懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無媽咪會買ikea 的尿布台? 唸緊係咪有咁既必要買⋯

大宅

Rainbowheart123 發表於 18-5-25 18:29

早2日行過有吹氣款。。80蚊都唔洗。。唔啱用都唔心痛。。遲d我都去買個返屋企

複式洋房

回覆 lovelyfreda 的帖子

會放在自己床上用嗎?

大宅

Rainbowheart123 發表於 18-5-26 07:20
回覆 lovelyfreda 的帖子

會放在自己床上用嗎?

到時邊到有位就放邊到換囉。床應該都係其中一個地方

男爵府

Rainbowheart123 發表於 18-5-25 18:29

我生仔前無諗過會係自己張床換....點知生完係長期係張床換…如果你有bb木床,可以on top加張換片墊,一田 Aeon有賣

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

要睇你既家居設計.

我覺得姨媽最平, 得果架果款換片枱唔夠實用, 尿布枱連櫃就好用.

如果你屋企有矮櫃放衣物, 個櫃高到去腰, 都可以用黎做換片台, 上面加個換片墊就得. 我果陣就係咁用.

你都可以響床度幫bb 換片, 不過你企度既話變左成日要彎腰, 好易會腰骨痛. 坐響度側身換片都可行.

順帶一提, 如果用矮櫃黎換, 個櫃 (甚至係全屋d 櫃) 最好要釘住幅牆, bb大d 會扶住d 櫃黎企, 好易會拉倒個櫃責到佢地. 同埋就算響床度換片, 都唔好諗住張床大而獨留bb 響床度幾秒, bb 可以唔駛一陣就會碌落床.

首頁

尾頁

跳至