自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

我要返工,放工又夜。
平日真係返屋企食個飯就趕住同女沖涼,玩一陣就要送佢上床訓。
自己做到嘅野我從來習慣親力親為,因為唔想有其他意見。
我又唔係唔理c6,我堅持一年一次二人世界旅行,有時又會同佢或者朋友食吓飯。

我自問已經做阿媽都唔夠好,我媽比我更照顧周到,咁我都要比人話我乜都攬上身我不服...
或者佢覺得我要好似99咁乜都外判晒唔好做...

話說我唔鐘意6299為左搵錢而乜都唔理...包括小朋友細時嘅親子時光...
係,無錢會死,但我未到呢個level...

複式洋房

回覆樓主:

佢心痛你,唔想你辛苦

伯爵府

回覆樓主

你明白佢冇童年父母光境, 我老公家由細都冇生日旦糕, 所以開頭我生日食旦糕嗰啲佢都話多餘

一句回佢, 我愛你同個女, 幾辛苦我都想陪你地多啲。 佢應該心甜掛

琥珀宮

各人有各人道理,兩邊都無錯

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

如果冇影響你地相處,你又冇呻辛苦,可以唔使理佢講。
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

回覆樓主

我老公都曾經串過我,話唔明點解我喺屋企咁忙
我在職無工人,又要處理個囡同一堆家務,一定忙,或者咁諗,能夠親力親為都係一種福氣,有能力自己做又願意做,做完有滿足感,又唔駛假手於人意見多多,咁咪仲好!
不過,忙裡總要偷閒,唔好做死自己,閒時唔煮飯落街食,家務只做必做的!
加油

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

隨心!各人價值觀不同,最緊要自己心安理得

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至