自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

走廊位窄大家門口是L型,隔離屋成個鞋架放門口,仲要放正電掣房門口佢地啲鞋亂咁放 每日我回家都會見到大大細細既鞋係我家門口 阻住我開門入屋。佢地啲鞋多數都鞋頭向佢地門口 證明入屋就除鞋。但問題係除咗都放好啲丫東一隻西一隻。小朋友檔佢唔識執鞋都算。大人都係咁,佢地仲成日有客人到訪。 客人啲鞋又放埋門口。通常佢地工人姐姐到夜晚,我估服侍晒佢地啲起居飲食後才會出門口執番整齊啲鞋。即係除咗大家瞓覺果幾個鐘門口會整齊啲外 其餘時間都係見到佢地啲鞋亂放。同過看更講,佢話佢地做唔到啲咩野喎。同管理處講又唔見佢地有行動。其實公眾地方係唔可以放雜物。

公爵府

joycestram 發表於 18-6-28 09:15
走廊位窄大家門口是L型,隔離屋成個鞋架放門口,仲要放正電掣房門口佢地啲鞋亂咁放 每日我回家都會見到大大 ...

打1823報消防

男爵府

回覆 joycestram 的帖子

看更似hea你喎,正常走廊唔放得嘢,貼張紙夠期就收得!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

打去消防啦

Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

無管理處?

伯爵府

夠硬既,幫佢d鞋,其中一隻。游電梯河,萬事萬寧。

男爵府

管理處都咁樣好麻煩

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

管理處都唔想做, 報消防.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

yipsiumee 發表於 18-6-28 09:31
打1823報消防

報消防真係會有人跟進架 ?

子爵府

回覆樓主:

管理處都唔理?投訴去管理公司得嗎?

大宅

回覆樓主:

啲鞋仲要九唔九發出異味,一開門就見到鞋架加堆鞋 真係好難頂

大宅

anyuser18 發表於 18-6-28 10:18
管理處都唔理?投訴去管理公司得嗎?

兩日前同管理處講過 唔知佢地冇做野冇去警告或是對方唔理警告繼續我行我素

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

Whitechocolate 發表於 18-6-28 09:43

夠硬既,幫佢d鞋,其中一隻。游電梯河,萬事萬寧。

擅取他人物品,雖然不是據為己有,都可以構成盜竊罪,梗係唔好試啦,為呢啲事惹官非就唔抵啦!

子爵府

回覆樓主

我只接受放一張地毯,其他雜物真係接受唔到!有人放遮我見到都覺得煩

子爵府

回覆樓主

我只接受放一張地毯,其他雜物真係接受唔到!有人放遮我見到都覺得煩

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

joycestram 發表於 18-6-28 09:15
走廊位窄大家門口是L型,隔離屋成個鞋架放門口,仲要放正電掣房門口佢地啲鞋亂咁放 每日我回家都會見到大大 ...

等工人執好鞋你將大強小強掉幾隻每隻鞋內,等佢著時嚇佢一大跳,放多幾次佢驚等佢收埋入屋。
蛇蟲鼠蟻都放去

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

一梯只有你和佢?

瑪瑙宮

mocha20150323 發表於 18-6-28 10:35

agree

仲要咁多鞋好污穢,又臭

瑪瑙宮

jumpy 發表於 18-6-28 10:22
擅取他人物品,雖然不是據為己有,都可以構成盜竊罪,梗係唔好試啦,為呢啲事惹官非就唔抵啦!
...

都係循正常途徑啦,樓下管理員唔理,打電話寫信email去管理處,管理公司,最緊要提佢消防見

大宅

cindy618 發表於 18-6-28 10:52
一梯只有你和佢?

仲有其他伙 不過我同佢同用一走廊 其他伙唔會經過我地門口

首頁
12345...6

尾頁

跳至