自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

亞仔陰囊(俗稱"袋袋) 偏平, 就似沒有袋袋! 4個月大時睇過威院, 醫生每次只有手檢查後, 就比下次約期再覆診, 現在亞仔都已經1歲8個幾月大啦! 仍然"袋袋"超偏平, 我網上看過資料有可能是兩粒"旦旦", 即是睪丸還未落下到袋袋里!
請問有無媽咪的仔仔都有同樣類似的問題呢? 要做手術嗎?

熱帖搜查員  您好!請查閱 PM,謝謝!  發表於 18-6-1 10:27

子爵府

回覆樓主:

小朋友好細個咋喎,你會唔會過度擔心?你真係好擔心可以問下健康院嘅姑娘嗰度有醫生,通常健康院嘅醫生會比較有耐心,你可以慢慢問佢,唔使咁擔心啦~媽媽

大宅

開心果YKY 發表於 18-5-25 08:33
亞仔陰囊(俗稱"袋袋) 偏平, 就似沒有袋袋! 4個月大時睇過威院, 醫生每次只有手檢查後, 就比下次約期再覆診, ...

你摸到兩粒睾丸嗎?

別墅

回覆樓主

我仔細個都係得一粒,後尾睇醫生,醫生摸到話有粒喺上面未落到黎,後來(唔記得幾時開始)真係有變返做兩粒啦

瑪瑙宮

~緣~ 發表於 18-5-25 08:39
小朋友好細個咋喎,你會唔會過度擔心?你真係好擔心可以問下健康院嘅姑娘嗰度有醫生,通常健康院嘅醫生會比 ...

咁祝佢袋袋平安

大宅

2018復活節勳章

回覆 開心果YKY 的帖子

你不如帶佢睇私家兒科醫生啦, 好過估估下, 政府唔係個個醫生都可靠
睇多個醫生, 問清楚仲好

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

求安心, 揾個兒科專科睇睇。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

洋房

回覆 ~緣~ 的帖子

4個月大時我發覺吾多妥, 所以主動見了健康院醫生, 經檢查後再已經轉介去威院睇! 但威院的外科就無特別做過做什麼, 只是用手檢查, 就叫我攞約期再覆診, 就咁已經過了一年半啦! 想知道有無其他媽咪的bb仔都有這樣情況, ........"袋袋"好似平都無左!

大宅

回覆樓主:

呢啲一定要問醫生喎,專業啲嘛。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

開心果YKY 發表於 18-5-25 09:22
回覆 ~緣~ 的帖子

4個月大時我發覺吾多妥, 所以主動見了健康院醫生, 經檢查後再已經轉介去威院睇! 但威院 ...

一年半你都冇同佢睇過醫生?
普通兒科都可以去問下

子爵府

亞仔陰囊(俗稱"袋袋) 偏平, 就似沒有袋袋! 4個月大時睇過威院, 醫生每次只有手檢查後, 就比下次約期再覆診, ...

睇兒科醫生

寶石宮

2023年兔年勳章

musiccisum 發表於 18-5-25 09:27
睇兒科醫生

x2

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

如果到咗某個年齡仲未降落, 有機會要做手術, 快d去睇兒科醫生問專業意見。
唔使擔心
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

要做手術,大概兩歲可以做,要搵專科醫生mon住情況

子爵府

回覆樓主

唔使太擔心,好小事

珍珠宮

開心果YKY 發表於 18-5-25 09:22
回覆 ~緣~ 的帖子

4個月大時我發覺吾多妥, 所以主動見了健康院醫生, 經檢查後再已經轉介去威院睇! 但威院 ...

係咪縮左上去?
天氣熱時,會比較“跌” 返落黎;
但一除尿片時,下半身凍一凍,又會令“蛋蛋” 縮上去,過一陣先稍稍落返黎。

不用太擔心,我仔細時好似得層袋袋皮咁… 無袋袋嘅。 私家有提議做手術,但太窮又太細,就無做啦。
而家三歲幾,無問題
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

複式洋房

其實你有醫院幫你check住你就唔使怕啦 !我就唔同我仔係出世之前已經check到係睪丸未落, 出世後就轉介咗去瑪麗睇, 後來都唔落 , 之後就做手術拉番佢落嚟

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

最好請教兒科醫生

珍珠宮

有冇得照?

首頁

尾頁

跳至