論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請左姐姐本來諗住慢慢教 , 比時間拒、點知叫拒做野話5 明(拒廣東話好叻)我煮咩拒識講得出,又識講爸爸過左身,又識話消毒。我講完句野拒可以講返成句,5 明都算 我用手語 指住叫拒切水果比小朋友食,杯要日日洗、但水果擺左3 日無切,杯我日日叫先洗,5 會主動做野又5 會問有咩做,我呢星期就睇拒點。朝早做曬基本野拒就開始坐,坐2-3 個鐘,頭幾日我由拒驚拒5 慣,到左一星期教拒可以抹窗 坐係到慢慢抹 換床單 換左一個鐘,忍5 住炒左拒,拒公司跟開果個人超賤,拒話我5 比機會拒跟進。但拒來第4日我有同拒公司投訴下。我話如果一星期都係甘我算,因為性格懶開既 點教點踢都係 無理由日日等我叫先做。拒仲話返我轉頭 話工人要教架 頂拒個肺。到炒拒 拒完全無反應 我話姐姐你執野返公司拉 拒即時走去執野、無問點解又無話有咩做5 好。我舊姐姐 一來就好主動 會問會學,我會慢慢教,但呢件新野 除左基本野洗衫抹地外 無話主動做野,我1030入曬房訓,姐姐坐係到睇電視劇睇到11 點。叫拒7 點起身日日都遲。唉。呻完 書服曬(emoji)(emoji)多謝你地收看

象牙宮

如何懶法。?

看大家一起想方法治它
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

MommyPanel勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

做了三個月開始比時間佢就等於比機會佢he’s

大宅

MommyPanel勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

今天要講清楚我要求

wcpcelia    發表於 18-5-29 10:53

大宅

回覆樓主

一星期我頂5 順 炒左拒拉

wcpcelia    發表於 18-5-26 20:03

寶石宮

2023年兔年勳章

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-25 19:51
一星期我頂5 順 炒左拒拉

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-25 17:17
請左姐姐本來諗住慢慢教 , 比時間拒、點知叫拒做野話5 明(拒廣東話好叻)我煮咩拒識講得出,又識講爸爸過 ...

我屋企嗰個淨清潔同煮飯都話多野做,廚房啲野煮完早餐放到下午4點幾5點先清潔.........我都好無奈

男爵府

Agent話俾機會跟似認真定扮嘢?請問有冇補一個月即走?

大宅

juanmc 發表於 18-5-28 12:28
Agent話俾機會跟似認真定扮嘢?請問有冇補一個月即走?

大宅

LeungSingSing 發表於 18-5-28 08:23
我屋企嗰個淨清潔同煮飯都話多野做,廚房啲野煮完早餐放到下午4點幾5點先清潔.........我都好無奈
...

甘你都忍到(emoji)(emoji)叫拒即洗拉

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-28 17:54
甘你都忍到(emoji)(emoji)叫拒即洗拉

叫佢做佢又話多野佢,辭左職,下個月18號佢就走,唉,費事同佢嘈。今日又將啲野周圍放,今朝放完下午問佢,佢已經唔記得,間屋亂78糟,寫個間表俾佢佢又唔跟,成日做緊一樣又跳去做第二樣,跟著又跳去第三樣,跟住提佢做第一樣佢又發脾氣黑面,日日喺屋企喺街狂吹口哨,朝早又吹,我喺屋企做paper work又吹,我同個仔訓晏覺又吹,完全專心唔到做野同傾野..... 最衰係我同我老公講緊野佢又成日唔理直接打斷,我訓晏覺打開我房門就直接叫醒我問我野,完全唔理我地一家做緊乜,佢想做就做...教佢煮我地食開啲野就話以前個僱主唔係噤食,唔理我地用佢方法煮.....唉...好無奈

大宅

LeungSingSing 發表於 18-5-28 18:05

叫佢做佢又話多野佢,辭左職,下個月18號佢就走,唉 ...

炒左拒,比錢買難受 所以我用左7 日見唔對路炒左拒 早走早著。我最憎人吹口哨 鬧到拒7 彩

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-28 18:08
炒左拒,比錢買難受 所以我用左7 日見唔對路炒左拒 早走早著。我最憎人吹口哨 鬧到拒7 彩
...

我都好憎,好煩厭,我費事話佢,我就生喇,所以費事同佢講野,佢成日俾說話我聽,新嗰個6月8號上工,唉,所以費事嘈,好無奈,我同我老公都覺得好煩,尤其諗緊野傾緊認真野同朝早俾佢吹口哨嘈醒嗰時真係好燥底,仲成日同我講佢菲嗰邊啲人覺得佢好好又話自己好funny...成日我喺房做緊野就拗計傾...唉...

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-28 18:08
...

你7日炒佢,agency有無換第二個俾你?

大宅

LeungSingSing 發表於 18-5-28 18:13
你7日炒佢,agency有無換第二個俾你?

緊係無拉 超賤 仲話我唔比機會工人。痴根 太子果間宜x顧傭。。你都唔要拒羅 怕咩鬧拒 影響自己心情 拒知你大肚就生 先特登激你

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-28 18:18
緊係無拉 超賤 仲話我唔比機會工人。痴根 太子果間宜x顧傭。。你都唔要拒羅 怕咩鬧拒 影響自己心情 拒知你 ...

唉,我都換過好多間agency,好煩,好多黑店,我剛剛去左一間喺銅鑼灣嘅agency,就係喺嗰度請左呢個6月8號上工完約工人,啲工人好似幾老實,但第一次用,如果姐姐好同agent肯跟野我再同你分享返 有時請工人係幫輕自己,有時幫輕唔到不特止仲要照顧埋佢真係人都癲,你請左新工人未?

大宅

LeungSingSing 發表於 18-5-28 19:42
唉,我都換過好多間agency,好煩,好多黑店,我剛剛去左一間喺銅鑼灣嘅agency,就係喺嗰度請左呢個6月8號 ...

你舊果個你通知左拒走?定即時炒?朋友介紹左間比我 話一年包換 我朋友換過 ,所以我都物色緊姐姐。我舊果個揀工做 野心大

大宅

2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果個成日都話知道明白, 但佢就係無做, 跟住就話你無講過
對住佢凡真係無言

複式洋房

bebe2002 發表於 18-5-28 21:57
我果個成日都話知道明白, 但佢就係無做, 跟住就話你無講過
對住佢凡真係無言 ...

例牌啦佢地!我屋企嗰件直頭應都唔應,講多幾句就話頭先聽到啦,跟住就黑面,一係又話聽到然後做錯晒,一係無聽我地講野求其答完就話我地無講過所以無做....唉..祝大家好運...

wcpcelia    發表於 18-5-29 10:54
bebe2002    發表於 18-5-28 22:59

複式洋房

HELLOCOFFEE 發表於 18-5-28 21:54
你舊果個你通知左拒走?定即時炒?朋友介紹左間比我 話一年包換 我朋友換過 ,所以我都物色緊姐姐。我舊果 ...

佢話我屋企淨叫佢清潔煮飯都話多野做又話我間屋太大....我屋企1000呎唔係巨型,仲要一星期買一次餸咋...佢見我就生就大我話要我cut少啲野俾佢做,我話你淨清潔同煮飯你想我cut邊樣?.....佢就話如果係噤佢話佢唔做,我跟住就叫佢寫信俾我辭職,我唔會留個乘人之危嘅人啦,試過一次,所以佢一大我,我諗都唔諗就放人,所以佢last day 18號。係咪換極都有問題架嗰啲?而家無agent肯免費換

首頁

尾頁

跳至