自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

koalalee88 發表於 18-5-25 20:39
吾系個個鐘意小朋友

同意,我老媽係絕對唔鍾意湊小朋友,佢話湊我哋幾兄弟姊妹就無辦法,湊孫就唔好打搞佢。

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

唔出奇
有d人唔識同小朋友相處

珊瑚宮

畀面勳章

jlin123 發表於 18-5-25 20:54
但是如果不喜歡小朋友咁當初又生?

上輩人對避孕唔係太有知識或意願,咁如果有咗咪生落來。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有啲係湊自己嗰啲已經湊到怕 ,辛苦咗一大輪係已經, 唔想再重複

總有離別的時候

珍珠宮

吾錫孫未仲好,起碼吾使比人煩住晒

男爵府

回覆樓主

不去介意就沒有失望,自己B.B. 自己錫

珊瑚宮

畀面勳章

Kelseyrobinson 發表於 18-5-25 20:57
算啦,自己小朋友自己錫,唔好要求人人好似你甘

完全同意。點解要求別人對自己小朋友好呢?世界唔係圍住你轉。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

岚月亮 發表於 18-5-25 21:06
我地同6299同住,啊仔出世甘耐,爺爺未抱過,bb時亦未撩過個孫。
但佢又好中意煮個孫中意食既野,對個孫好好咖, ...

我父母就係呢種,明明好錫,但唔識陪玩,不過飲食起居照顧周全

子爵府

lovelybaby2015 發表於 18-5-25 21:05
其實,佢愛自己仔女,未必一定要愛個孫的
我諗我就是,我其實不太喜歡小孩子,但又未至於抗拒。當然自己骨 ...

我都係,唔中意細路,但思想傳統點都要生個,一個夠了,好錫佢我有同佢講以後不會湊孫

公爵府

回覆樓主:

每人性格不同,有D人十分有耐性,有D人完全無耐性.不能強求。

珊瑚宮

畀面勳章

mini1204 發表於 18-5-25 20:58
個孫吾係佢生架喎
佢生既佢照顧到成年咪完成
老馮要鍾意孫既咩

象牙宮

回覆樓主:

我媽只會玩b,我仔喊就9秒9交返比我,完全唔識湊更加唔願湊!緊係,我同阿哥佢都無份點湊大囉!其實我自己都唔太鍾意小朋友,都會覺嘈同煩,但唔會表現出黎,尤其是果個係自己個仔話者親戚仔女

男爵府

小可愛11 發表於 18-5-25 21:10
同意,我老媽係絕對唔鍾意湊小朋友,佢話湊我哋幾兄弟姊妹就無辦法,湊孫就唔好打搞佢。
...

我屋企四大長老都吾湊 話仲攰過返工

大宅

個孫係你小朋友唔係佢小朋友,佢自己個小朋友(即係你或你C6)已經完成供書教學,養到長大成人,佢已經盡左責任,鍾意又好唔鍾意又好,佢都養大左佢自己小朋友。至於你嘅小朋友(即佢個孫)佢無責任一定要鍾意

伯爵府

回覆樓主

玩同照顧兩回事

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前冇避孕習慣

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

jlin123 發表於 18-5-25 20:36
平時見面飲茶,不會主動同孫互動,話唔識同小朋友相處,如果小孩不停問問題話好煩,如果扭計喊就黑面,如果 ...

老人家鍾意乖巧可愛孫仔,討厭百厭扭計細路,我都係,我仔女乖時我好鍾意,扭計發脾氣我都覺得佢地好煩,但我愛佢地架
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

jlin123 發表於 18-5-25 20:36
平時見面飲茶,不會主動同孫互動,話唔識同小朋友相處,如果小孩不停問問題話好煩,如果扭計喊就黑面,如果 ...

(平時完全不用湊孫的,自由自在)有D失望,以為天性個個老人家都中意同孫玩,講吓嘢添。
>>>>>>>>>

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

佢地生d仔女有湊大咪得lor.
你仔又唔係佢仔
你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我會覺得自己巳經湊大仔女,責任完成,孫應該父母自己湊番。

首頁
12345...10

尾頁

跳至