自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

身材係唔錯, 但有味語錄, 唔識欣賞

2016年港姐冠軍馮盈盈,當選後即被爆出曾在拍片時爆粗,因此被網民封為「粗口港姐」,入行後主持無綫節目《學是學非》和《#後生仔傾下偈》,在節目中以大膽話題彈出、人氣急升。盈盈在節目中經常語出驚人,不被港姐形象框住,無論黃色笑話、身材、秘聞等踩界話題都不會避嫌,夠放又夠真,MK味甚濃而受到網民關注,故被稱為「爆題女王」,更有「性博士」的外號!不過,身為港姐冠軍的她,今次再度禍從口出,當講到外間對港姐的睇法時,她毫不忌諱指港姐是「雞」和「公厠」,聽到觀眾目瞪口呆。

1.主持陸浩明在節目内講到,女人嘅好處係嫁入豪門就係「做少奶」、「金絲雀」等,作為港姐的盈盈和麥明詩,即時好肉緊地回應話:「如果我哋嫁俾有錢人,就會話『睇死佢釣金龜』、『選港姐就係為咗咁』、『做雞』…」盈盈更爆出一個網民常用的「形容詞」:「公廁!」再一次衝擊香港小姐言談、措詞的底線!

2.盈盈曾經大講有味話題「零的啟示」:「唔好覺得自己係零就毫無用處,因為當零遇上一,就會和諧結合、達致完美。」邊講仲邊做手勢解釋男女交合,非常露骨,又分析不同AV作品種類,如此有心得,令不少網友相當羨慕她的十優狀元男友鍾文浩(Martin)。

3.盈盈曾被問到能否接受專門講性的節目,她表示公司有命就會挑戰「乜都試」,麥明詩則提議說:「可以談情說性,我負責談感情,盈盈負責講性!」點知盈盈突然「爆肚」:「冇所謂,可以研究啲『蛋白質』啦!」

4.盈盈在節目中大談裸睡習慣,更自爆在房中除曬內衣褲大解放之事:「專家話研究指出,裸睡對發育同血循環好,我唔鐘意戴Bra,又唔使承托力,只系想靠地心吸力墮啲,我都鼓勵大家Free the nipple(解放乳頭)!」問她在男友面前一樣唔着衫?盈盈就不改豪放作風說:「我唔着入面嗰啲,有時落街買嘢咪住件厚啲嘅咁衫囉!」

5.在《後》中,盈盈分享初戀約會,她回憶說:「濕晒,個地下都濕埋。」真係夠大膽開放!其實佢係指自己19歲初戀,第一次約會時表面平靜,但其實內心好緊張、出勁多手汗咋!

6.盈盈一向玩得,試過拍《美女廚房》宣傳片,仲拎住一大條香蕉影相,更張開嘴、伸晒脷話:「I love banana, my fav fruit。」 網民睇到梗係心邪啦!而盈盈見到麥明詩分享一張與陳凱琳、蔡思貝的合照,見到三人分別拎住茄子、雜莓以及菠蘿,盈盈即刻留言,大玩性暗示:「一定爽啦!」之後還加上茄子及奸笑的表情符號,意淫味濃。

7.盈盈曾經在錄影現場對關楚耀講:「我有啲痕呀,你可唔可以上嚟我屋企幫我𢱑呀?」語出驚人,搞到關楚耀勁尷尬!

8.在無綫節目《兄弟大茶飯》中,主持曹永廉、蕭正楠主親自洗鮑魚,當一班《學事學非》的「是非精」衝到攤檔面前,盈盈即大叫:「我要食黑鮑!」幸好主持蕭正楠轉數夠快,馬上笑住答:「你個樣咪鮑魚咁囉!」

伯爵府

回覆樓主:

佢男友好幸福

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

笑左

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實都OK丫,起碼冇扮野
好過李+欣當年表面斯文,背後粗口橫飛

wcpcelia    發表於 18-9-16 10:16

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

好淫賤
放下自在

男爵府

wing514 發表於 18-9-14 23:34

伯爵府

回覆樓主

低俗。依家的人又不以低俗為恥,真唔知醜。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

禁止訪問

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

醜為港姐冠軍

男爵府

回覆樓主:

而家的港姐質素就係咁, 好多都成個mk妹咁

男爵府

唔係怪獸 發表於 18-9-14 23:34

我都係咁話

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主

完美演繹乜嘢係 cheap

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

為左出位就係咁

珍珠宮

肉酸

子爵府

wing514 發表於 18-9-14 23:34

我正有同樣想法
Sweetheartb

男爵府

我都唔明點解話cheap....我就唔信大眾唔識呢d野,只係唔敢咁講,就好似粗口咁。反而覺得真性情好過選完出黎扮淑女。同時概歎香港咁發達國家但對呢類話題接受能力仍然唔高。

侯爵府

唔係怪獸 發表於 18-9-14 23:34

X2

大宅

回覆樓主

我又唔覺得有啲乜喎
香港小姐都係人,選果時又唔會考埋乜嘢內涵教養果啲,選果時大家都鬧爆係hea選架啦,做乜依家又咁高要求要人高貴斯文大方先?
反而我欣賞佢呢啲其他人所講嘅cheap~起碼唔做作,做自己丫,無乜問題喎....
另外真係咩都有人講,隔離開左個post話邊個成日覺得自己好靚嘅女藝人,又大把人去鬧去嘈話人哋扮嘢~依家有個粗魯啲但直性情嘅又話人cheap.....

大宅

Kakawing329 發表於 18-9-15 00:46
我都唔明點解話cheap....我就唔信大眾唔識呢d野,只係唔敢咁講,就好似粗口咁。反而覺得真性情好過選完出黎 ...

因為啲人為鬧而鬧囉

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

幾好吖
好過嗰班基督處女黨幾十歲仲扮純情

首頁
12345...6

尾頁

跳至