自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

伯爵府

牛年勳章

mandy952 發表於 18-5-27 17:11
一個月儲5萬,4年都已經240萬,打個八折,都有192萬,又唔係冇可能嘅,但奇就奇在佢咁細個囉
...

一個月儲五萬,講得咁輕鬆嘅!

公爵府

babybabyu 發表於 18-5-27 18:18
係啲人誇大條數,咪一世都唔使上車。

當然大家都明白依家樓價貴上車係比較辛苦。但有決心同行出第一步好重要。好多時睇forum 好多人未做已斷定自己唔得,咁樣會令自己好唔開心。希望大家發揮多d正能量,樓價貴係事實,但如果真係想買樓可以俾d信心自己!

男爵府

回覆樓主:

唔係16至有人請?16以下未可以獨留家中但可以返工

別墅

回覆樓主

可能投資有道呢!如果四年前將儲嘅錢,不停咁樣買騰訊嘅話,咁都唔係冇可能㗎!

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-5-27 17:08
一出黎做sales就幾萬....15歲WO

伯爵府

millennia 發表於 18-5-27 18:25
當然大家都明白依家樓價貴上車係比較辛苦。但有決心同行出第一步好重要。好多時睇forum 好多人未做已斷定 ...

貴就真貴,但個個年代都有難處,無得一步登天,慢慢來實得

珍珠宮

cy101 發表於 18-5-27 17:16
同問, 乜夜場睇戲有特價咩? (認真問) 我只知早場有咋!
1, 每個月去幾次旅行, 2, 睇夜場會有特價,
淨係呢兩點我覺得同呢個女仔生活係平衡世界

男爵府

回覆樓主:

$300 × 5個 ×23日 ×12個月 × 4年 = $1656000
夠比首期

水晶宮

amy0107 發表於 18-5-27 17:14
一個月去幾次旅行 ,你估打工皇帝 ,咁多假 四個人喺屋企食三餸好豐富喇
睇戲有時一年都 ...

突破盲腸
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

good_pig 發表於 18-5-27 16:57
嘉華(0173)白石角嘉熙首個週末開放示範單位,90後情侶吳小姐及梁先生稱,明年結婚,欲斥500萬元購入開放式 ...

我真係唔知道15歲可以有工請???15歳已經合法嗎?真的嗎?

用戶要求終止服務

回覆樓主

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

2018復活節勳章

good_pig 發表於 18-5-27 17:13
一個月儲5萬............

15歲已經可以返工搵錢嗎?做暑期工嘅好似都要16歲先可以喎。
莫講話一個月儲到5萬咁犀利,大把人月薪連5萬都無呀,除非搵十幾廿萬一個月啫,否則點儲呀

珍珠宮

回覆樓主

邊到講一個月儲五萬?

新樓,係咪呼吸plan? 係的話易上難供。

伯爵府

如果係做sale呢啲要跑數,咁靠有佣金嘅收入其實唔穩定,原來銀行而家咁易肯借足架?好想知佢做邊行十零歲冇學歷可儲到咁多錢?

禁止訪問

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

一個月儲5萬,好想知咩工

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

good_pig 發表於 18-5-27 17:01
自己15歲出來工作,現時已工作4年

15歲唔傻童工咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能個女仔揾唔多,但個男仔揾得多呢?兩個一齊儲又慳既話,咪有可能囉。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

good_pig 發表於 18-5-27 17:01
自己15歲出來工作,現時已工作4年

我當年17歲就出來做pt

首頁
23456...17

尾頁

跳至