自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

上個禮拜四夜晚我係旺角西洋菜街間"屈人寺"度買左3包M巾.
到星期六晚臨沖涼時打開1包(全新未開封)既時候, 我真係大叫左出黎. 裡面有成堆蟻係入面. 因為有D想爬出黎我老公即刻幫我掉左.(我而家非常後悔冇影相, 但真係好核突, 一秒都唔想佢再留佢係屋企.)

但惡夢未完. 到今日為止, 我係屋企周圍都搵到蟻. 雖然用左蟻藥同爽身粉, 但仲係見到有, 我自己都唔知要幾時先清得晒. 我send左email投訴信去個代理 (花X), 得到既回覆只係佢地有嚴格處理包裝, 冇可能有生物係入面, 話可能係運輸/儲存方面出錯(即係射比屈人寺啦), 然後話我掉左包野冇得拎番去化驗. (大佬!! 我點keep住包有大量蟻既M巾比你呀??) 而家send左email比屈人寺, 又睇下佢點覆.

成件事最好彩係我唔係半夜三更瞓瞓下M到要摸黑入廁所帶M巾, 我想像唔到會點囉...

珍珠宮

咁恐怖, 係邊隻牌子呀????

伯爵府

fanny590 發表於 18-9-3 16:01
咁恐怖, 係邊隻牌子呀????

同問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好恐怖

珍珠宮

回覆樓主

邊隻牌子

男爵府

回覆 fanny590 的帖子

樂X雅

侯爵府

2018復活節勳章

apple_queen 發表於 18-9-3 15:57
上個禮拜四夜晚我係旺角西洋菜街間"屈人寺"度買左3包M巾.
到星期六晚臨沖涼時打開1包(全新未開封)既時候, ...

恐怖到暈,我可想像到。雖然你冇講係有幾大量螞蟻。不過真係嚇死人囉。果類野一直比人感覺都好干淨㗎嘛(應該)
仲要keep 起比證據佢睇係冇可能囉。最多係拍片啫。 如果好似我咁,夜晚喜歡摸黑去廁所,後果真係不堪設想。我諗比野咬到顛兼嚇到跳舞呀。

珍珠宮

回覆樓主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆 plumtree 的帖子

咪係! 呢D野咁貼身, 我都係摸黑去廁所架!最麻煩係我擺左2晚, 佢地走左D出黎, 我大大話話都整死左幾十隻. 我而家都唔知點算.

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你掉左包巾又無相,其實做唔到d咩!

珍珠宮

畀面勳章

睇文字都覺得恐怖

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

嘩~ 屈人寺度買, 都會咁樣, 好驚喎!
Childhood is journey, not a race.

男爵府

回覆 babynetnet 的帖子

我都明白. 只係想講聲比大家知同抒發下我滅蟻既情緒.
我而家係到諗係包裝出事定賣個間野儲存出事.

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

d蟻鑽到入去,可能係儲倉問題

日月水火    發表於 18-9-4 09:51

公爵府

回覆樓主

即係外面包裝袋已經整穿了

伯爵府

JM提醒已經很好 大家之後開M巾會檢查一下夜晚去WC會開燈

別墅

回覆樓主

以後用m巾要小心。。

男爵府

回覆 kkarman 的帖子

但入得去即係包裝袋有洞啦? 咁即係生產時有問題?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kkarman 發表於 18-9-3 16:28
d蟻鑽到入去,可能係儲倉問題

入面無食物,d蟻入去做咩,都有可能m巾入面有吸引到d蟻……

日月水火    發表於 18-9-4 09:52

首頁
12345...8

尾頁

跳至