自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

19841984 發表於 18-7-24 23:15
C6聽到四十度,已經即刻話下個月如果都係咁熱就唔去了,
又話佢負責所有損失,發皮四

上星期頭大阪市內36-37左右,未至於40。我在京都時38-39左右, 係乾焗,但未至於辛苦得要取消整個旅程。。帶把扇,注意補充水份,中間入下店休息,不要在猛太陽下劇烈運动,我覺得仍然ok的。

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

如果本身都係食玩買幾日照去,行多啲商場,博物館,水族館嗰啲 如果預左勁多戶外就。。。真係留返冬天好啲

伯爵府

回覆樓主

我上年9月去日本27-29度已經熱死

公爵府

cattz288 發表於 18-7-25 00:13
咁去泰國反而無咁熱喎!商場冷氣又夠
係呀,我前個星期去完,同香港差唔多,夜晚仲有啲風,只係係 skytrain 月台熱少少, skytrain 裏面啲冷氣好夠凍。

子爵府

jellomama 發表於 18-7-25 00:38
係呀,我前個星期去完,同香港差唔多,夜晚仲有啲風,只係係 skytrain 月台熱少少, skytrain 裏面啲冷氣好 ...

我宜家喺大阪,今天去USJ, 真的熱到臭曬呀,個個人都濕曬,唔係乾曬,濕度高㗎,今天38度,覺得自己雙手被太陽煎緊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

月見草 發表於 18-7-25 00:26
上兩星期響福岡,已經未係好熱,最難頂反而係D交通工具弱冷房,D泠氣弱雞到仲辛苦過響室外
...

老公話佢地行環保, 冷氣KEEP住28度~

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jellomama 發表於 18-7-25 00:38
係呀,我前個星期去完,同香港差唔多,夜晚仲有啲風,只係係 skytrain 月台熱少少, skytrain 裏面啲冷氣好 ...
skytrain係咪即係BTS? 係呀, 車廂好夠冷氣, 我都係上星期去完, 陰天加落雨, 直頭要加外套添呀
放下自在

珍珠宮

回覆樓主

改行程咪得囉,又唔洗取消既。
我剛喺大阪返黎,係熱架,咪同香港一樣之麻,咪唔去戶外活動囉。取消留喺香港咪一樣熱!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實玩唔玩到係其次,禁熱會唔會焗病架?
小朋友係未適應到?返到香港病就無謂喇

複式洋房

回覆樓主:

no la ,上次大埔40度 ,d風吹落個身係熱到痛

男爵府

昨日先從京板返,
係熱但我覺得舒服過香港的焗熱,
可能當地的樓冇咁高丶密丶屏封。

男爵府

回覆樓主

我在日本,好辛苦,冇心機玩的。改行程,或不去吧

男爵府

回覆樓主:

未去都發脾氣,去到咁辛苦咪仲燥底,去黎做咩吖

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

流星花丸 發表於 18-7-24 23:35
我自從某年暑假去過日本京板神、去過台北之後,以後暑假都唔會再去旅行,留返聖誕、復活節去,熱到咩景點都 ...

我未誒一過暑假旅行
因為太怕熱
只會秋冬天去

暑假係香港我連出街都懶

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

早3,4 年暑假去大阪, 熱到癲, 係環球又熱又曬

大宅

Pulmma 發表於 18-7-24 23:22
我上年8月去,熱到一個點係咩地方都唔想去, 出汗都出到自己都厭棄自己 係要帶多套衫, 濕晒再 ...

對,我都同你一樣,7,8月吾去

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果未買機票就唔好去, 買左咪搵地方匿.

男爵府

回覆樓主

我總係日本,京都最熱嗰日真係堅熱,改曬行程留室內,真係怕怕,如果帶d細小朋友真係諗清楚

伯爵府

回覆樓主

我在外國40度, 唔駛出街, 行出去2步一身汗, 啲車泊係街一陣都熱到火爐咁

一係日日留酒店架渣
境點行街, 出到酒店先講啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

月見草 發表於 18-7-25 00:23
替D扮卡通人物的演藝人員辛苦

早幾日綠楊坊有人扮加菲貓睇住佢熱到飛起
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...7

尾頁

跳至