跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶爸一名,多多指教~ 想問吓大埔(係你心目中)
有沒你最建議0既Playgroup/幼兒教育?
大家可以係度分享吓經驗,
Thank you 各位 爸B媽mi 🌷

正考慮CPDX 及 開S果?(Need opinions)
仲有冇好介紹?

複式洋房

也請推薦吓大埔Playgroup 英文班選擇,家人也想了解下邊個開心又學到野
感恩!

別墅

回覆 千源爸爸 的帖子

我淨係去過開心果同培亮. 覺得開心果好D, 小朋友又開心D

複式洋房

回覆 Rhylam 的帖子

Thank you RhyLam!係邊㗎?
(啱啱搬來大埔3年唔好見怪)🙂

複式洋房

回覆 Rhylam 的帖子

找到了:http://www.zebedee.edu.hk/

子爵府

回覆樓主:

你想個playgroup 主要達到咩目標?kill time or learn something or connect to nursery?
原因係有些n班對佢地嘅playgroup學生有優先。如zebedee, 安基司。(幾年前經驗,而家可有變)
zebedee 的英語環境不錯。
其他無上過,所以無法comment

洋房

係喎,Zebedee and anchors安基司通常讀過playgroup,可以直升N.Zebedee 幾好,鬼佬放任教學mode, 唔好諗住學很多野。主要係返學玩,比較平。

大宅

千源爸爸 發表於 18-6-17 06:36
奶爸一名,多多指教~ 想問吓大埔(係你心目中)
有沒你最建議0既Playgroup/幼兒教育?
大家可以係度分享 ...

德智樂

別墅

我帶小朋友返過CPDX 開X果 德X樂 安X司

CPDX 及 德X樂上課語言是中文,上課流程差不多,兩間有試堂,建議試下睇下岩唔岩你要求。
開X果上課語言是英文,你問下有無試堂,建議上MISS RITA 班。
安X司上課語言是英文及普通話,上過PLAYGROUP 不代表百分百保証直升

建議你親自試堂,因為每個人要求同期望不一樣,他人認為好不代表適合自己小朋友。
我個人認為最好待小朋友學會行後才上PLAYGROUP,因為可以一齊跳舞,做運動。

複式洋房

回覆樓主:

大埔東昌街小蜜蜂好好丫,小女play group 同n班都幫襯佢,佢反得好開心同學左好多嘢,而加分離都唔驚

首頁

尾頁

跳至