夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡而家32個月大, 一直以黎, 我都知道自己係個女出世後, 全部溫柔都比晒個女 (平時都已經無乜), 我亦都知道自己同時身為人地老婆, 都好應該時不時對個老公好d, 但唔知點解個女出世之後, 我就成日挑剔佢, 成日都覺得佢做得唔夠好....
我真係唔知點樣去拎返個平衡出黎....

瑪瑙宮

佢對你不滿儲到一個點會自爆, 唔想咁咪盡早補救.

複式洋房

queencorn 發表於 18-8-9 15:11
囡囡而家32個月大, 一直以黎, 我都知道自己係個女出世後, 全部溫柔都比晒個女 (平時都已經無乜), 我亦都知 ...

我都好似你咁既情況
唯有偷多d 2 人世界時間啦 比大家relax下
如果揾到人湊幫手睇住小朋友 出去食個飯 1,2 個鐘都好呀

生左小朋友真係會少左好多同老公既私人時間架 完全明白

wcpcelia    發表於 18-8-10 15:41

男爵府

掉底小朋友多啲同老公出街拍拖, 二人世界去下旅行。
當你同一個人感情唔好。佢擦個牙你都會覺得佢都樣衰過人。
當你同佢感情好番啲, 佢做乜你都會寬容啲。

禁止訪問

大宅

睇場戲就真係難d, 我只得返工時間可以唔洗湊女, 不過我同老公既公司都近, 都可以約下一齊食lunch

子爵府

回覆樓主:

自己要學減壓,自己開心,就無咁緊張,個人放鬆到就唔會成日話人

別墅

queencorn 發表於 18-8-9 16:46
睇場戲就真係難d, 我只得返工時間可以唔洗湊女, 不過我同老公既公司都近, 都可以約下一齊食lunch ...

咁樣可以一齊食下lunch都好呀^^不過我覺得最重要都係平日的相處,其實你地兩個都要返工,見個bb的時間都唔算多,放工後一齊湊囡,一起時,俾多d包容佢,除非佢好過份,如果唔係自己都要忍讓下^^

如果唔係,積埋積埋大家好多不滿,食幾多餐lunch都沒有用呀,甚至最後連食個lunch對住佢一個鐘,你都唔想呀~

男爵府

睇場戲就真係難d, 我只得返工時間可以唔洗湊女, 不過我同老公既公司都近, 都可以約下一齊食lunch ...

運睇場戲既時間都唧唔到出來..
怪唔之得2公婆感情會差..

瑪瑙宮

可以返工即係有人湊, 使乜仆唔切返去, 放工咪同佢睇場戲先返屋企囉.

tansyneko    發表於 18-8-10 13:26

大宅

回覆樓主:

其實可以一齊食lunch已經可以增進感情啦~
唔好挑剔佢,佢幫手揍讚佢,有手尾執都唔緊要最緊要肯幫手。 再挑剔佢嘅話,可能連手都唔幫你。 將心比己,佢成日話你湊得唔好,你都會唔鍾意啦~ 可以隻眼開咗隻眼開啦

大宅

我C9生完都變左好多, 依家囝囝4歲, 每晚放工, 食完飯, 佢都好快咁匿係房玩電話, 丟底我同囝囝係廳肉搏. 雖然都有時間兩個人去睇戲食飯, 但始終都變唔返之前咁...
我知道佢已經唔太愛我, 搞到我都變到唔太愛佢喇.

禁止訪問

大宅

回覆 Nancy20090615 的帖子

有人湊唔代表可以夜接

大宅

多謝各位回覆, 雖然個平衡真係好難掌握, 但起碼我都知自己問題係邊既

好彩既係, 我同我老公依然係相愛既, 唯有比d心機去維繫啦

首頁

尾頁

跳至