自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

ice_seiya 發表於 18-7-12 23:09
有啲人仲直接話佢係攞綜援嘅,問可唔可以free俾佢⋯我真係好想問,咁你去餐廳食飯果陣會唔會同人講因為你係 ...

佢拎綜援 就叫人free比佢
傻的嗎

翡翠宮

回覆樓主:

有啲人性格係咁,無得改!離譜出價我會唔覆,費事勞氣。

子爵府

sololoso 發表於 18-7-12 23:05
我之前喺caroxxxll 賣bb野,又係全新連膠紙都未拆,買返黎1200蚊我賣岀去1000蚊都俾人問600蚊得唔得,我話 ...

我試過20元全新的物品,原價108,問我可唔可以再平,已講不面交,又問邊區方便面交,又問只係一個地點方便面交!煩爆,即唔覆,20雞野咁煩,又問齊嗎?全新嗎

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

好耐無去二手,衰啲講真係太多乞衣,直接捐俾機構無咁慶

請勿打招呼~

子爵府

回覆樓主

我講個勁搞笑既case

話說之前電器開倉,c6 家姐買左個乾衣機,最後話唔要。甘我幫佢上網賣出去 ,市價萬幾,開倉價 都接近6 千 。c6 家姐想賣 多幾百蚊。

甘有個男人想買 , 不停講價,仲網上cap 埋圖比我話已經舊款,人地公司無再出呢款,不停踏部機,唔值呢個價錢,叫我再平d (我自己屋企全部電器都用呢個牌子,係人都知呢個牌子都係貴買平用)

最後都減左幾百比佢(價錢都係跟返c6 家姐話想賺幾百),又不停叫我call 埋go go van 送埋比佢交收。

我梗係唔肯,最後佢cc 地氣過黎收,到交收日一早叫佢call van ,點知佢渣架普通5人車,一睇就知部乾衣機上唔到,我另外比埋張單佢做保養,佢見我開倉價低過佢買入價,見我有3 舊水 水位,即刻又想講價話 又話唔岩數。

我一聽佢話唔岩數(價錢一早傾好左架ma),我叫c6 推返乾衣機上樓,對方一面無奈,其實我知佢好想要。我地最後無so 佢

甘有本事咪正價買囉

我地走左,賠本係佢,揸車過黎過海隧道都2 舊水拉。

有時真係唔明d 人,點解講價講到甘。

我自己買2 手野都會講價,但唔係開天殺價囉好黑人憎 !

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有試過,之後上FB賣了。

子爵府

sololoso 發表於 18-7-12 23:05
我之前喺caroxxxll 賣bb野,又係全新連膠紙都未拆,買返黎1200蚊我賣岀去1000蚊都俾人問600蚊得唔得,我話 ...

我有盒全新未開的玩具有人pm我開左再揾佢低能未過数叫我開

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chunching_bb 發表於 18-7-12 22:48
真係唔想覆佢, 因知道係佢問價都唔會係好野,佢今日又再send嚟壓我價,次次都壓人一半以上價,唔包郵唔包 ...

離譜

男爵府

回覆樓主:

賣過七,八次嘢,基本上係鬼佬,唔會講價,比錢拎貨走人,好好,除左一個華人,我老公話Chinese吖,揸寶馬,拎到去比佢先講50蚊,我地標8O㗎,老公話都係冇用既物品,賣比佢算數喇。(我地係澳州) 不過我有拗係其他亞洲人,講英文唔比係韓國人馬來西亞人吖?
唔好打頭,二手交易西人真係爽手,我買過枕頭唔啱用,全新既,但我原價放出去都賣到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

千千萬萬 發表於 18-7-12 16:23
賣過七,八次嘢,基本上係鬼佬,唔會講價,比錢拎貨走人,好好,除左一個華人,我老公話Chinese吖,揸寶馬 ...
其實外國人一樣都有好鍾意壓價的,我朋友剛剛搞garage sale, 名牌的BB車一樣有人壓佢一半價,佢都覺得好無奈,架車只用過幾次

因為咁,我寧可一係送俾人,一係去二手店直接賣左佢,唔駛同不同人去講價交收。再唔係多數我都係拎去捐俾慈善機構,反正美國可以扣稅,扣稅估值一定唔會多,但至少省心

男爵府

rayrayus 發表於 18-7-13 06:39
其實外國人一樣都有好鍾意壓價的,我朋友剛剛搞garage sale, 名牌的BB車一樣有人壓佢一半價,佢都覺得好無 ...

咁我好好彩,我地係fb賣,可能平都係一百幾十澳幣交易,touch wood都係遇到一個講價(其實講價好閒,事先講定同埋唔好還得咁離譜OK既,但呢個係出到去交收先嚟講價錢衰D lo)

水晶宮

回覆樓主:

仲有啲約上門交收,黎到話唔識行,商場等,鐵路站等,我采佢都傻,叫佢問人又永遠唔會問,最終兜大圈,抵死

男爵府

回覆樓主:

試過係度賣件嘢全新架29蚊,講到要20包郵,仲話自己係學生無錢

大宅

回覆樓主

我都試過比人壓價壓到低過入貨價,真係

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chunching_bb 發表於 18-7-12 22:48
真係唔想覆佢, 因知道係佢問價都唔會係好野,佢今日又再send嚟壓我價,次次都壓人一半以上價,唔包郵唔包 ...

我會唔理佢就算

有d就自己問人嘢,要求我主動pm佢,又有d就 比左product name仲問人有冇圖,懶到咁嘅c9 真係唔駛理佢

伯爵府

回覆樓主

我系carousell 賣全新衫,標一百幾元,個人竟然開價$20

男爵府

回覆樓主

其實網上好多職業買家,所以不斷壓價成功,佢既利潤就大咗。好多人職業買家一路同你壓價,一路做賣家同其他買家交易,放唔切的話,就放飛機唔成交!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

真係離哂譜

男爵府

回覆樓主

我都試過放架BB車,開$1800九成新(原價$3xxx)
夠膽死有人send架同款肉酸色殘爆比我睇,話人地同款放$400,問我$500 ok?! 我叫佢:咁你同佢買bye!

伯爵府

c.vieri 發表於 18-7-12 23:00
比我就唔覆最興有人問返個原價幾多

我賣衫都問有冇單

首頁
12345...9

尾頁

跳至