跳至

首頁

尾頁

子爵府

見好多人都學英文,小朋友都係tiny talent 度學了好一段時間,亦介紹左好多人學,自己覺得併音教得慢,但時間都多選擇。所以仲學緊,之前有諗過Fun2learn,但時間就無咁彈性,tiny talent 補堂叫多啲選擇,大家覺得點?

別墅

pekklechan 發表於 18-5-28 08:44
見好多人都學英文,小朋友都係tiny talent 度學了好一段時間,亦介紹左好多人學,自己覺得併音教得慢,但時 ...

我個囝學學下都無學。。進度太慢,,依家喺屋企自己教

子爵府

brigittema429 發表於 18-5-28 23:27
我個囝學學下都無學。。進度太慢,,依家喺屋企自己教

我都覺進度慢,但自己英文唔太好,無法

別墅

pekklechan 發表於 18-5-28 23:29
我都覺進度慢,但自己英文唔太好,無法

上youtube睇下。。又搵d apps俾佢玩下
頭一。兩個發音好易教

大宅

回覆樓主

進度慢得有啲過份

利申 個女學緊

子爵府

終於開到啦 發表於 18-5-29 13:02
進度慢得有啲過份

利申 個女學緊

我都覺好慢,但仲學緊,仲學緊閱讀

大宅

回覆樓主:

學緊,唔知算唔算慢?係剩係見阿女學得好開心,肯講英文

子爵府

timoling 發表於 18-5-30 23:49
學緊,唔知算唔算慢?係剩係見阿女學得好開心,肯講英文

我囡都學得開心,好鍾意返,但就好似學左好耐都未完

大宅

pekklechan 發表於 18-5-31 09:39
我囡都學得開心,好鍾意返,但就好似學左好耐都未完

我岩岩返左3個月咋

子爵府

timoling 發表於 18-5-31 09:57
我岩岩返左3個月咋

對默書有幫助

大宅

pekklechan 發表於 18-5-31 12:44
對默書有幫助

教佢點樣拼個字出黎,點樣串,有幫助~

別墅

回覆樓主

我仔都學緊,學左3個月,由一個音都唔識,到依家基本上識曬,有時會講錯兩三個!我唔知咁算唔算慢,不過佢就真係好鐘意番去上堂!但想問下,幾時先會教兩個音一齊讀?

子爵府

Panda1127 發表於 18-6-12 13:41
我仔都學緊,學左3個月,由一個音都唔識,到依家基本上識曬,有時會講錯兩三個!我唔知咁算唔算慢,不過佢 ...

其實有bk媽媽私下都有pm我,問學得好唔好,好老實,唔係唔好,而係感覺學好耐都未完,小朋友好鍾意返。另幾時學雙音,要睇手冊學到邊個lv,其實越後越耐,佢有六個lv,對學校默書好有幫助,另介紹係所有分校都用得的,希望解決所有媽媽疑問

大宅

我囡已經上左1年TINY TALENT, 由LV 1去到而家LV 5, 見到佢讀字好有進步, 亦肯講英文, 好鍾意返, 問過中心話LV5及LV6如果每星期上兩堂, 每LV要半年先上得完, 我囡今年9月升小一, 真係唔知有無咁多時間每星期上兩堂...而家苦惱中。

子爵府

clemencebaby 發表於 18-6-28 17:14
我囡已經上左1年TINY TALENT, 由LV 1去到而家LV 5, 見到佢讀字好有進步, 亦肯講英文, 好鍾意返, 問過中心話 ...

我自己小朋友9月升小二,我建議一堂併音,一堂reading班,reading係做閱理亦可學grammar都有用

子爵府

clemencebaby 發表於 18-6-28 17:14
我囡已經上左1年TINY TALENT, 由LV 1去到而家LV 5, 見到佢讀字好有進步, 亦肯講英文, 好鍾意返, 問過中心話 ...

不過可先報住一堂,因小一開頭可能要適應,返左三個月左右就到時間可試上reading班,希望建議幫到你

大宅

回覆 pekklechan 的帖子

謝謝意見!我會試下

大宅

學左幾耐先lv6

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至