自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

solved

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

首先你同你老公要傾下,睇下佢覺唔覺得有咁既問題存在

我女18歲,好跟佢爸爸,出街攬埋一舊,我好似個菲傭/第三者咁跟係後面

但我又覺得OK,因為我女都會跟我,同埋我同我老公有共識,就係”我”有最終話事權,我話NO就NO,爸爸都唔會出聲

所以,你做醜人唔緊要,最緊要爸爸都配合,唔好你鬧完,佢就氹

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

sonandson 發表於 18-8-7 00:24
呢件家事難以啟齒,我冇膽量和身邊人傾訴,只好來討論區跟大家訴說,尋求大家意見,看是否需要帶她找心理醫 ...

唔好理d刻薄人所說的話,有d咩難以啟齒,是否仲有其他?等大家幫手分析下。

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

sonandson 發表於 18-8-7 01:03
我沒有工作,全職家庭主婦陪佢,每當佢爸爸返工既時候,佢都會悶悶不樂,我點tum佢都冇用,唔想理我,反應 ...

個女8歲仲同爸爸一起沖涼? 你老公冇腦還是變態

公爵府

我沒有工作,全職家庭主婦陪佢,每當佢爸爸返工既時候,佢都會悶悶不樂,我點tum佢都冇用,唔想理我,反應 ...

要爸爸抱同妒忌整爛你野,係小朋友時定16歲?如果小朋友7,8歲可能唔識諗,但16歲的確有d問題

珍珠宮

點解16年來都唔去斗正問題,而家咁大個好難搞

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

咁妳老公覺得冇問題?有冇同佢傾過?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

一齊沖涼真係唔得唔,真係恨自己當時太心軟了

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

係咪膠post, 寫啲唔寫啲,樓主未作完故仔?

大宅

回覆樓主

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

快d去睇心理醫生啦,拖到出事就遲了

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

有無同另一半傾過?佢有咩睇法?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

或者咁,你長期照顧佢,磨擦一定多,而你又將個話事權俾咗c6,佢睇唔起你/唔鍾意你咁囉,16歲可能已成定局,等佢有男朋友,情況就會改善。祝福你

侯爵府

如果16歲都有以上問題,就快D帶去睇醫生,睇緊D

大宅

回覆樓主:

樓主,你有冇諗過其實女女只係想引你注意?
由細到大,媽咪對女女都好嚴厲,就算細時女女點氹媽咪,媽咪都只會推開女女
咁有一日女女覺得:我錫媽咪,但係媽咪唔錫我,咪走去錫爸爸囉
女女行左呢一步就發現女女錫爸爸,媽咪會唔鐘意
咁女女就會為左引你注意,為左媽咪可以錫自己多啲就加多兩錢重去錫爸爸
樓主可以照樣學女女,爸爸有幾錫女女,媽咪就加多兩錢重去錫女女
女女依加16歲反叛期硬碰硬係唔得架
又例如,爸爸罵女女既時候媽媽出聲顧住女女,得閒就襯爸爸返左工既時候帶女女去食好野,去瘋玩一日
當然需要時間啦,久而久之俾女女感覺到原來媽咪都好錫我,誤會亦會消失

用戶要求終止服務

回覆樓主

不如直接講依家十六歲做咗啲咩

大宅

新秦先生 發表於 18-8-7 01:01
咁我問你一個問題,你明確地提供買入建議,包括提供買入價及目標價,請問你係咪持牌人士?
...

人地講緊家庭問題,你兩條友仔係人地個Post到吵投資,冇野下化?

子爵府

爸爸是否一路好enjoy囡囡錫佢痴佢依頼佢多啲而唔嚴厲糾正問題?
爸爸有冇同囡囡傾呢個問題?
你倆要有共識怎處理對囡囡態度,爸爸要讓囡囡知要尊重媽媽,同比番多啲權mama。見到囡囡唔尊重mama,爸爸應當面糾正佢。
Get到樓主好辛苦同難受,替你難過。希望囡囡識諗。

首頁
12345...11

尾頁

跳至