懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今年已經32歲,年半前開刀生B同時做埋結紮。岩岩上星期因心跳太快(100以上)
入醫院check發覺甲抗,基本上唔會懷孕,一邊做test醫生都有問會唔會有機會懷孕,我話已結紮。
點知一星期後因唔舒服入急症,醫生都知已結紮,但陰超後發覺已有6周,亦有心跳(emoji)

已有1仔1女既我真係1516....應該點做好..
我知有左個陣嚇到我喊左出黎..
原本生完兩個就決定收工,而家又要重新行多次條路。其實真係想過放棄,但聽到bb心跳又予心何忍呢⋯⋯但我甲抗又要長期服藥,雖然醫生話冇問題,解決到既,但係心始終7上8落...

別墅

回覆樓主:

天意。32嵗好後生咋。
醫生都話冇影響。要啦。咁難得都中左!
而家好多人都生3個架。辛苦過後。子女大左會好愛你
我有朋友都甲亢長期食藥 。bb 出來好健康!

珍珠宮

回覆樓主

結扎之後懷孕,真係天意!呢個情況無人可以幫你答到,關鍵係你地兩公婆衡量一下經濟,人手,居住各方面條件。

男爵府

回覆樓主:

咁難得有咗,真係天意
祝福你同 bb

大宅

回覆 Hoyi525 的帖子

咁都中, 其實都係天意, 既然咁有緣份點解唔比個機會bb呢(一條人命)? 係我就算變賣家產也要生出黎!!~~

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

Hoyi525 發表於 18-7-12 22:49
今年已經32歲,年半前開刀生B同時做埋結紮。岩岩上星期因心跳太快(100以上)
入醫院check發覺甲抗,基本上 ...

我都係有兩個小朋友,而家我懷疑緊自己好似又有咗,個心情真係好忐忑(emoji)

大宅

甲抗好多孕媽媽會面對,最重要同丈夫商量。因為將來養小孩要你們面對,外人好難俾意見。可以同仔女傾下,雖然年齡尚細,不過可能俾到你新既諗法。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

結紮都有BB,真系好有緣份,好好考慮,同C6好好商量。

複式洋房

回覆樓主

今日睇左好兩個權威醫生,首先係睇返我生兩個都係搵佢做產檢既醫生,佢照陰超cfm B.B. 6周,之後就advice唔好要個Bb, 因為甲狀腺有事,長期食藥有機會導致bb有智力或遲鈍問題。佢話既然你有兩個,唔好搏喇。

之後我去見一個好出名既醫生,羅生門就出現喇,佢話(權威醫生)一睇周數就應該知佢係幾時著床,只係怕有事上身先叫你盡快做手術終止懷孕,佢好肯定甲狀腺問題唔會影響bb智力,最多出世就要食甲狀腺藥,而呢個亦係最壞打算。

點解話佢驚上身呢,係因為估計我係5月中受精,之後我就血崩左三星期,前者醫生話hormone失調,打左兩次止血針,後者就話當時好有可能係作小產,佢係驚呢兩針影響bb,陰謀論d講佢係怕我b有咩問題會告佢打過呢兩針。

到底信邊個好。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

我覺得你都係自己兩公婆決定啦,唔好聽俾咁多人既意見打亂

大宅

Hoyi525 發表於 18-7-13 20:11
今日睇左好兩個權威醫生,首先係睇返我生兩個都係搵佢做產檢既醫生,佢照陰超cfm B.B. 6周,之後就advice唔 ...

咁知唔知個2支止血針對bb會有咩影響???

複式洋房

bonniechan5201 發表於 18-7-13 22:32
咁知唔知個2支止血針對bb會有咩影響???

另外醫生計過,應該未痴落子宮到,所以應該冇影響。佢話就算有,都係小產機會大左,唔會令bb有問題。

伯爵府

其實黎d都係天意,甘樣都可以有佐,同老公商量下

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

同你一樣,32歲,已有1仔1女,又係有左第三個,不過我無甲狀腺問題。當初知道好晴天霹靂,但都唔想殺生,所以決定要

別墅

樓主睇多幾個醫生再決定啊, 香港都有好多醫生的
BB咁都來到, 真係一個緣份, 係非常非常難的

大宅

回覆樓主

我朋友初初攰睇醫生,又係甲抗食藥,之後原來係因為有左,所以甲抗,佢一路陀緊都有食藥,生完都有,但bb唔駛食,佢個女好叻女,學野又快,無智力問題

首頁

尾頁

跳至