夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問爸爸們,如果你地做左啲嘢令你太太嬲,而你又兩星期無返過屋企,你氹完你太太後,係你太太諗住你當日你會陪下佢,同你幾個月大嘅仔,而呢一次係你太太俾你最後機會,你會選擇當日陪太太,攪番好啲關係先,定還是同屋企人食飯?

媽媽們,如果你屋企工人同你玩野開埋火,你叫個仔嘅爸爸過黎睇住你幾個月大嘅仔同個工人,但佢寧願選擇去睇住幾個十歲八歲,而又有一個正常工人睇住嘅小朋友,而無理你個仔,你會點?

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-12 23:08
請問爸爸們,如果你地做左啲嘢令你太太嬲,而你又兩星期無返過屋企,你氹完你太太後,係你太太諗住你當日你 ...

Err... D問題咁奇怪?個仔嘅爸爸有兩頭住家?

大宅

SVbaby 發表於 18-7-13 03:11
Err... D問題咁奇怪?個仔嘅爸爸有兩頭住家?

係爸爸返左佢阿媽度,幾年黎一有咩佢唔高興,噪交,佢就會返佢阿媽度

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-12 23:08
請問爸爸們,如果你地做左啲嘢令你太太嬲,而你又兩星期無返過屋企,你氹完你太太後,係你太太諗住你當日你 ...

爸爸知唔知呢次係最後機會?

又夫妻平日關係如何?

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-7-13 08:27
爸爸知唔知呢次係最後機會?

又夫妻平日關係如何?

當然知道,講左佢聽如果果日唔陪個仔,大家關係就到此為止,平日爸爸一有咩唔高興就發脾氣,返佢阿媽度⋯⋯個仔岀世前已經係咁,諗住個仔岀世後會好啲,結果一樣⋯⋯知道有個仔時,爸爸有求婚,仲揀左個仔岀世當日搵醫生到醫院證婚,所以俾錢去私院生,原本佢自己離婚有兩個小朋友,小朋友跟佢,當時講明唔會俾錢佢前妻,到同佢一齊講左,如果俾錢佢前妻就唔會選擇生B,到個肚七個月時,發現爸爸厄左兩年,當中呢兩年,有時候發現爸爸無錢,諗住佢兩個小朋友開支同爸爸開支大,所以有好多野都無同佢計,包括屋企所有開支都係我自己負責,但原來中間做左傻仔,佢一直都有俾錢佢前妻,發現當日佢仲要發番我脾氣講分手!

大宅

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 08:43
當然知道,講左佢聽如果果日唔陪個仔,大家關係就到此為止,平日爸爸一有咩唔高興就發脾氣,返佢阿媽度⋯ ...

此事件平息後兩星期,佢同我講佢阿媽話叫唔好註冊住,因佢而家帶住兩個小朋友容易申請公屋,問我點,當時我已經8個月,我無岀聲,佢亦知我唔高興,所以話唔緊要,話註冊係佢提出,照註冊都無問題,但到個仔岀世,佢乜都無做過

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 08:43
當然知道,講左佢聽如果果日唔陪個仔,大家關係就到此為止,平日爸爸一有咩唔高興就發脾氣,返佢阿媽度⋯ ...

饍養費?

大宅

回覆樓主

一個正常男人離過婚有兩個仔
就算判左俾男方
要俾錢前妻好合理
你有左先求婚加結婚
蝕章就梗
預左新一頭家大部份由你負擔
除非佢月入有十萬九千七

另外,男人係好怕煩嘅動物
一個離過婚嘅男人又要睇埋佢因乜事離婚
你煩佢
佢米返佢外家囉
係好不負責任架啦
你要接受佢自私先可以繼續行落去
加油!

大宅

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 08:48
此事件平息後兩星期,佢同我講佢阿媽話叫唔好註冊住,因佢而家帶住兩個小朋友容易申請公屋,問我點,當時 ...

平時同佢親佢兩個小朋友岀街,佢就會佢地自己行,兩個小朋友掉曬自己唔想拎嘅嘢上bb車,我就跟住後面行,感覺似工人!兩個小朋友經常玩電話,玩足一日,我會開聲叫佢地停,唔好習慣嘅野,我都會岀聲同佢地講,但倒頭黎個爸爸同我噪嘅時候,就話佢兩個都唔係咁鍾意過黎架咋,乜都唔做得!我話玩電話玩全日12個鐘,我岀聲我有問題?啲垃圾周屋掉,我岀聲我問題?一路俾我感覺,係佢屋企嘅就乜都大晒,做錯野都要話係正常!佢阿媽叫佢唔好俾錢養仔都係正常!

男爵府

咁既話即係你有左,佢就同你結婚,連註冊都係醫院見證。唉!即係因為個肚同你結婚,好殘酷,不過係現實

其實呢個男人信唔過,亦都唔成熟。你講明都仲要番夫家既,佢已經用行動答左你。

一旦離婚,你唔好預呢個男人會俾錢養你既小朋友,佢唔會有呢個心(因為同你感情唔算好好),亦未必有呢個能力。

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 08:48
此事件平息後兩星期,佢同我講佢阿媽話叫唔好註冊住,因佢而家帶住兩個小朋友容易申請公屋,問我點,當時 ...

加埋媽寶,呢類男人執到都唔好要。

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-7-13 09:05

咁既話即係你有左,佢就同你結婚,連註冊都係醫院 ...

係有左生埋都無註冊

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-7-13 09:07
加埋媽寶,呢類男人執到都唔好要。

佢仲要話,係我自己要分開,請問有無邊位媽媽,可以接受男方一直一咩唔高興就發脾氣講分手返阿媽度?有邊個可以接受男方無兌現承諾係個仔出世嗰日註冊,就咁一句對唔住就了事,完全當無事發生過?

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 09:09
係有左生埋都無註冊

咁你自己經濟狀況養得掂自己同孩子嗎?有無娘家支援?

你屋企人當初有無叫你唔好同呢個男人一齊?

我有屋企人又係同個家姐寶兼孤寒男人一齊,宜家仲搞結婚。基於佢自己同佢媽媽都好想結婚成事,我都勸唔到咁多,眼看佢踩落個深淵

大宅

wanmm323 發表於 18-7-13 08:49
饍養費?

原本我諗住搬返新界區近我媽咪,但爸爸唔想我搬返去想我留喺香港區,我同佢講香港區皮費好重,叫佢負責個仔開支同個工人,講咗好耐佢最後應承咗,但係到呢幾日再同佢講呢個問題,佢話係我自己要帶個仔走,係我自己要分開,上到法庭我一毫子都攞唔到,叫我要追嘅話就上庭告佢,話之前佢應承係我屈佢。佢全家一啲問題都無,無做錯。

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-7-13 09:14
咁你自己經濟狀況養得掂自己同孩子嗎?有無娘家支援?

你屋企人當初有無叫你唔好同呢個男人一齊?

我自己開支好大,如果係香港區我屋企人就幫我唔到,佢哋全部喺九龍新界,原本諗住會返新界區近我媽咪就係佢可以幫手睇小朋友,但係都講好咗留返係香港區,屋都搵埋,啱啱入夥,佢又係同我講唔俾

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 09:12
佢仲要話,係我自己要分開,請問有無邊位媽媽,可以接受男方一直一咩唔高興就發脾氣講分手返阿媽度?有邊 ...

傻瓜。其實呢個男人係點,你心中有數。

佢又賤又幼稚就梗咖喇,重點係你唔放得放開呢件垃圾、同日後你有咩打算。

大宅

MGM_DRAGON 發表於 18-7-13 08:50
一個正常男人離過婚有兩個仔
就算判左俾男方
要俾錢前妻好合理

我唔會接受,一個女人要係咁嘅狀況下生活,自己情緒都肯定有問題,我寧願自己過,所以係最後一次俾機會佢時,佢仍然選擇食飯,我都已經放棄左

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-7-13 09:19
傻瓜。其實呢個男人係點,你心中有數。

其實佢同我講佢覺得自己好好,對我亦都好好,係我唔識欣賞

男爵府

Sweetiesaman 發表於 18-7-13 09:19
我自己開支好大,如果係香港區我屋企人就幫我唔到,佢哋全部喺九龍新界,原本諗住會返新界區近我媽咪就係 ...

呢個男人應承你既野,你就當佢放屁啦,一個無誠信既男人,講咩都係廢既。

你呢一年時間好好儲錢,租約完左搬番新界,請你媽咪幫你湊小朋友,你專心揾錢養大個仔啦。

至於個男人,真係好垃圾。

首頁

尾頁

跳至