自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

痱滋怪揮手
謝啦
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,我明呀。
就算食b雜 ,用漱口水等等,係唔會阻止繼續生, 粒痱滋就算被遏止唔變大,口腔都會生好多粒小飛滋,一點一點細細粒。

反正身體就是要你生,還能怎麼辦
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

珍珠宮

fongfonglover 發表於 18-5-25 12:24
搵到知音真好,明明細細粒,就黎玩結合,就變大大粒 身邊朋友生飛滋 ...

一樣,我都係洗牙要改期。
改到今日終於要去洗了,但兩日前又生了三粒 無啦,照去,否則一直不用洗了。

脷底,脷邊(刮住大牙),脷尖,吊鐘,無一倖免。
唯有多些洗杯,密些換牙刷,會好少少。

珍珠宮

fongfonglover 發表於 18-5-25 12:46
生唔係問題,唔好發大黎搞呀大佬,我返工成日要講野,好痛苦架 最憎一生飛滋就勁多口水,成日開口 ...

有無用過日本果隻痱滋貼? 貼住唔會刮到,消炎+無咁痛, 可以正常開會, 講故事鬧仔。

仲有一支藥膏, o 字頭, 好細支, 搽完會有層保護膜包住粒痱滋,等你可以正常生活。

首頁

尾頁

跳至