醫護健康

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

綜合香港幾個討論區,我也不知在那兒可舒發下心聲。

最初找到這兒,覺得不錯。 也交流得很開心。

每一次改版,被塞去不同的角落。 越塞越細,越塞越遠。

老人家,老了,無用了,推去安老院可以了。不用討論/交流心得。社會上/討論區上,也是處處被忽視。

333s    發表於 18-9-28 12:16
JD930    發表於 18-9-26 14:06

水晶宮

hker 發表於 18-9-21 09:22
綜合香港幾個討論區,我也不知在那兒可舒發下心聲。

最初找到這兒,覺得不錯。 也交流得很開心。

係啦!我以為bk it人搬遷漏了呢個部份或取消左, 嚇了一跳。

好彩比我估估下, 走左入黎睇到, 即刻放心哂。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

我真的好鬼嬲!影視娛樂,重要過照顧長者的!

好!

總之,人老就是無用。不用浪費空間去存放無謂的資源/交流!

水晶宮

hker 發表於 18-9-21 09:34
我真的好鬼嬲!影視娛樂,重要過照顧長者的!

好!

我覺得bk決策者純粹係以收看及留言率黎決定擺係邊。

所以, 我地呢d班小數民族, 當然係放埋1邊, 放係抽屜中既抽屜。

JD930    發表於 18-9-26 14:06

天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-9-21 10:06
我覺得bk決策者純粹係以收看及留言率黎決定擺係邊。

所以, 我地呢d班小數民族, 當然係放埋1邊, 放係抽屜 ...
我雖然沒有在"關顧長者"留言, 但我經常都到那裏瀏覽, 看你們的分享令我獲益良多!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-9-21 09:25
係啦!我以為bk it人搬遷漏了呢個部份或取消左, 嚇了一跳。

好彩比我估估下, 走左入黎睇到, 即刻放心哂。 ...

吓!!! 入到嚟呢度??好難搵呀

JD930    發表於 18-9-26 14:07
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-9-21 22:35
吓!!! 入到嚟呢度??好難搵呀

而且都唔明個“有機國度”擺係中間做乜,又唔係留言區。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-9-22 20:31

而且都唔明個“有機國度”擺係中間做乜,又唔係留言區。 : ...

我冇入過去有機角度,但係會唔會係有啲品牌坊 sponsor 或者賣廣告呢

其實本身我都搵唔到,琴日唔知睇緊邊個 跟住先見到,走咗入嚟 .
原先我有兩個腦退化嘅老人家要照顧,而家得番一個. 不過佢行得走得,所以我都少咗入嚟。

宜家搬咗入嚟,d人更加搵唔到。 之前有人post free 便椅或者醫療用品喺公海。我都有鼓勵佢哋入嚟post

寶石宮

PCCW2319 發表於 18-9-22 20:31

而且都唔明個“有機國度”擺係中間做乜,又唔係留言區。 : ...

啱啱入咗去喇!!!真係xx嗰啲呀!

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-9-22 20:36
啱啱入咗去喇!!!真係xx嗰啲呀!

我都入過去, 所以咪話唔應該咁放囉。 jk決策員只係想jm㩒錯制走左入去睇。
天空之城, 快樂之地

寶石宮

PCCW2319 發表於 18-9-22 20:45
我都入過去, 所以咪話唔應該咁放囉。 jk決策員只係想jm㩒錯制走左入去睇。
...

廣告客戶嘛
我哋又唔鍾意成日咁多廣告彈出嚟, 咁啲人就會入去睇下啲新版塊,好似我頭先咁。 靠你哋幾位鐘樓底柱多多分享

JD930    發表於 18-9-26 14:07

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-9-22 20:47
廣告客戶嘛
我哋又唔鍾意成日咁多廣告彈出嚟, 咁啲人就會入去睇下啲新版塊,好似 ...

MM2005唔知係咪仲未識搵到入黎
天空之城, 快樂之地

寶石宮

PCCW2319 發表於 18-9-22 20:50

唔覺見到佢喎!!!可能未搵到,或以為close咗,部分版塊關閉咗

我哋稍後可以喺呢度或其他地方再聚

侯爵府

我到現在,仍是氣上心頭。

留個標題,留個易找點的位那麼難 ?親子關係,原來,只有父母對子女百般呵護。無空間給子女交流如何照顧父母的。

或者,是我本人不"化"嗎?

人老了,無用了,無廣告效益(也未能成hit posts) ,咪阻住個地球轉。

====
我在"使用意見"那兒反映了。獲得的回覆,振振有詞!

但。。。我IQ未至於這樣低嗎?要好好統整topics, 婦女醫護+嬰兒醫護,不一起塞入來?不是醫護專區嗎?

===
原來,護老的topics, 真的處處備受忽視。連這兒,也是不受歡迎的,亂被塞。

親子的世界,只有父母關心仔女。入學的討論,生病的討厭,情緒的討論等等。到我們父母變返"bb " 時,連找個角落交流下,也是那麼難。被左搬右搬。
===

其實 ,我覺得,在"心聲留言"交流也不錯。 那個區幾好feel . 除了討論"病"外,也可抒發下自己的情感/壓力。

水晶宮

hker 發表於 18-9-22 21:15
我到現在,仍是氣上心頭。

留個標題,留個易找點的位那麼難 ?親子關係,原來,只有父母對子女百般呵護。 ...

完全同意。 點解長者會搬入醫療健康? 而無長者專區? 唔通長者就只有“病”? 唔值得尊重?
天空之城, 快樂之地

子爵府

入到嚟呢度??好難搵呀

複式洋房

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

有無攪x錯,
我完全找不到樓主舊鋪啊,
無咩上來一排,改到咁

昨天我搵到人都忟,落了線,
晚一點再上來都搵唔到,最後找自己提醒處有找到,先知改了醫護健康,
c5c,真是9588,點想到長者閒談事會搬到醫護健康,我又唔係問病情

現才無啦啦才見你呢個新鋪

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 18-9-22 20:51
唔覺見到佢喎!!!可能未搵到,或以為close咗,部分版塊關閉咗

我哋稍後可以喺呢度或其他地方再聚 :yumm ...

真的,搵極搵唔到我估close了

翡翠宮

PCCW2319 發表於 18-9-22 20:50

直頭搵唔到呀

首頁

尾頁

跳至