夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Del

男爵府

首先最重要第一件事, 懷孕唔好喊, 情緒會影響胎兒。
情緒唔好,又點會解決到問題呢?

心情唔平伏,腦海裡只有浮現負能量,會辛苦自己!
唔好太衝動話離婚,盡量包容忍讓下喇!

每個人都有優點和缺點,況且爸爸又愛錫小朋友。
一旦離婚問題比現在更多 !

為咗胎兒和自己,去做自己鍾意既野,興趣班或去搵適合既娛樂。
女性要學懂堅強面對既不常 !

加油! 加油 !

男爵府

回覆樓主:

先唔講佢同其他女人先,剩係爛賭已經係大鑊,你仲生第二個?賭錢係無底深潭,億萬富豪都可以瞓街。你自己諗清楚。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一個男人唔好嘅野/行為, 佢已經至少一樣, 賭, 跟住就偷你野, 仲有唔知有無同女人招招野野咁, 你應該自己有份工保障下自己, D 小朋友交俾工人揍!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

先養好個胎,生左就盡快搵工,
要有錢才有能力選擇自己生活。
或者搵社工,看看有乜可以幫你。

男爵府

回覆樓主

一個都話je 點解唔止痛 stop 離婚 兩個好頭痕
te quiero mucho mi amo

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

其實一早就知係咁,生完一個就要止蝕,現在已經成定局,好好唸下生完之後應該點行落去啦

男爵府

亮燈 發表於 18-8-5 08:19
先唔講佢同其他女人先,剩係爛賭已經係大鑊,你仲生第二個?賭錢係無底深潭,億萬富豪都可以瞓街。你自己諗 ...

認同,親眼見有人一晚輸左1億港幣!
克盡已能.參予義工.盡展所能!

男爵府

Bunny_BB 發表於 18-8-5 09:48
認同,親眼見有人一晚輸左1億港幣!

係呀!可以賭到身敗名裂架!

翡翠宮

回覆樓主:

又賭又有女人
呢個男人愛你愛家庭?!
你呢個結論點得出黎

瑪瑙宮

又賭又女人又盛, 佢點會識好好處理婆媳關係, 佢掛住享受玩樂, 又有人包生仔, 偷龍鳳鈪都有人原諒佢, 多 so. 佢有咩要認真處理, 佢老豆錢都敗埋, 有乜事佢一定睇自己先唔睇你幾囝毑, 一个咁 ge 人, 生一个都嫌多, 尼个局面你有份搞出黎, 一係分一係受, 見唔到有幸福, 自己諗.

複式洋房

brq123 發表於 18-8-5 04:40
同老公有些少嗌烚,佢發左我脾氣。
內容係咩都唔係重點,重點係我勾起好多好多感受。

你愛你老公,所以可以包容他的過錯,是你心地善良。
小朋友需要你,你自己小心情緒,如果老公發你脾氣,是他不對。
你沒有錯,就等佢自己處理佢自己嘅問題,你唔駛唔開心

別墅

回覆樓主:

Del

翡翠宮

回覆樓主:

既然你覺得佢ok, 咪 ok囉

男爵府

brq123 發表於 18-8-5 21:35
多謝大家的回覆

點解我會話我老公愛家庭愛孩子,係因為佢每天其實都好準時放工番屋企。一年只有兩三次約朋 ...

我諗佢應該唔係好識咩係愛。你形容佢係天生好賭、為小事發脾氣、偷你嫁妝去賣、上網溝女,其實佢都犯咗唔少一般人唔會犯嘅大錯。你話佢有對你好嘅一面,咁正常都會係咁,世界上好少有一個人完全十惡不赦,一樣好事都唔做。不過大家通常係唔會揀會犯呢啲大錯嘅人。

好多悲劇都係因為一個願打一個願捱,既然你唔介意捱,咪捱下囉,有咗就唔好諗咁多,有咩都等生完安頓好先算。

大宅

brq123 發表於 18-8-5 21:35
多謝大家的回覆

點解我會話我老公愛家庭愛孩子,係因為佢每天其實都好準時放工番屋企。一年只有兩三次約朋 ...
聽落佢都唔錯,妳講既賭錢原來係炒股,分錢唔話妳知佢係做錯,仲攞去投資輸咗,但現在佢又肯比數妳管,算係咁啦!原諒佢,脾氣果到妳認真同佢講返妳既不滿,冇自己屈住,對外人佢可能客客氣氣,同妳2公婆咪無咗避忌,妳唔講佢點知妳不滿

大宅

至於溝女果道,妳觀察住先,希望佢緊張頭家唔敢亂黎,生完安排出去做野,無完全靠佢

子爵府

回覆樓主:

樓主呻下算啦 離婚講下既啫 從樓主口吻都係幫個c6
既然大肚唔好諗咁多 將底線向下調下囉 會舒服d

大宅

bobo88hk 發表於 18-8-5 23:59
樓主呻下算啦 離婚講下既啫 從樓主口吻都係幫個c6
既然大肚唔好諗咁多 將底線向下調下囉 會舒服d
...

唉!生仔姑娘醉酒佬算把啦?忍吓忍吓又一年退一步海闊天空!

別墅

~小樹兒~ 發表於 18-8-5 22:49
我諗佢應該唔係好識咩係愛。你形容佢係天生好賭、為小事發脾氣、偷你嫁妝去賣、上網溝女,其實佢都犯咗唔 ...

你講得岩,佢唔識咩叫愛,其實佢太識理人感受。

佢的確有值得我幫口的地方
但引爆今次想離婚的念頭的主因亦不是小事
因而好矛盾

我知長遠計我要搵野做,但做全職媽是我夢想,當日有左大仔佢二話不說支持,比我做。一路比錢我生活同比家用我娘家。

我自己心諗佢真係無咩比到我
但呢一樣佢做到

呢刻大住個肚,可能好多野要睇定d
但我知將來亦唔簡單行
當然我有份工時,離婚一定不是問題,我有能力養仔同供樓

我其實好迷惘

首頁

尾頁

跳至