自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人都好少劣評人, 本身諗住開開心心嚟玩, 但最終真係令人好失望..

關於位於石門京瑞廣場的一間PLAYHOUSE- PLAYEASY 輕鬆玩..
本人有兩個小孩 (1.5yr & 2.5YR) 上幾個星期見廣告, 所以就即管帶兩位小孩去玩。入會費$300/ 小童, 其實抵唔抵玩見人見智, 無人迫你俾錢既。我有兩位小孩, 入會費就總共$600.

今天我又帶兩位小孩去玩了兩小時, 最後每人扣$90 ($45/ 小時). 我一張卡扣錢後剩$25,

而另一張卡只有$85, 所以還欠$5. 所以我問職員可否扣了那$85, 再現金付$5, 或者在我另外那張卡扣呢? 職員理直氣壯, 一次又一次拿出一大疊公司條款跟我說不行.我唯一可做的就是增值$300來扣那還欠的$5. 或者要我給正價$90/小時. 最後我可以選擇的就是卡內扣$45, 還剩$40. 然後再給$90正價.

我明白卡內剩餘的錢是拿不回, 但職員們一點也不友善, 有一問題只會拿出一大疊的章程跟你說. 後來有家人同佢再傾的時候, 佢直情無視我家人, 應都唔應佢, 一味收其他家長錢. 顧住做生意...

因我住得不近, 而且覺得這個場好細下, 人很多, 也不會控制人流 (有次星期日出簡直去到邊啲人都圍住你. 係非常危險) 電話永遠打不通, 查詢也得在網上跟他們聯絡. 只會收錢收錢和收錢, 所以之前諗住玩埋啲錢也不打算再來. 但今日發生呢件事, 我真係唔呻都唔得, 真係玩到一肚氣!

珍珠宮

回覆樓主

嗯…但如果條文真係寫明咗…咁冇嘢好拗喎

別墅

panyeung 發表於 18-7-19 19:33
嗯…但如果條文真係寫明咗…咁冇嘢好拗喎

真係無野好拗架,亦好難用幾粒鐘去睇晒條款。
一句‘所有決定權都歸於公司’已經贏晒。

珍珠宮

Lorrmama 發表於 18-7-19 19:42
真係無野好拗架,亦好難用幾粒鐘去睇晒條款。
一句‘所有決定權都歸於公司’已經贏晒。

既然係咁,冇謂勞氣搞到自己唔開心啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

但係樂園d 卡一般都係咁,呢張卡唔夠錢唔可以用另一張搭呢。其實問句冇所謂吖,試一試遮,但講左唔得咪算囉,呢樣係好常見既規定,做乜你家人要繼續糾纏落去呢!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

魚兒小寶貝 發表於 18-7-19 19:49
但係樂園d 卡一般都係咁,呢張卡唔夠錢唔可以用另一張搭呢。其實問句冇所謂吖,試一試遮,但講左唔得咪算囉 ...

同感
總有離別的時候

公爵府

魚兒小寶貝 發表於 18-7-19 19:49
但係樂園d 卡一般都係咁,呢張卡唔夠錢唔可以用另一張搭呢。其實問句冇所謂吖,試一試遮,但講左唔得咪算囉 ...

認同。
正常都係一個人一張卡,問咗,人地答唔得,仲有咩可以再問落去呢? 不斷問自然會被無視。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lorrmama 發表於 18-7-19 18:58
本人都好少劣評人, 本身諗住開開心心嚟玩, 但最終真係令人好失望..

人地條款都一早講明, 咁真係冇咩問題喎

水晶宮

回覆樓主

係咪一定要入會先可以玩 ?
我住得遠,無諗住成日去。

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

heilok 發表於 18-7-19 20:00

認同。

認同

道理係佢度
仲要有其他客要serve

公爵府

回覆樓主:

根本佢呢D所謂會費就係想你不斷增值,永無止境!斬䌫都-定用淨D益佢!

水晶宮

回覆樓主:

其實真係間間都係咁。

問一次,佢態度好差就佢唔啱。但如果問完又問,又不斷push,再出動其他家人去要求人地話唔得的事,咁好難唔搞到大家唔開心。

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我有日打算帶細女去玩,去到門口見到入面好細,因為太多人,係咪無人流管制?
當日平日未放假,都好多人,職員應該做唔切,期間,見到有客人話入面好污糟。
我等左一陣都未有職員得,又唔知佢其實點排隊,好亂
唔知邊d人係排隊入,邊d人係等人
所以我就無入去玩。

別墅

Nbs 發表於 18-7-19 20:08
係咪一定要入會先可以玩 ?
我住得遠,無諗住成日去。

唔一定要入會⋯非會員價係會員的雙倍。
同埋場地細,唔算多野玩,非會員平日要$90/小時。你唔會去囉⋯
假日仲多人都行都行唔到⋯

琥珀宮

Lorrmama 發表於 18-7-19 18:58

人地有答到你,比埋章程你睇,唔得就係唔得,你同家人係都要繼續拗,人地真係幫你唔到,係你自己攞黎唔開心,d氣係自己攞黎受。

別墅

Ashleycorina 發表於 18-7-19 20:41
我有日打算帶細女去玩,去到門口見到入面好細,因為太多人,係咪無人流管制?
當日平日未放假,都好多人, ...

我真心唔覺佢有人流管制,萬一火燭起上嚟真係死得⋯都唔知過唔過消防條例。
上次我星期日去,基本上啲人係圍住你。就算小朋友蛇滑梯都要排隊,好辛苦好似貼錢買難受

別墅

木土土 發表於 18-7-19 20:53
人地有答到你,比埋章程你睇,唔得就係唔得,你同家人係都要繼續拗,人地真係幫你唔到,係你自己攞黎唔開 ...

主要係啲職員態度搞到人著火,好無奈。
所以費事勞氣,用錢解決完就算

子爵府

回覆樓主:

我一樣嘢唔明,兩個細路兩張卡,兩個扣嘅錢應該一樣,點解一張剩多啲錢一張剩少啲錢嘅?

首頁

尾頁

跳至