家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家用過咁多銀行, 覺得邊間銀行嘅網上服務係最全面? 可以網上做到晒所有野, 例如 網上投資, 可以買基金, 買股, 外幣掛鈎, 兌外匯, 做定期 (我發現渣打,滙豐, 恒生果啲大bank, 網上定期係離奇地低, 一見到果啲RATE係想轉走晒啲錢, ), 網上轉賬, 做電滙, etc

發覺而家如果要去銀行, 真係好多人, 做少少野都要排隊排好耐, 如果揾間網上銀行全面啲嘅銀行, 咁唔使成日去分行

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

網上,我有渣打同中銀
渣打息低,通常for轉出轉入d錢。
中銀相對高息d,但轉左新apps,有時有d按掣好難搵
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

回覆 crystal媽咪 的帖子

係, 我而家有建設銀行, 做定期一流 (而家3個月港定期, 都1.8% 美金2.5%), 唔使落分行, 全部網上做, 但轉出轉入啲錢就好煩, 要登記左啲戶口先, 一唔係就要寫支票
同埋網上淨係可以做到外匯掛鈎, 買基金都可以網上做,但就要揾客戶經理再撈條transaction 幫手調低收費

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

akichanhn 發表於 18-5-31 14:56
回覆 crystal媽咪 的帖子

係, 我而家有建設銀行, 做定期一流 (而家3個月港定期, 都1.8% 美金2.5%), 唔使落 ...

謝分享☺

不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至