自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要貴多一千元,最後沒有加錢,因為眼見公司人員話過一位同事,,開會時好似帶太陽眼鏡,好吾尊重開會場合!(emoji)

侯爵府

超正龍吐珠 發表於 18-6-28 08:25
要貴多一千元,最後沒有加錢,因為眼見公司人員話過一位同事,,開會時好似帶太陽眼鏡,好吾尊重開會場合! ...

開會時?你响室外開會?响室內唔會變黑,同普通眼鏡一樣

侯爵府

回覆樓主

有配。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

象牙宮

回覆樓主:

配過,麻麻地,唔係好擋到太陽,室外影相變左戴黑超

禁止訪問

瑪瑙宮

要貴多一千元,最後沒有加錢,因為眼見公司人員話過一位同事,,開會時好似帶太陽眼鏡,好吾尊重開會場合! ...

我帶左成十年全視線眼鏡片,2至3年度就換一副新眼鏡,在家就會帶番普通眼鏡片,外出就帶有全視線鏡片眼鏡。由其響夏天,同眼睛有散光既人,係可對雙眼有保護作用,防太陽紫外光等等,亦可減低眼睛黃斑病變等等。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

moonlight9198 發表於 18-6-28 13:09
我帶左成十年全視線眼鏡片,2至3年度就換一副新眼鏡,在家就會帶番普通眼鏡片,外出就帶有全視線鏡片眼鏡 ...

我都係由第二代開始用,十年有多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

瑪瑙宮

pomanlife 發表於 18-6-28 13:15

你做乜閃左黎呢度?

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

crystal媽咪 發表於 18-6-28 13:17
唔會
可能我深近視或者唔習慣,變咗太陽眼鏡睇唔到嘢

但全視線鏡片,就算室外變深色,都唔會深到太陽眼鏡既顏色咁深,個人認為係咁。

伯爵府

回覆 超正龍吐珠 的帖子

我唔會,因怕係商埸,轉番正常眼鏡時,俾人見到自己帶眼鏡個樣,好核突。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

開會室內點會變黑

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

moonlight9198 發表於 18-6-28 13:29
但全視線鏡片,就算室外變深色,都唔會深到太陽眼鏡既顏色咁深,個人認為係咁。
...

戶外就會

珊瑚宮

畀面勳章

ckfamily 發表於 18-6-28 12:55
開會時?你响室外開會?响室內唔會變黑,同普通眼鏡一樣

子爵府

我c6配過,嗰日明明陰天但uv勁,因為抬頭影相都會覺得好唔舒服,我c6副眼鏡已經變晒色,佢話明明冇太陽又變色,睇野勁辛苦,之後就唔再用全視線喇

瑪瑙宮

唔會

唔會睇唔到,帶緊,勁好, 唔使下下戴con先帶到太陽眼鏡

珊瑚宮

畀面勳章

cindy618 發表於 18-6-28 13:33
開會室內點會變黑

有同問

珊瑚宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-6-28 13:15

X 2

瑪瑙宮

回覆樓主:

配啦有好多好處

珊瑚宮

畀面勳章

唔會

我近視六百幾,散光差不多二百,戴咗全視線多年,又唔覺有問題。

首頁
12345...7

尾頁

跳至