懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

就黎23週,但都未感覺到胎動?只係有時覺得有條羽毛newnew下
差不多時期既媽媽已經話bb踢得好大力啦。有冇其他媽媽都係咁?我係陀女有冇關係?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都係囡囡, 20w, 郁得好輕微, 要按隻手上肚 先感覺到, 就咁唔按隻手上去係完全 feel 唔到.......

不過醫生話 28 週先要數胎動, 有 d 媽媽係遲d o既...... 尤其係第一胎同埋比較肥的媽媽
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我覺得仔女都係有分別, 識 d 媽媽陀仔, 話 17, 18 w 已經郁得好勁
大事化小, 小事化毛.........

大宅

winssb 發表於 18-6-13 16:01
就黎23週,但都未感覺到胎動?只係有時覺得有條羽毛newnew下
差不多時期既媽媽已經話bb踢得好大力啦。有冇其 ...

我都係囡囡,22,3週時都只係覺得篤下篤下咁,到而家25,6週突然大力左,連環踢,夜晚要等佢停左先訓到

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

我睇書都話陀仔會早啲,女會遲啲,同埋斯文啲
有啲人23周都未feel到胎動,你有feel到,之後就會慢慢加強架啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

我陀女,第一胎,但好早期 約17w已經feel到輕微胎動,到20週直頭好明顯⋯⋯ 23 週係日日feel到佢游黎游去

可能我肚皮薄

別墅

littlefunpig 發表於 18-6-14 03:33
我陀女,第一胎,但好早期 約17w已經feel到輕微胎動,到20週直頭好明顯⋯⋯ 23 週係日日feel到佢游黎游去

...

我都係陀女 第一胎 同你一樣好早期已經有胎動
所以應該冇分仔女掛?我女都好大力

大宅

我同你感覺差不多,唔覺得好大胎動,明天已25w . 最多食完飯後,就有少少打鼓甘,要好靜先feel到。不過有郁 好過無郁

別墅

回覆樓主

我都一樣,而家23w,都係每日好簡中彈幾下ja

男爵府

係咪第一胎?多數會遲d feel到~我同朋友個女4個半月時胎動,朋友被狂踢到生~~你應該好快明白果種感覺ga啦

伯爵府

我都係好遲先感覺到胎動

別墅

我係第1胎呀~大家都明架啦!冇咩感覺胎動,自己又會亂諗野。而家又1個月先1次產檢

別墅

回覆樓主

我係17w有感覺,而家22w已經好明顯同大力,會見到成個肚皮跳起,可能我唔係第一胎所以早d

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

yung1993 發表於 18-6-14 07:16
我都係陀女 第一胎 同你一樣好早期已經有胎動
所以應該冇分仔女掛?我女都好大力
...

我都覺,仔女無關係

而家後期佢直頭踢到我有時好痛個肚

俾佢橕到d 肚紋出曬黎

大宅

回覆樓主

私家醫生同健康院姑娘都話 睇阿B本身屬唔屬於活躍定較文靜一d,男女應該冇關係,朋友個B女 似日日都係入面練武咁款

大宅

回覆樓主

我陀女 16 周幾已經感覺到胎動。而家21 周 好大力啦 個個bb唔同既。

珍珠宮

winssb 發表於 18-6-14 09:42
我係第1胎呀~大家都明架啦!冇咩感覺胎動,自己又會亂諗野。而家又1個月先1次產檢 ...

HAHA,傻嘢,明白,但係唔好亂諗

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

有newnew下就系胎動,慢慢就會愈強烈。我第二胎果陣,可能肚腩大D,都系好遲先feel到架。

首頁

尾頁

跳至