婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

好似99 全程冇乜奇怪事,又冇話要一齊住,但又要俾人話唔好痴埋黎,跟著又俾人係電話爆一鑊今次大開眼界

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

根本跳制係點解,樓主明唔明?

跳制個個係你丫!

你第一句已經話唔想你99借家意知你有b靠過黎,轉頭鬧個老公(唔算嘈交,因佢c6似受耙)就識搵99介入,想人地老媽幫你鬧自己個仔

自己亞媽幫晒自己,企左係你個邊(一定架啦!)就讚個亞媽中肯

其實真係好funny,未適合做人亞媽就唔好陀b啦嘛!

講到自己幾痛幾辛苦,為左下一代你陀得b就預左要忍啦!生個陣仲痛呀

呢度10個jm 9個半都係媽媽級,你咁大脾氣,生左咪立刀殺人

公爵府

QY08040408 發表於 18-5-25 23:32
再望落D仲有話人衰格
講過又唔認!娶著呢d惡新抱,真係家門不幸!

男爵府

回覆樓主:

我其實睇唔出樓主老公有跳掣,跳掣的反而係樓主。樓主老公有排捱!

大宅

回覆樓主

成年人,兩公婆嘅嘢梗係雙方處理返噶啦。點會想搵99幫口㗎?我6299每次見到我同c6嘈都即刻唔出聲,等我哋自己拆掂佢㗎啦。我反而最討厭旁人出聲做架兩。

陀B要開開心心㗎,樓主享受陀B嘅時光啦。

大宅

clt0524 發表於 18-5-25 21:51
我叫佢打比我老公了解下佢究竟點解成日跳制,可能佢仔自己有d野,有壓力,有不滿,唔敢同我講,如果99了解 ...

其實我覺得你99講唔插手已經答得好好, 可能佢心中覺得乜你咁小事發咁大脾氣的。

老實講, 如果你99好似你媽咁講, 即係話"阿仔咁做係有d唔好, 不過你就忍下佢啦… 發咁大脾氣對個肚唔好....." 可能你會咁大脾氣都唔定, 分分話99只保個仔同緊張個孫, 完全忽視我都唔一定.. (即比我會係咁諗)

所以啦~2公婆嘈交都係自己2公婆傾好就算

大宅

回覆樓主

Anyways 睇曬大家既意見,我都認我有不足衝動之處,99方面唔係一言兩語能夠交代我唔鐘意佢原因,或者你地又無細讀我reply其他人有提少少,總之我同佢唔夾既,性格方面,生活方面,而佢都係一個有機心既99,詳細唔多講,有排解釋點有機心。

我認我搵佢係幾錯下,佢爭佢個仔,唔爭我係正常,只係我痛左幾星期,老公忽然用我痛黎取笑我,先令我失去理智,嬲同唔開心掩蓋了一切,諗住搵個中間人了解下佢有無咩難言之隱,了解完睇下會唔會有另一個角度,因最終目的係唔想孕期再同佢嘈,影響到自己同bb。

只可惜我揀錯左人,可能我搵老爺就無事了,因老爺岩岩都打比老公了解返件事,老公都坦白同佢講,我有bb咁耐,激過我幾次大獲既唔岩,同埋成日激完我好一排自己又做再做唔到,都認係我咁辛苦同痛既時候做出咁傷我心既行為係好不智! 老爺都叫佢要就下我,因為我痛,又擔心bb唔敢食咁多藥,心情自然差!而家要以我身體為先,老公再同老爺解釋,我搵得99傾,係相信佢可以了解件事,身為長輩,作出正確判斷,教導我地點做,但最終得到99話咩都唔理既時候,係失望,老爺話99都有同佢講覺得自己處理得唔好,如果聽我喊曬講完,話打比我老公再了解會好好多! 果日我無搵老爺,因係佢係大陸,又唔知男人識唔識處理呢d野。

我自問我有左到而家一路有睇資料做功課做個盡責既媽媽,但老公可能bb唔係佢肚,佢未感覺到點樣做人爸爸,好似我睇/擔心好多野,佢都無咩感覺咁,怎至我而家痛左咁耐,痛都只係叫我食藥,唔會諗我食藥bb都食,好多野積積埋埋,加上身體唔舒服,所以佢一扮我痛就觸動我神經,同99一嘈起黎,就一發不可收拾!

佢話佢唔識做我99,我都唔識做佢新抱,我eq低,大家嘈起上黎講既野講到好盡,我打咁多野都係想多個渠道發洩一下,大家既意見,我會參考,今晚老爺打黎後同老公傾左好耐,佢都希望做到一個好老公好爸爸,事件都告一段落,祝我好運,多謝大家!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大家好, 我是脾脾蟲  

大宅

回覆樓主:

都祝你老公同你奶奶好運

唔好郁啲就咁勞嘈喇,阿媽教落,大肚婆忟憎得多會生件忟薑出嚟架,祝孕期順利開心

男爵府

clt0524 發表於 18-5-25 18:36
有左BB,有之前已知有肌瘤,14週開始痛,痛左兩星期有兩日唔痛,以為好返,點知過兩日又痛,仲痛過之前,搞 ...

明顯係你似住大肚辛苦跳制

珍珠宮

Miulo 發表於 18-5-25 21:04
長篇大論,真係唔知你嬲乜,斟杯水慢d又鬧,話2句又鬧,打電話問候你又鬧,惡新抱惡到咁誇張,大肚真係惡晒 ...
99打比佢關心兩句都可以話99要搵存在感,依d新抱真係.......

大宅

@Ting@ 發表於 18-5-26 01:16
明顯係你似住大肚辛苦跳制

可能係啦,痛到跳制!未痛過唔會明~
跳完啪返正囉!無野既!haha

大宅

clt0524 發表於 18-5-26 01:23
可能係啦,痛到跳制!未痛過唔會明~
跳完啪返正囉!無野既!haha
...

忍下
睇多啲控制情緒既書