自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

滴到好似落雨咁,嗰日同管理處講完,佢叫左樓上整,過左幾日,樓上話已經搵師傅整好,但我呢邊晚晚仲係落大雨咁,打落個外殼到好應聲,真係嘈到有啲影響睡眠質素,本來打算搵人鋪塊野上去冷氣機頂,等打落黎冇咁應聲,無奈咁整的話就要鋸開塊玻璃,好大工程下,定係我應該拍片比樓上睇,話佢聽情況冇改善?

大宅

同食環處講

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wn_555 發表於 18-5-29 16:43
滴到好似落雨咁,嗰日同管理處講完,佢叫左樓上整,過左幾日,樓上話已經搵師傅整好,但我呢邊晚晚仲係落大 ...
如果你自己唔介意,可在你機頂加件平價[好像三M個隻]毛毛面向上,更係要固定佢,因見唔到你個地方

別墅

打去食環處

子爵府

滴到好似落雨咁,嗰日同管理處講完,佢叫左樓上整,過左幾日,樓上話已經搵師傅整好,但我呢邊晚晚仲係落大 ...

拍片比樓上睇。

但會唔會有機會係樓上嘅樓上滴水,樓上裝左3m 墊所以影響唔到佢~ 而d水就沿住樓上冷氣機滴左落妳度?

子爵府

回覆樓主

再同管理處講

叫佢上來聽

管理公司屋邨經理》管理公司地區經理》
管理公司總公司
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

大宅

ssw7889 發表於 18-5-29 16:45
同食環處講
我又怕搞到同樓上面阻阻,成日出出入入,好似有啲尷尬

大宅

20150618bb 發表於 18-5-29 16:50
如果你自己唔介意,可在你機頂加件平價[好像三M個隻]毛毛面向上,更係要固定佢,因見唔到你個地方 ...
其實我係想咁整,但因為我個冷氣機位係嵌住塊玻璃,附近又冇窗,所以要爆開塊玻璃先放到上去

水晶宮

畀面勳章

wn_555 發表於 18-5-29 17:46
我又怕搞到同樓上面阻阻,成日出出入入,好似有啲尷尬

滴一次搵一次管理處,樓上都唔怕唔好意思 你怕咩呀。

伯爵府

好媽媽勳章

wn_555 發表於 18-5-29 17:49
其實我係想咁整,但因為我個冷氣機位係嵌住塊玻璃,附近又冇窗,所以要爆開塊玻璃先放到上去 ...

師傅會在這窗口機位拆部冷氣出來,然後將塊3M放上冷氣機架的頂位,唔係從側邊放上去的,不用拆玻璃,我家剛整完!

大宅

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 熱血金章 秋日勳章 玩具勳章 熱血勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上兩個月先整完~
我果部佢就咁拆開個冷氣拉個膽出黎就得啦~
可能都要睇返咩機~
個師博我都係上網搵~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wn_555 發表於 18-5-29 17:49
其實我係想咁整,但因為我個冷氣機位係嵌住塊玻璃,附近又冇窗,所以要爆開塊玻璃先放到上去 ...
我見唔到實際地方,可否用長物體帶領條電線物體,再聯上張膠慢慢拉上去.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

我樓上兩星期前都係咁、一倒水就打電話,今日收到管理處回覆已轉交食環處,唔好介意打電話同面左左。

男爵府

回覆樓主:

如已維修好,又未必再係你樓上單位,可能係再高的樓層滴,我屋企一到夏天經常聽到冷氣滴水聲,就會叫管理處來睇,檢查完每次都係唔同樓層滴,最高試過相隔十幾層都滴到落來。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

(Samantha) 發表於 18-5-29 17:49
滴一次搵一次管理處,樓上都唔怕唔好意思 你怕咩呀。

x2
總有離別的時候

別墅

回覆樓主:

滴到好似落雨咁會唔會唔係冷氣機,係晾衫滴水?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

elysemama 發表於 18-5-29 18:08

師傅會在這窗口機位拆部冷氣出來,然後將塊3M放上冷氣機 ...

請問你係搵師傅黎淨係鋪塊墊上去嗎?
定係咁岩要洗冷氣拆出黎順便鋪墊?
因為淨鋪墊咁細工程唔知有冇師傅肯上黎做? 俾幾錢?
thx

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

TotoroCAT 發表於 18-5-29 18:14
我上兩個月先整完~
我果部佢就咁拆開個冷氣拉個膽出黎就得啦~
可能都要睇返咩機~

請問你係搵師傅黎淨係鋪塊墊上去嗎?
定係咁岩要洗冷氣拆出黎順便鋪墊?
因為淨鋪墊咁細工程唔知有冇師傅肯上黎做? 俾幾錢?
thx

男爵府

暫時放塊膠地氈在自己冷氣機頂減咁d聱,先再投訴

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

會唔會係再上一層滴?
身體健康,生活愉快

首頁

尾頁

跳至