了關於業權方面的問題
都係集中返解決你現時的問題先
你老公都幾過份, 同埋我覺得佢唔係好重視你, 你大緊肚, 佢都唔保護你, 可以拎去堆填

反而老人家唔錫新抱唔出奇, 亦唔係應份對新抱好
女人最緊要自己錫自己, 你會唔會同媽媽再傾下, 返去安胎坐月啦

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-5-25 01:01
sorry我有點離題, 講了關於業權方面的問題
都係集中返解決你現時的問題先
你老公都幾過份, 同埋我覺得佢唔 ...

C6比較重視錢同利益多d!佢寧願老婆死忍!媽咪方面佢叫我同奶奶相量!奶奶比我就可以返娘家坐月!媽咪講明唔想左右做人難

別墅

回覆樓主

睇完你太99咁講
您宜家不走 生完第二日要做家務個個就係你
仲要顧住個初生b冇得訓
你想坐好個月就要企硬去娘家坐

珍珠宮

hiro2018 發表於 18-5-25 01:06
C6比較重視錢同利益多d!佢寧願老婆死忍!媽咪方面佢叫我同奶奶相量!奶奶比我就可以返娘家坐月!媽咪講明 ...
你媽平時有同你老爺奶奶佢地見面嗎?
如果無, 又使乜驚, 反正都唔會見, 啋佢都有味啦

男爵府

回覆樓主

其實你身邊各人都幾自私,老公固然係離得婚唔洗要,佢重視錢多過你,連你媽都因為攪唔掂你6299嗰邊,就由得個女繼續痛苦生活。
我覺得就算你產前唔抑鬱,產後咁多人比說話你聽又要做返家務加湊仔,實抑鬱。
如我係你,會同老公講清楚,一係佢要個老婆同個b就一家三口搬走,一係佢要層樓要錢就唔洗再見你同個b喇。我寧願一個湊仔,都好過一世除左湊仔仲要湊埋一堆自以為是嘅皇上太后。真係女人最鍾意為難女人

大宅

KILW 發表於 18-5-25 01:24
其實你身邊各人都幾自私,老公固然係離得婚唔洗要,佢重視錢多過你,連你媽都因為攪唔掂你6299嗰邊,就由得 ...

講得啱 !
全屋上下冇人尊重過你 , 再包括樓主媽媽 , 點可容忍自己個女咁委屈 。

你而家有人質係你個肚到 , 快快手同老公講條件啦!
一係一家三口一齊搬走 , 間屋唔再供 , 佢地要分就由佢地分。
老公唔搬就自己搬 , 佢地一家都唔使再見個孫 。
一係請工人

叫佢諗清楚 。

伯爵府

回覆樓主

應該系62而唔系C9!

子爵府

回覆樓主:

曄比著我第二朝叫我洗廁所嗰刻我已經走咗 最冇用嗰個係你老公!仲同佢生B?救命

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

樓主太林善,我唔會理果班人,唔會做妹仔。

我同太奶奶住左8年,佢都係麻煩,但佢又無叫過我做家務,有段時間有工人,但比佢鬧左走兩個。
我比較好彩既係,我老爺奶奶姑奶同老公都幫我,所以我唔鍾意可以黑佢面。

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-24 23:45
我都想搬走!我老公係一個孤寒鬼!話一齊住慳唔少

咁個問題係你老公度啦。

佢唔搬咪你自己搬。

侯爵府

回覆樓主

八卦一下,將來邊個揍小朋友?

你又返工,又家務。將來多個b,家務多一陪。你做家務定親子?

大宅

回覆樓主:

簡直恐怖,奶奶唔夠,仲多個太奶奶 樓主真係快d搬走,我驚遲d你生完bb問題仲多,咁樣住落去遲早抑鬱!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 00:53

以我所知,一般買既公屋,居屋,多數係長命契…唔係50/50…改一改名,係要補地價先可以做。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 00:16
太嫲唔比請!佢係好慳錢的人!仲覺得新抱應該做講佢以前生完第二日都係咁做!有咩問題
...

死了,做左奴隸,點算
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

kkmrsfu 發表於 18-5-25 01:20
睇完你太99咁講
您宜家不走 生完第二日要做家務個個就係你
仲要顧住個初生b冇得訓

奶奶同我媽咪係同事!老公都係奶奶介紹比我媽咪再介紹比我識!

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-5-25 01:23
你媽平時有同你老爺奶奶佢地見面嗎?
如果無, 又使乜驚, 反正都唔會見, 啋佢都有味啦

奶奶同我媽咪係同事

大宅

KILW 發表於 18-5-25 01:24
其實你身邊各人都幾自私,老公固然係離得婚唔洗要,佢重視錢多過你,連你媽都因為攪唔掂你6299嗰邊,就由得 ...

我有同老公講!要搬妳自己搬出去!

首頁
12345...13

尾頁

跳至