大家有冇自己屋企染髮架?

bebechichi
|
有時唔想去髮型屋染髮,想响屋企自己染,請問邊隻染髮好用呢?
BabyBG
|
我都想知
BabyBG
|
我都想知
coffeentea
|
之前用開泡泡自己染....係方便,不過好快甩...而家改左用shiseido染髮膏...係麻煩d,不過keep得耐d同埋真係無咁傷頭髮
Sand8148    發表於 18-6-7 09:36
wcpcelia    發表於 18-6-6 11:46
dw0501
|
coffeentea 發表於 18-6-6 08:32
之前用開泡泡自己染....係方便,不過好快甩...而家改左用shiseido染髮膏...係麻煩d,不過keep得耐d同埋真係無 ...
有冇相? $? Thanks.
bebechichi
|
我用過絲悦,不過覺得d色快甩。想試Liese泡泡果隻,但聽講泡泡好傷頭髮,會令頭髮好乾
|
bebechichi 發表於 18-6-6 09:57
我用過絲悦,不過覺得d色快甩。想試Liese泡泡果隻,但聽講泡泡好傷頭髮,會令頭髮好乾
...

唔好用泡,好傷頭皮,隻隻牌子都系。我用完泡成頭痕到痴線,用同牌子膏系冇痕。
tanping
|
我用salon de pro, 自己整好方便
wcpcelia    發表於 18-6-7 10:42
tanping
|
coffeentea
|
dw0501 發表於 18-6-6 09:38
有冇相? $? Thanks.
相無呀..你打shiseido 染髮膏去search 圖片....我都唔係咁記得實際幾錢...我上次買左2 set(要買埋雙氧奶),一把梳,一個兜...好似係$120蚊
funfun
|
回覆 coffeentea 的帖子

請問知唔知萬x有冇得賣? 唔該
coffeentea
|
funfun 發表於 18-6-6 10:34

請問知唔知萬x有冇得賣? 唔該
無架...要去d專賣頭髮用品既店先有架
funfun
|

收到, 唔該曬
daitodum
|
tanping 發表於 18-6-6 10:26

係方便,但用晒成支醃半個鐘都唔上色。冇人睇得出我有染髮
Sand8148
|
回覆 dw0501 的帖子

shiseido 染髮膏 係旺角買平好多架, 我唔記得個名, 係銀城地牢同旺角兆萬中心一樓都有, 賣$70咋
dw0501
|
daitodum 發表於 18-6-7 08:20
係方便,但用晒成支醃半個鐘都唔上色。冇人睇得出我有染髮
我用過 brown colour, 主要補染白髮, okay 喎... 請問你用什麼 color?
funfun
|
tsung
|
Sand8148 發表於 18-6-7 10:04
回覆 dw0501 的帖子

shiseido 染髮膏 係旺角買平好多架, 我唔記得個名, 係銀城地牢同旺角兆萬中心一樓都有 ...

LuckyGirl
|
coffeentea 發表於 18-6-6 10:29
相無呀..你打shiseido 染髮膏去search 圖片....我都唔係咁記得實際幾錢...我上次買左2 set(要買埋雙氧奶), ...

我覺得傷頭髮,你揸完之後,等幾耐先洗?
coffeentea
|
LuckyGirl 發表於 18-6-7 15:05
我覺得傷頭髮,你揸完之後,等幾耐先洗?
我通常等20-30分鐘先洗,洗完好滑,反而泡泡用完就會鞋d