跳至

首頁

尾頁

民房

大家好,我依家申請緊482 working visa, 我係交visa application 之前,已經預先向移民局拎信去安排香港張良民證。話說香港警方係6月頭已經寄出左我張良民證,我仲提香港警察部門一定要將我個visa reference number 寫上我張良民證上。香港警察係一大批申請人既良民證寄掛號去澳洲個邊。但係過左三個幾星期,澳洲移民局仲係hold 住我申請,因為話未收到我張良民證。我到依家都唔明係究竟係內部整唔見左定係route 得太慢,令到個CO 好耐先收到。

我想了解大家係安排香港張良民證個陣,可以點樣make sure case officer 係會收到張證, 唔會整唔見? 謝分享 !

複式洋房

msim87 發表於 18-7-3 16:01
大家好,我依家申請緊482 working visa, 我係交visa application 之前,已經預先向移民局拎信去安排香港張 ...

我係申請一189, 唔知情況同你一唔一樣 ,我係要收到移民局叫我去做良民證先至攞住嗰封信去做, 因為香港警察要寄返去畀相對嘅office, 因為佢哋有唔同嘅office, 可能你要睇一睇你警察寄返去嘅阿sir係咪 同你哋要求寄返去嘅office一樣.

民房

michelle0328 發表於 18-7-5 08:39
我係申請一189, 唔知情況同你一唔一樣 ,我係要收到移民局叫我去做良民證先至攞住嗰封信去做, 因為香港警察 ...

謝謝你的分享。都對哂 資料係岩. 唔知係唔係內部route 番張證俾個CO 都好耐. 真係好擔心,唔知仲要等幾耐先批.

男爵府

回覆樓主:

要1個月度

民房

kooliestgirl 發表於 18-7-7 16:10
要1個月度

澳洲移民局上星期四收到我地張良民證 但係過左幾日都未批個visa 好擔心 :(

複式洋房

msim87 發表於 18-7-11 07:40
澳洲移民局上星期四收到我地張良民證 但係過左幾日都未批個visa 好擔心 :(
...

冇咁快呀 我上次等咗四個月先批

民房

michelle0328 發表於 18-7-11 20:18
冇咁快呀 我上次等咗四個月先批

唔係呀嗎 咁耐 希望我呢個係working visa 而快d 啦

首頁

尾頁

跳至