回流加拿大有乜搬運公司好?

Myy4.myy4
|
有冇經驗人士可分享?下年七月走,要plan喇
Poyau
|
up
frombetter
|
到時搵間forwarder 報價,佢會幫你啲物件包箱,然後送走。
Rickymom
|
frombetter 發表於 18-9-11 20:41
到時搵間forwarder 報價,佢會幫你啲物件包箱,然後送走。

要預早幾多個月做呢?要幾耐才會收到寄去加拿大嘅家品?

frombetter
|
Rickymom 發表於 18-9-11 21:18

要預早幾多個月做呢?要幾耐才會收到寄去加拿大嘅家品?

你不如直接搵間forwarder問下。走海路我估都要3個月。
lovehimhim
|
Myy4.myy4 發表於 18-9-11 15:12

你去邊度?我返溫哥華用vanpac,好妥當,個幾月收到。
momoballs
|
lovehimhim 發表於 18-9-11 23:45

me2,我住溫哥華,3星期到
Myy4.myy4
|
lovehimhim 發表於 18-9-11 23:45

就係Vancouver貴嘛?我傢俬唔拎丶淨係衫丶書丶小朋友玩具丶擺設入箱
FJmom
|
如果衫被,建議用真空方法可以壓縮很多位,慳好多空間; 包裝入箱自己包會比佢地包慳好多位,佢地—件貨可以包到好大好 "side" 位
Myy4.myy4
|
FJmom 發表於 18-9-12 07:10
如果衫被,建議用真空方法可以壓縮很多位,慳好多空間; 包裝入箱自己包會比佢地包慳好多位,佢地—件貨可以 ...

知道丶明白(emoji)(emoji)
wantaima
|
Myy4.myy4 發表於 18-9-12 07:05
就係Vancouver貴嘛?我傢俬唔拎丶淨係衫丶書丶小朋友玩具丶擺設入箱
...

如果佢用一隻貨櫃幫你私人運去,無論你貨物多少,入夠唔夠一隻細櫃,都係咁多$。
所以你有無傢私無分別。
如果用散裝貨運(夾其他人貨物入櫃)咁係平D,但唔好選擇咁做。因為用散裝運要交貨倉,之後同其他貨入一隻櫃,入面乜貨都有,有機會整污糟或拆卸除整整爛你D貨。
lovehimhim
|
Myy4.myy4 發表於 18-9-12 07:05
...

我55箱萬中左右
Myy4.myy4
|
lovehimhim 發表於 18-9-12 12:19
我55箱萬中左右

用邊間公司?幾耐到?包箱包封箱膠紙嘛?thx :)
Rickymom
|
lovehimhim 發表於 18-9-12 12:19
我55箱萬中左右

同問。請問是哪一間公司?
lovehimhim
|
Myy4.myy4 發表於 18-9-12 12:22
用邊間公司?幾耐到?包箱包封箱膠紙嘛?thx :)

上面咪講咗囉,Vanpac 嘛,除咗保險未包之外包哂所有嘢。
7月9日收貨,8月15日到溫哥華,清埋關8月尾貨送到屋企。

lovehimhim
|
Rickymom 發表於 18-9-12 19:31
同問。請問是哪一間公司?

6樓講咗啦
Myy4.myy4
|
lovehimhim 發表於 18-9-12 22:44

上面咪講咗囉,Vanpac 咪,除咗保險未包之外包哂所有嘢 ...

因為有好多間,問清楚好D嘛
仙菲亞
|
Myy4.myy4 發表於 18-9-11 15:12

我用UniGroup,不錯。
j87cheung
|
wantaima 發表於 18-9-12 07:21
如果佢用一隻貨櫃幫你私人運去,無論你貨物多少,入夠唔夠一隻細櫃,都係咁多$。
所以你有無傢私無分別。 ...
咁如果我買新家私,例如飯枱一套,寄過去又得唔得呢? 謝謝
wantaima
|
j87cheung 發表於 18-9-13 03:59
咁如果我買新家私,例如飯枱一套,寄過去又得唔得呢? 謝謝

可以吖