論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 親子王國15週年勳章

四個月來,忍久。只是餵兩歺奶及粥同每晚抹地同洗碗。其餘時間玩電話同訓係到!話個佢但當我廢話!打算早點放工約了agent 上佢收走。自己走落街不問我只問公公因為公公沒所謂所以蝦佢,我係cctv 見到不准佢落街但在途中自己走了出去。在車站見到他的背影。那麼我們先回家坐下等她,不知好歹我問她我話不准落街還要落好快回來!未知死下回再打。

珍珠宮

oh

珍珠宮

oh

大宅

回覆樓主

下回。回到家立即去廚房放低自己買的東西還喝啖茶才出來還不知死。我心裏想最後一次喝茶,走出廳見到agent 姐姐好開心以為來探望佢,不知道要收工。然後她們用印尼文講幾句後佢用韓文問我點解什麼事要炒佢走來我面前跟我道歉。我立即舉起雙手免得屈我打佢開住cctv.她步歩進逼,agent 姐姐喝罵她叫佢收恰行李離開不斷問那裡錯有沒有証據,姐姐話先走明天給她証據。我每錄下她的偷頼証據保障自己。成曰話手痛來幾個月就手痛醫生話舊傷,成屈我。然後度血壓好高15x 有時160-17x 上壓叫佢不要吃好咸同好辡當我廢話。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

炒左未?你agent都算好肯接走佢。炒佢都有一個月糧。

子爵府

回覆樓主:

個工人好大膽,樓主炒咗工人未?

大宅

回覆樓主

已炒應該巳上機!希望一切完結其望下一個好D。今次買個教訓不可仁慈一開始就緊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

偷咗出街, 仲大模屍樣。 唔知衰仲要惡到食人。 complain咗未?

水晶宮

miulee2104 發表於 18-7-5 18:59
已炒應該巳上機!希望一切完結其望下一個好D。今次買個教訓不可仁慈一開始就緊
...

你點知佢真係上左機? 係海外直接黎香港做?

咁得意會同你講韓語

大宅

PCCW2319 發表於 18-7-5 19:34

我只可信agent la 我有問佢係香港再找工作嗎但規舉一定回去先同她未還完債一定找她算帳!等我試下她香港電話通不通先!

大宅

PCCW2319 發表於 18-7-5 19:34

佢係韓國打了六年工所以識韓文比中文叻。我又學過所以只有我可以跟她溝通。我並非好叻韓文!

水晶宮

miulee2104 發表於 18-7-5 20:48
我只可信agent la 我有問佢係香港再找工作嗎但規舉一定回去先同她未還完債一定找她算帳!等我試下她香港電 ...

唔係喎。佢有權留係香港14日搵工架啦!

如果搵到工, 佢可以去澳門或其他地方(離香港境),等新工作簽證批, 唔一定要返鄉下。

佢就係仲欠agent錢, 更加會搵新工啦!而且亦都會有機會賺多筆agent fee。
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-7-5 20:52

如果搵到工, 佢可以去澳門或其他地方(離香港境),等新工作簽證批, ...

我又問比錢代替機票!

水晶宮

miulee2104 發表於 18-7-5 21:31
我又問比錢代替機票!

即有無買機票比佢?
天空之城, 快樂之地

大宅

miulee2104 發表於 18-7-5 21:31
我又問比錢代替機票!

電話巳閉機agent 應該不要佢因為佢可能有病同非常懶惰。agent 話佢不珍惜!

大宅

PCCW2319 發表於 18-7-5 20:52

如果搵到工, 佢可以去澳門或其他地方(離香港境),等新工作簽證批, ...

等我過一兩天後再打是否已回香港!

水晶宮

miulee2104 發表於 18-7-5 21:37
等我過一兩天後再打是否已回香港!

點解???
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-7-5 21:40
點解???

我今天打比工人是idd range tone not hk ring tone. If she back hk must use same mobile.

水晶宮

miulee2104 發表於 18-7-5 21:36
電話巳閉機agent 應該不要佢因為佢可能有病同非常懶惰。agent 話佢不珍惜!
...

即你係幫佢買機票, 無以錢代機票?
天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

A準同工人行出門口一齊笑

A準做戲一流。
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至