自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

距離小一放榜還有6天,自三星期前開始已開始坐立不安,真心驚,睡得好差,又不敢在老公阿仔面前哭,只有落街搭車時自己偷泣,死期越近越辛苦(emoji)(emoji)(emoji)

公爵府

回覆樓主:

放心!

順心!

見招拆招!

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

candacechu 發表於 18-5-26 20:13
距離小一放榜還有6天,自三星期前開始已開始坐立不安,真心驚,睡得好差,又不敢在老公阿仔面前哭,只有落 ...

呢半年簡直係一個折磨

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

距離小一放榜還有6天,自三星期前開始已開始坐立不安,真心驚,睡得好差,又不敢在老公阿仔面前哭,只有落 ...

希望派到心水小學

大宅

pomanlife 發表於 18-5-26 20:19
呢半年簡直係一個折磨

生不如死

子爵府

回覆樓主

子爵府

希望你得第一志願!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

Relax

男爵府

係啊,派吾到第一志願,小朋友條路都吾一樣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

過慮喇! 結果係點已定! 何不做好準備迎接放榜呢!
放下自在

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

唔好咁大壓力,準備定叩門文件,派得唔好可以即時行動!祝你好運

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

candacechu 發表於 18-5-26 20:23
生不如死

我都經歷過,good luck

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

回覆樓主:

開始有壓力
但唔會喊囉
整定叩門文件
我填得保守
所以穩陣
或一出事
叩門返二線尾學校應該唔難

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 candacechu 的帖子

咁樣係抑鬱症嘅病徵,搵人傾訴下啦。

與其擔心,不如做好最壞打算嘅準備。諗掂去邊間叩門,搞清楚校長同邊間小學校長有計傾,預先同校長混熟啲,搵佢寫推薦信。

搵齊學校嘅叩門申請嘅時間,要求。按指示做定功夫。

機會永遠係留俾有準備嘅人。做足準備就唔會咁憂慮。

珍珠宮

Hoining 發表於 18-5-26 20:44
我唔認同,我大仔當年派第二志願,靠自己努力讀書,一樣入咗1A英中。小朋友可塑性好高,唔需要咁早放棄, ...

咪係
當年我讀寶校 之後hae讀都升band 1中學
因為d同學仔實在太渣
之後年年老師選我做班長
而家話哂專業人士一名

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

回覆樓主:

結果已定!緊張黎都冇用…放鬆啦

首頁

尾頁

跳至