婆媳關係

跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

回覆樓主

唔好怪人,你自己簡,你未有已經知佢地咁你仲生?你又唔反抗做弱者,比我一開始就彩佢有味,點我做野未比我小過。老公咁廢柴我走左9世。

子爵府

yamaneko 發表於 18-5-25 07:12
八卦一下,將來邊個揍小朋友?

你又返工,又家務。將來多個b,家務多一陪。你做家務定親子?

冇架啦!一定係太嫲同99湊啦!樓主只係家中工人,佢生得出已經叫完成工作!親子幾時到佢?

大宅

我愛Corina 發表於 18-5-25 04:22
樓主太林善,我唔會理果班人,唔會做妹仔。

我同太奶奶住左8年,佢都係麻煩,但佢又無叫過我做家務,有段 ...

佢地d舊思想真係接受唔到成日覺得d新抱做灑所有家務又要跟佢個套做!唔跟!佢就打比佢d囝囡呻搞到自己好似蝦老人家咁

子爵府

回覆樓主:

叫你老公攬住層未到手嘅樓過世啦!你6299專登用層樓去攬實你老公,你根本冇得鬥。

大宅

馬爾太 發表於 18-5-25 08:50
冇架啦!一定係太嫲同99湊啦!樓主只係家中工人,佢生得出已經叫完成工作!親子幾時到佢?
...

佢地叫我生完唔好返工!係屋企湊b

大宅

yamaneko 發表於 18-5-25 07:12
八卦一下,將來邊個揍小朋友?

你又返工,又家務。將來多個b,家務多一陪。你做家務定親子?

佢地叫我辭職唔好做!自己湊b

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 08:53

叫你媽幫手湊啦,你個老公要唔過架!你連自己揾錢能力都冇埋真係會賤過地底泥!

大宅

hiro2018 發表於 18-5-24 20:34
如題

嘩,咩年代呀,你咁都忍到嘅?仲生仔?
你真係要諗清楚,明知C6係咁嘅人,當初點解要結婚?喺屋企做女唔好?
個B邊個湊?生咗出黎你真係有排煩,未傾掂千祈唔好生!我唔知你忍耐力點,但有關bb真係唔會放過佢哋
一係你疊埋心水請工人鐘點做家務,太嫲話晒錢,你答佢又唔係用你啲錢
真係自己俾都要請呀呢個境況
同埋大家都係新抱,點解奶奶可以唔做?!
呢個大炸彈,你叫c6好拆掂佢!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 08:53

你千祈咪咁傻辭職呀
連搵錢能力都無埋,到時真係成世為奴為婢
靠你個諗縮數c6搬,唔使旨意囉,佢已經擺到明緊張層樓多過你

水晶宮

hiro2018 發表於 18-5-25 00:40
C6有層私樓收租!

咁仲唔搬

水晶宮

瑤瑤~ 發表於 18-5-25 09:01
你千祈咪咁傻辭職呀
連搵錢能力都無埋,到時真係成世為奴為婢
靠你個諗縮數c6搬,唔使旨意囉,佢已經擺到 ...

真係賊船、成家長輩真係谷到病、又要返工又要做家務又要生仔、其實問題係老公貪心

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

hiro2018 發表於 18-5-25 00:51
佢地d舊思想真係接受唔到成日覺得d新抱做灑所有家務又要跟佢個套做!唔跟!佢就打比佢d囝囡呻搞 ...

咪由佢打飽佢囉,我先唔驚佢d親戚。

男爵府

回覆樓主

見到都頭暈
樓主你真係好愛你老公,咁都忍到
可憐樓主媽媽都唔硬撐個女
理得佢同奶奶係咪同事
自己個女咁比人恰,
都應該企個女嗰邊啦!
再咁忍落去,怕你會產後抑鬱
既然老公都咁講,比我會自己搬出去
最慘係老公都唔幫自己,留喺到真係人都癲

男爵府

回覆樓主

嘩,成家都癲,你老公最大問題,佢任個老婆比成家當妹仔魚肉,快d閃啦,生完仲大鑊呀,呀信的故事咩...

男爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 00:00
返個個話我唔岩!仲打電話比我媽咪!話我任性!邊有結左婚仲要返娘家坐月!又話對我好好!都唔明佢仲有咩 ...

我第一胎時就係個極品死要面驚死人講佢唔比我返娘家坐月,結果我呀媽朝九晚六上嚟又煮又幫手,個極品幫唔到唔緊要,點我兩母女做呢做路煮埋比佢食又左彈右彈,真係忽忽地,佢把口仲要賤過乜搞到個個都唔開心我成日喊坐月坐得勁差!呢胎係我老公都舉手舉腳叫我返娘家坐月,揀直天同地既分別!

複式洋房

回覆 hiro2018 的帖子

咁你幾時生B呀,生完BB,亞B邊個凑,屋企咁多人實意見多

男爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 00:37
係有能力搬出去住!係c6問題!話我地搬出去住層樓就變上將來同家姐對分!如果我地同奶奶佢地住將來層樓變 ...

將來?你咁忍落去仲有將來?根本你老公貪心間屋要犧牲你,變相你要返工要返去做奴隸再生仔幫佢傳宗接代,你老公比99太嫲果堆仲衰格!大家都女人有經歷過,生完情緒已經差,又要湊b又要坐月,仲要加埋班癲人,你真係會痴線架!

大宅

章魚妹妹 發表於 18-5-25 10:28
嘩,成家都癲,你老公最大問題,佢任個老婆比成家當妹仔魚肉,快d閃啦,生完仲大鑊呀,呀信的故事咩...:zom ...
佢老公只係要生仔機器,

分分鍾鍾要生到係"仔"為止

我都唔明點解要樓主為老公忍咁多? 您係人!!!!!!記著!!!!
自已都對自已唔好, 無人會對您好
真心!未生就咁, 有埋小朋友 小朋友分分鍾鍾又係好差咁對您因為您係屋企焦無任何話事權

佢老公無呃佢,佢屋企人好好, 因為男人乜都唔洗做,

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

章魚妹妹 發表於 18-5-25 10:28
嘩,成家都癲,你老公最大問題,佢任個老婆比成家當妹仔魚肉,快d閃啦,生完仲大鑊呀,呀信的故事咩...:zom ...
我覺得仲衰過做阿信囉, 仲要返工 !

大宅

kathyky 發表於 18-5-25 08:59
嘩,咩年代呀,你咁都忍到嘅?仲生仔?
你真係要諗清楚,明知C6係咁嘅人,當初點解要結婚?喺屋企做女唔好 ...

結婚前唔知佢屋企人當新抱係工人!當時奶奶唔同太嫲同住!佢只係夜晚去太嫲家煮完飯食埋飯先走!當時佢比我印象係咩都沒所謂的人!點知原來佢咩家務都唔想做的人太嫲分左我地兩個做家務!奶奶成日係老爺老公太嫲面前成日話佢係網球手又話痛又話唔舒服!成日都話要去做物理治療!推比我做!有次我忍唔住問我媽咪奶奶係唔係係公司做唔到野架!成日隻手痛!媽咪話唔覺佢隻手痛!隻手痛點會約人打羽毛球!聽完個下好嬲law

首頁
23456...13

尾頁

跳至