自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 18-5-27 15:20
仲要講到湊仔返唔到工係理所當然

問佢小朋友幾大,18、16:igiveup ...

你咁講,我好似又睇過

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 18-5-27 15:17
成層樓咁比仔女住,佢哋永遠唔知道買樓有幾難,因為層樓唔係仔女名下,佢哋只會成日嘈住要要老人家賣樓, ...

幾廿歲人仲係咁,由佢啦

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

朋友住嗰度,4xx呎已千幾萬佢話換唔到樓㗎啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

good_pig 發表於 18-5-27 15:26
幾廿歲人仲係咁,由佢啦

當然啦!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Ashleycorina 發表於 18-5-27 15:27
朋友住嗰度,4xx呎已千幾萬佢話換唔到樓㗎啦

要換返咁既質素既大啲,真係會難,住開嗰啲質素又唔想降低

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

good_pig 發表於 18-5-27 14:10
冇得安排架啦,見步行步

彩鑽殿

wuwucancan 發表於 18-5-27 15:41

仲有一個方法,如果依家住緊層樓大既,第日裝修做劏房,一個家庭一間,唔住將佢租出去

子爵府

pomanlife 發表於 18-5-26 18:12
早前重建局仲用24000/呎收購舊樓,政府係咪都撐樓市架
如果唔係咁,還有咩方法好過呢招令下一代甘心去大灣區呢?

公爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 18-5-27 15:20
仲要講到湊仔返唔到工係理所當然

問佢小朋友幾大,18、16:igiveup ...
佢地唔想返工, 都係搵個藉口.

子爵府

終於知道林鄭話局住一定要出來選既任務係乜。

彩鑽殿

artroboy 發表於 18-5-27 15:50
終於知道林鄭話局住一定要出來選既任務係乜。

將港人搬去大灣區

子爵府

pomanlife 發表於 18-5-27 15:51
將港人搬去大灣區

有咩任務係前朝留下不得不繼續上?大灣區藍圖計劃是也。
薯片真係會夠膽死令個計劃胎死腹中。

彩鑽殿

artroboy 發表於 18-5-27 15:48
如果唔係咁,還有咩方法好過呢招令下一代甘心去大灣區呢?

真係慘

伯爵府

gigicatb 發表於 18-5-26 14:39
而家偏遠新界樓一兩年時間已經升了二百萬,短短兩年已升了咁多,會唔會好快300尺既樓賣成1000萬?政府會讓 ...

睇下林太咩都無做,就知,佢上任到而家,樓升勁升無停過,见佢當日攞李生,李生,同D地産佬票,就知合作要愉快,長升長有,你睇平時佢要做野,就話有决心,係升升升樓價方面,只係話要多地,但D地又投到破纪錄,就知樓價無得輸,登D要结婚後生可憐

子爵府

pomanlife 發表於 18-5-27 15:55
真係慘
樓?不能再眼光留係香港,早d協助下一代去開荒牛啦,比較實際。
大宏觀經濟政策,邊個阻到。

珍珠宮

pomanlife 發表於 18-5-27 15:43
仲有一個方法,如果依家住緊層樓大既,第日裝修做劏房,一個家庭一間,唔住將佢租出去
...

男爵府

wuwucancan 發表於 18-5-27 12:38
咪係………我反而想知現正樓價都咁顛⋯(生仔、女超個3個既JM點替仔、女安排以後住屋)?:f ...

買三間

男爵府

karen125 發表於 18-5-27 13:56
係呀!所以要一開二,二開三咁,將層樓不斷加按吐現

same view

男爵府

pomanlife 發表於 18-5-27 14:46
嗰啲人好奇怪,唔諗下自己點樣改善現狀,反而埋怨政府點解唔幫佢地:igiveup ...

好多人慣左被人幫
唔幫佢地就係欠左佢
日日怨天尤人

首頁

尾頁

跳至