興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

之前領養的猫媽媽,沒耐發現有咗,母親節當晚生咗六胎,兩日後有隻B唔知是先天定後天搶唔到奶飲,我介入人工喂己還魂無術,重回天父懷抱了。星期二發現藍色B女肚皮生咗粒嘢,初時以為是俾蚊咬,因佢地成日攤大肚皮睡。第二日又大粒咗和紅腫,但又好有食欲,唸住可能會慢慢消腫呢,昨天早上一睇,好似有黃豆咁大既膿和五毫子咁大既腫塊。好擔心佢發炎,發燒就肯定命都沒,即刻帶佢去睇醫生。都預咗貴,點知要做小手術放膿,預計1千5左右,當時都十五十六,因藍妹才十日,眼都沒開,都唔知頂唔頂到。

子爵府

dobbybabie 發表於 18-5-26 00:38
之前領養的猫媽媽,沒耐發現有咗,母親節當晚生咗六胎,兩日後有隻B唔知是先天定後天搶唔到奶飲,我介入人 ...

因趕住番工,診所三點打來話可接猫B了,唯有等阿仔四點放學去接。一路都好擔心猫B,都成五六個鐘沒飲奶,又擔心猫媽媽唔認佢,點知阿仔帶猫B回到家,猫媽見到即叨佢回窩喂奶,真是一個好媽媽。Dr手勢亦好好,的膿放哂,沒哂腫塊,但傷口好大,成一蚊銀直徑。願小B早日康復

子爵府

dobbybabie 發表於 18-5-26 00:47
因趕住番工,診所三點打來話可接猫B了,唯有等阿仔四點放學去接。一路都好擔心猫B,都成五六個鐘沒飲奶, ...

之前既腫塊

子爵府

dobbybabie 發表於 18-5-26 00:48
之前既腫塊

而家睡成咁,沒哂女仔應有儀態

子爵府

B真可愛,希望快D好番

大宅

祝福 小孩早日康復.

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

B女瞓得巧C服,應該覺得好有安全感,有你愛心照顧會好快好返㗎喇,加油!

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

dobbybabie 發表於 18-5-26 01:01
而家睡成咁,沒哂女仔應有儀態

陰公豬,無儀態唔緊要,最緊要安全舒服,早貓b早日康復,醫生有冇話點解咁?你要留意下其他幾隻貓b

子爵府

vivian0919 發表於 18-5-26 12:09
陰公豬,無儀態唔緊要,最緊要安全舒服,早貓b早日康復,醫生有冇話點解咁?你要留意下其他幾隻貓 ...

鬼佬醫生沒講可能麽事啊,總之是發炎

伯爵府

回覆樓主:

希望bb快啲好番

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

樓主好彩早做手術,唔係仲慘,祝早日康復。

男爵府

陰公豬囉,希望貓B快D好返。by the way, 佢好得意

子爵府

amychann 發表於 18-5-26 19:30
樓主好彩早做手術,唔係仲慘,祝早日康復。

是啊,决定時都好為難,始終佢太細了,同埋醫院好多菌,亦怕佢惹番來連累其它貓B,好彩一切好順利,今日開咗的豆鼓眼,好醜樣

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

回覆 dobbybabie 的帖子

加油呀 !!
祝身體健康,快高長大。

大宅

dobbybabie 發表於 18-5-26 23:40
是啊,决定時都好為難,始終佢太細了,同埋醫院好多菌,亦怕佢惹番來連累其它貓B,好彩一切好順利,今日開 ...

好可愛,加油

伯爵府

放心,有貓媽睇住會好好多,起碼有奶食同安全感

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

小bb好可愛,好番晒好叻女呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Get well soon
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

祝福b女早日康復

首頁

尾頁

跳至