自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

UniqueS 發表於 18-7-20 11:19
我公司D 老闆真係好Mean, 除了人工加得少同迫人開OT 之外, 早兩日聽到老細發脾氣, 話D人去廁所去得耐 (10分 ...

似大小姐

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好刻薄

公爵府

回覆樓主

我做過一間日本銀行,日本大老闆出memo話office hour唔准去廁所辦大事

全部同事無睬佢

大宅

引用:我做過一間日本銀行,日本大老闆出memo話of

原帖由 yipsiumee 於 18-07-20 發表
我做過一間日本銀行,日本大老闆出memo話office hour唔准去廁所辦大事

全部同事無睬佢
對唔住我笑咗
竟然出memo?白紙黑字喎⋯⋯唔畀返工時間開大⋯⋯我好想知道個memo點寫 日英中三語?

大宅

引用:+本帖最後由+YKU_123+於+18-7-20+16:03+編

原帖由 YKU_123 於 18-07-20 發表

之前見工 , 有個秘書講規矩已經唔想做 , 員工不能一齊食飯 , ...
我想知道咩人咁有氣量接受咁嘅offer?
要做滿一年先畀放番之前一年嘅大假⋯⋯雖然冇犯法,不過絕對唔會做咁嘅工 做滿3個月就按比例畀人放好難咩?定係公司太有米,寧願同事辭職時年假變$
如果仲要限幾時放丶強逼喺農曆新年清假嘅話⋯⋯真係要 我接受唔到公司左右我點樣放年假

8月冇嘢做就逼人放無薪假?!咁XX嘅嘢點做得出⋯⋯人哋8月可以佛系過活不吃不喝不供樓?搵人笨搵到咁盡⋯⋯眼界大開
但係有人肯做的話,就更激氣,變相縱容XX孤寒僱主

伯爵府

UniqueS 發表於 18-7-20 11:19
我公司D 老闆真係好Mean, 除了人工加得少同迫人開OT 之外, 早兩日聽到老細發脾氣, 話D人去廁所去得耐 (10分 ...

有同事每日去殘廁爆成個鐘 之後又OT成個鐘 老闆放工見佢OT 覺得佢「好盡責囉 」

大宅

回覆樓主

打份工啫!如果去個洗手間都有壓力,我會辭職唔做。

男爵府

laulaucat 發表於 18-7-21 00:02
我想知道咩人咁有氣量接受咁嘅offer?
要做滿一年先畀放番之前一年嘅大假⋯⋯雖然冇犯法,不過絕對唔會做咁 ...

果啲應屆畢業學生 , 或長時間失業者, 可能會做 !

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

工作時間是早上八點至下午四時,
朝早八點半返到 都俾阿頂黑面,放工例遲最小一個鐘(但無OT計),有時五點走 都俾説話你聽

首頁

尾頁

跳至