自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BK長隆既package幾抵玩,問囝囝放暑假去唔去睇動物同,但佢問我:”有無得玩水架?”咁講,即係要想去個水上樂園!

睇完又睇,最後揀左去橫琴灣酒店水世界既package(原來淨book房就有水世界飛送 ,又好似幾抵咁bor!

333s    發表於 18-6-30 13:47

複式洋房

到出發個日我地一早就係上環港澳碼頭,搭船去到澳門氹仔,再坐專線車去酒店,見到酒店果時已經覺得物超所值!唔單止出面有球場咁大既水池,仲有成個水上樂園係酒店入面!

我以為佢個新既兒童水上樂園剩係比細路玩,大人只係陪太子讀書,估唔到佢酒店本身都幾多活動係for親子 / 大人,唔單止細路放到電,嘿嘿

話說回來酒店既報置都好卡通幾岩小朋友口味,如果係女女應該會仲中意,同埋影相打卡一流,行出露台個view仲靚過黃金海岸望出海

複式洋房

水世界?係咪者係有室內水上樂園果個?

侯爵府

xpxp2013 發表於 18-6-29 17:15
到出發個日我地一早就係上環港澳碼頭,搭船去到澳門氹仔,再坐專線車去酒店,見到酒店果時已經覺得物超所值! ...

請問去邊到報名及睇到詳細資料。

複式洋房

打完卡之後我地即時去換入場劵睇,話說佢每日酒店入面都會自己搞親子活動,咁岩我地趕得切去睇魔術表演.

睇完之後見仲有排先到晚飯時間,一場黎到以水上樂園見稱既酒店,無理由唔游水架, 不得不讚,佢室內既恆溫泳池真係幾時都岩玩,完全唔怕落雨夠哂涼爽,仲可以一邊游水一邊隔住玻璃睇海豚,好難想像佢點樣可以將成條滑梯同其他野起係室內.

象牙宮

回覆樓主:

點樣book,酒店叫咩名?

複式洋房

cibewong 發表於 18-6-29 17:17
請問去邊到報名及睇到詳細資料。

http://int.chimelong.com/zh_HK/ZH/chimelonghengqinbayhotel/recreation

呢度係直接訂....有部分JM鍾意淘寶買,我KEEP住UPDATE緊個遊記,多謝收看

複式洋房

室外更加估佢唔到,成個沙灘玩碰碰球同射藍球,仲有波波池,囝囝就鍾情佢個動物橡皮艇,玩到要拉先肯走.

聽講果度仲有得玩浮潛,不過可惜時間唔夠無機會試

複式洋房

saufongng 發表於 18-6-29 17:17
水世界?係咪者係有室內水上樂園果個?
係呀,夏天消暑必去

複式洋房

游完水見餓,就順手睇埋海豚個科普堂,一邊睇海豚聽講解一邊食飯. 佢果度既活動安排得好密,食完飯我地已經要即刻買飛去橫琴島劇院睇8點開場既馬戲表演, 以前去泰國睇都只係坐係台下,好難想像係360度舞台近距離之下睇馬戲果種震撼同精彩.

睇完馬戲之後時間已經唔早,眼見酒店仲有有好多配套都未玩未試,特別係水療中心!可能下次再試

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

番禺長隆前前後後都去左五次

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

xpxp2013 發表於 18-6-29 17:24
游完水見餓,就順手睇埋海豚個科普堂,一邊睇海豚聽講解一邊食飯. 佢果度既活動安排得好密,食完飯我地已經要 ...
馬戲咁搞鬼?有無人妖架,細路仔都入到場?

子爵府

回覆樓主:

謝分享!得閒講多啲水樂園呀泳池啊嗰啲啊,感謝先

複式洋房

回覆 heyou 的帖子

無架,你唔好見到馬戲 X 泰國就當左人妖先得假.......

複式洋房

第朝起身食完早餐同去南花園睇完風景之後去左購物城,果度係海洋動物公仔同周邊紀念品為主.係好靚同好得意,但屋企已經夠哂多玩具,無再買~

行完街都已經筋皮力盡,所以食埋lunch之後就收執返歸結束今次旅程……

複式洋房

後記:
今次旅程真係絕無冷場, 估唔到間酒店咁大,簡直成個主題樂園咁!唯一可惜之處就係無辦法玩盡酒店既各樣設施,特別係水療SPA!同埋都無去到海洋王國…………住一晚真係有少少趕,如果再有下次應該BOOK兩晚先夠……

侯爵府

回覆樓主

有室內恆溫泳池架咩?我岩岩聖誕去完都唔見既?

複式洋房

oceandeepsea 發表於 18-6-29 17:25
番禺長隆前前後後都去左五次
但暑假又真係不得不玩,消暑首選

水晶宮

回覆樓主:

謝分享

首頁

尾頁

跳至