懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

出細咗2個月,但成日抓到面都損曬,有剪指甲,有用磨甲器磨返邊位,都仍然係會抓到塊面損曬,但好多人都話唔好戴手套影響發展,但而加呢d係咪叫水甲所以比較利?
我已經忍咗好多次唔幫佢戴手套仔,但係佢嘅無情力係可以一日損幾條痕,請問大家點樣解決呢?

別墅

Nadiac 發表於 18-7-19 07:50
出細咗2個月,但成日抓到面都損曬,有剪指甲,有用磨甲器磨返邊位,都仍然係會抓到塊面損曬,但好多人都話 ...

我個b都係剛滿兩個月,佢一出世就好多頭髮,bb未滿月時試過用手扯自己頭髮,一直扯唔識放手,喊到癲,我都要用d時間先拉開倒佢隻手,之後就一直比手套佢戴。

滿兩個月後我都有試下唔比佢戴手套,但佢又用手抓面抓眼,抓到痛就爆喊。佢雙手未協調倒,唯有佢訓覺就比佢戴手套,清醒就唔比佢戴。

子爵府

回覆樓主:

除咗密d剪指甲都冇咩辦法

子爵府

出細咗2個月,但成日抓到面都損曬,有剪指甲,有用磨甲器磨返邊位,都仍然係會抓到塊面損曬,但好多人都話 ...

我仔嗰時都係咁,就算磨哂甲都係抓損,佢係鍾意超大力抓面咁

男爵府

冇辦法 當時我仔又抓面又扯頭髮
最後都用左手套 ......

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唯有勤D剪指甲再磨下。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

手套
抓損都算,我個囡成日篤自己對眼,好驚佢唔小心篤傷眼球我直頭

首頁

尾頁

跳至