懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Brillante – 5合1智能奶瓶消毒器(有暖奶功能,但要拎起d消毒完既奶樽,可能都係要買獨立暖奶器)

B&H 奶瓶消毒及烘乾機(瑞士牌子但made in china)

ULMUKA DUO烘乾消毒煲

請問有無媽媽用過以上牌子?好唔好用?邊隻好d?

揀奶樽消毒器應該點揀?
另外,有無人用uv消毒機消毒奶樽?用咩牌子同咩奶樽?
因為好多人話唔唔係隻隻奶樽都入得uv機機

叫天不應

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

我用緊b&h,就黎兩年,幾好丫
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

kellypp70 發表於 18-5-27 10:18
Brillante – 5合1智能奶瓶消毒器(有暖奶功能,但要拎起d消毒完既奶樽,可能都係要買獨立暖奶器)

B&H 奶 ...

除左樓主講果以上3個牌子
我都考慮緊combi(橙白色)同黃色小鴨(灰白色)
因為呢兩款都有消毒加烘乾功能,仲15/16緊

大宅

回覆樓主:

我用緊Brillante幾好,真係可以烘乾哂,我聽過有d牌子係烘唔乾,陪月姐姐都大讚好用!

大宅

B&H 奶 ...

去荷花唔见呢几个牌子

大宅

B&H 奶 ...

用緊ulmuka 幾好

複式洋房

回覆 Evenyw 的帖子

剛剛買咗ULMUKA, 但未開始用.朋友介紹話ok.

大宅

回覆樓主

ulmuka好用

大宅

babymate

複式洋房

winnie5960 發表於 18-5-31 12:39
除左樓主講果以上3個牌子
我都考慮緊combi(橙白色)同黃色小鴨(灰白色)
因為呢兩款都有消毒加烘乾功能 ...
我都係bookmark左這2個牌子,因為可以同時裝9個奶樽,唔知仲有冇其他牌子?

複式洋房

邱優 發表於 18-6-1 06:26
我用緊Brillante幾好,真係可以烘乾哂,我聽過有d牌子係烘唔乾,陪月姐姐都大讚好用!

...

想請教下,我都15.16想買呢部,鍾意佢嘅形狀扁形,同Avent相近本黎想買Avent但係無烘乾,呢部有烘乾但係牌子少聽,你用落覺得點呀?先謝謝你(emoji)

首頁

尾頁

跳至