自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

雖然唔知你決定點做,但對方擺明同你無將來係條掘頭路。如果,我係你家人,我會心痛你被人利用黎還債同拎身份証。
一個開聲叫你借錢既未來99,睇黎都唔係高品格之人。結婚,女人係要被人錫、關心,一齊合力生活更好,唔係慘過單身。嫁左就幫人還債,你一個女仔要擔起咁多重擔,超痛苦。人人結婚蜜月,你都未必有,要還債。呢度間中有JM會呻被男人偷走金器等等。你諗真啲?
結婚係要進步唔係退步,慘過單身就唔好喇。
呢度好多快好幸福JM, 潮版好多靠自己又有,多謝C6又有,你都可以係其一。點都唔係幫人還債呢條苦路同養人地人地家人囉!

大宅

回覆樓主:

捱唔係問題,問題捱得係咪心甘情願

樓主你好醒.,識得上來問左先。

希望你做出明智決定。

大宅

greenpea 發表於 18-5-25 16:46
已解決係好,咁你最後決定係點呀?

謝謝關心,我同佢就好似資本主義同共產主義咁無法共存,無辦法再行落去了

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lokloksiu 發表於 18-5-25 20:11
謝謝關心,我同佢就好似資本主義同共產主義咁無法共存,無辦法再行落去了
...

叻女,舊既唔去新既唔來,祝福你

水晶宮

...

係無底深潭。佢咁既格局,差不多係你在以後好多年金錢上無條件奉獻。除非你大把錢唔介意,唔係現實逼人,點可能吖!

大宅

...

恭喜已有決定
祝順利和平分手,唔好俾人氹兩氹轉呔呀~

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

...

樓主,我前天在另一個 po 講有冇教女點揀老公裏面這樣回,參考參考,祝福你不要太難過,早日覓得如意郎君

「我冇女,但如果有我會教佢,做個有本事既好女仔,婚不一定要結,選對的人結婚很重要

女人唔結婚都可以好幸福,但結了婚,最大的幸福就是一段好的婚姻,所以配偶要慎選

孩子想清想楚才生,不能夠抱著人有我有心態,不生也可以

要結婚,要睇埋對方家人,拍拖都經常嘈交唔嫁得過

嫁個男人唔一定要有錢,但一定要愛錫你,唔會要你難過,憂慮,唔會比氣你受,同要勤幹和人品好

有不良嗜好的不能選,有不良欠債紀錄的不能選,冇同理心的不能選

有嚴重長期病患的最好都不要,柴米油鹽的事都不要忽略可以便好

以上係我自己婚姻失敗中學會的,希望能夠幫到有女兒的人,我希望大家女兒都能夠有美好的婚姻」

大宅

greenpea 發表於 18-5-26 00:17
樓主,我前天在另一個 po 講有冇教女點揀老公裏面這樣回,參考參考,祝福你不要太難過,早日覓得如意郎君
...

謝謝你,好好的分享,我也祝福你

大宅

alpaca3 發表於 18-5-25 02:58
不但「你男友仲可能要養埋個細佬」,而且仲可能要養埋個細佬一家⋯

我識人要供養個懶細佬,之後個細佬搞 ...

Del

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

greenpea 發表於 18-5-26 00:17
...

說得好

greenpea    發表於 18-5-26 11:36
Happy Everyday      

首頁

尾頁

跳至