自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-5-27 10:11
我99個鐘點清潔ee都買咗樓,我都唔知樓價貴定唔貴

我以前用既家助個大女做E生(佢4個女)有三層樓…佢都喜歡做家助,所以咪以為佢地窮先做D辛苦工呀!

珊瑚宮

畀面勳章

gigicatb 發表於 18-5-26 14:39
而家偏遠新界樓一兩年時間已經升了二百萬,短短兩年已升了咁多,會唔會好快300尺既樓賣成1000萬?政府會讓 ...

南昌站個盤已經要過千萬啦。

珊瑚宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-5-27 11:45
一早已經比劏房新盤打破紀錄

子爵府

回覆樓主

我就睇下佢幾時爆

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

gigicatb 發表於 18-5-26 14:39
而家偏遠新界樓一兩年時間已經升了二百萬,短短兩年已升了咁多,會唔會好快300尺既樓賣成1000萬?政府會讓 ...

尋日報紙話公屋都六百萬,痴哂線

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Poyau 發表於 18-5-27 12:05

市區舊式洋樓/唐樓仍有1萬頭/呎

好多樓齡太高好似要比五成首期

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

vivian0919 發表於 18-5-27 12:28
尋日報紙話公屋都六百萬,痴哂線

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20180525/mobile/bkn-20180525180435441-0525_00842_001.html

方向報又話租平過供

彩鑽殿

wuwucancan 發表於 18-5-27 12:13
我以前用既家助個大女做E生(佢4個女)有三層樓…佢都喜歡做家助,所以咪以為佢地窮先做D辛苦工呀!:money ...

依家好多有樓收租既人都好勤力咁工作,反而電視訪問嗰啲住劏房既,仔女都超過16歲,都話要湊仔做唔到野

珍珠宮

pomanlife 發表於 18-5-27 12:32
依家好多有樓收租既人都好勤力咁工作,反而電視訪問嗰啲住劏房既,仔女都超過16歲,都話要湊仔做唔到野:ig ...

咪係………我反而想知現正樓價都咁顛⋯(生仔、女超個3個既JM點替仔、女安排以後住屋)?不是挑釁,只係好奇

水晶宮

wuwucancan 發表於 18-5-27 12:13
我以前用既家助個大女做E生(佢4個女)有三層樓…佢都喜歡做家助,所以咪以為佢地窮先做D辛苦工呀!:money ...

咁我果個一定唔係啦,佢係唔休息係咁做做層樓返黎,佢自己本身後生捱咗一層,依家捱多層比個仔,佢真係好勁!不過佢做得好,$150一個鐘都大把人比

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

wuwucancan 發表於 18-5-27 12:38
咪係………我反而想知現正樓價都咁顛⋯(生仔、女超個3個既JM點替仔、女安排以後住屋)?:f ...

娶/嫁個有樓既
你若盛開, 蝴蝶便來!

彩鑽殿

咪係………我反而想知現正樓價都咁顛⋯(生仔、女超個3個既JM點替仔、女安排以後住屋)?:f ...

最直接方法,18歲就叫佢地排定公屋先

彩鑽殿

超級特務 發表於 18-5-27 12:44
娶/嫁個有樓既

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

pomanlife 發表於 18-5-27 12:48

我99五個仔女,個個冇樓,大仔即係我老公,結婚幾年後,我地買咗樓。二仔娶個有樓老婆,大女嫁個有樓老公。
兒孫自有兒孫福,我地咁努力儲錢買樓最辛苦最on居,大家應該搵到有樓既咪唔使捱lor
你若盛開, 蝴蝶便來!

彩鑽殿

超級特務 發表於 18-5-27 12:52
我99五個仔女,個個冇樓,大仔即係我老公,結婚幾年後,我地買咗樓。二仔娶個有樓老婆,大女嫁個有樓老公 ...

我99 幾個仔,我地買左,有啲咪一齊住囉,有啲排公屋,人各有志

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-5-27 12:44
咁我果個一定唔係啦,佢係唔休息係咁做做層樓返黎,佢自己本身後生捱咗一層,依家捱多層比個仔,佢真係好 ...

(emoji)(emoji)(emoji)咁佢真係好叻,靠自己雙手

珍珠宮

超級特務 發表於 18-5-27 12:52
我99五個仔女,個個冇樓,大仔即係我老公,結婚幾年後,我地買咗樓。二仔娶個有樓老婆,大女嫁個有樓老公 ...

明白

珍珠宮

pomanlife 發表於 18-5-27 12:47
最直接方法,18歲就叫佢地排定公屋先

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

我有三個仔女,將來只會俾首期佢哋買樓,唔會現成俾層樓佢哋

珍珠宮

karen125 發表於 18-5-27 13:53
我有三個仔女,將來只會俾首期佢哋買樓,唔會現成俾層樓佢哋

首期都5少啊

首頁
12345...7

尾頁

跳至